Training 8D verbetermethode patagonia
01-01-2022
09:00u - 12:30u
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training 8D verbetermethode

Procesbeheersing met verbetermethode 8D - 8 Dimensions

Tijdens deze training leert u de verbetermethode 8D toepassen. De 8 stappen (8 Dimensions) van de methode worden doorlopen en u leert oorzaakanalyses maken. Na deze training kunt u de methode 8D toepassen op de processen.

Met deze training leert u de verbetermethode 8D toepassen. 8D wordt wereldwijd toegepast, vaak in combinatie met normen als IATF 16949, ISO 13485 of ISO 9001. Ook multinationals (OEM's) schrijven vaak hun leveranciers voor deze methode toe te passen om processen beter te beheersen. Als in een proces een afwijking ontstaat of u ontvangt een klacht van een klant, dan kunt u de methode 8D gebruiken om het proces te verbeteren, zodat de afwijking niet meer terugkomt. Deze training in de 8D methode helpt u oorzaakanalyses (root cause analysis) uitvoeren, waardoor de oorzaak van de afwijking wordt gevonden en weggenomen. De afwijking zal daarna niet meer terugkomen. Met het gebruik van 8D komt een organisatie uit de ad hoc cultuur van brandjes blussen. De toepassing van 8D leidt tot een verbeterd rendement, een hogere klanttevredenheid en verbeterde productkwaliteit.

Inhoud

Inhoud van de training Verbetermethode 8D

Tijdens deze training Verbetermethode 8D leert u het verschil tussen het ad hoc fiksen van problemen en echte procesbeheersing of procesverbetering. U leert een oorzaakanalyse of root cause analysis maken, waardoor de oorzaken van problemen worden weggenomen en niet alleen de symptomen. U bent na deze training vaardig in de uitvoering van oorzaakanalyses en u brengt processen naar een verbeterd niveau van presteren. 

De training Verbetermethode 8D is als volgt opgebouwd:

 1. Methode 8D en de PDCA cyclus (Plan-Do-Check-Act)
 2. 8D stappenplan - 8 Disciplines
 3. Teamsamenstelling 8D verbeterteam
 4. Registratie van afwijkingen of klachten
 5. Oorzaakanalyses of root cause analysis uitvoeren
 6. 8D formulier toepassen met praktijkvoorbeelden
 7. Data analyse voor een oorzaakanalyse
 8. Van oorzaken naar oplossingen en borging
 9. Rol van het management en kwaliteitsmanagement
 10. Rol van de operators

Het is tijdens deze training mogelijk om uw eigen praktijkvoorbeelden mee te nemen. De methode 8D kan dan direct worden toegepast op uw eigen voorbeelden. Zo leert u 8D toepassen en ontwikkelt u de competentie voor het maken van oorzaakanalyses. Daarmee komt de theorie voor u tot leven.  

Voor wie

Voor wie is de training Verbetermethode 8D?

Deze training 8D is geschikt voor professionals, zoals operators, kwaliteitsmedewerkers en teamleiders, die betrokken zijn bij de beheersing en verbetering van operationele processen. 8D is een methode voor verbeterteams, dus zijn alle potentiële teamleden welkom bij deze training. Deelnemers zijn:

 • Teamleider of voorman
 • First Operators, Operators
 • Afdelingshoofd en manager
 • Kwaliteitsmanager, QHSE manager
 • Kwaliteitscoördinator, kwaliteitsmedewerker
 • Continuous Improvement Manager

De incompany en online mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern of online worden verzorgd. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany en online mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Verbetermethode 8D

Na het volgen van deze training 8D bent u in staat de methode 8D toe te passen. U leert alle stappen van 8D uitvoeren en oorzaakanalyses maken. Bovendien heeft u na deze training het juiste begrip van procesbeheersing, procesverbetering en root cause analysis. U kunt dan ook uw organisatie helpen en begeleiden bij procesverbeteringen voor normen als IATF 16949, ISO 13485, ISO 9001 en als klanten de methode 8D voorschrijven. De resultaten zijn:

 • Vaardig in de toepassing van de verbetermethode 8D
 • In staat alle 8 stappen van 8D te doorlopen
 • Kennis van procesbeheersing en procesverbetering
 • Oorzaakanalyses kunnen uitvoeren; root cause analysis
 • In gesprek kunnen met klanten over klachten en afwijkingen
 • Kennis van verbeterprocessen
 • Inzicht in de kracht van procesanalyses, zoals pareto-analyses, histogrammen en regelkaarten
 • De werking van Ishikawa-diagrammen
 • Inzicht in het verschil tussen preventieve en correctieve maatregelen

Startdata

Startdata van de training Verbetermethode 8D

Wilt u de training Verbetermethode 8D volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Verbetermethode 8D

Wilt u zich inschrijven voor de training Verbetermethode 8D? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • 8D in de praktijk toepassen
 • Praktijkvoorbeelden van technieken 8D
 • Oorzaakanalyses in de praktijk
 • Werken met verbeterteams
 • Verbeteren op basis van data
 • Wegnemen van emoties en dogma's
 • Samenwerking in verbeterteams
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Procesverbetering

Training Procesverbetering

Tijdens deze training leert u de bekendste verbetertechnieken. Procesverbetering is het brengen van het proces naar een volgend niveau, waardoor afwijkingen niet meer ontstaan. U leert in deze training de structurele, methodische werkwijzen, die leiden naar een verbeterde procesoutput.

Training Verbeter Kata

Training Verbeter Kata

Een probleem in veel organisaties is de reactiesnelheid én de juiste reactie van teamleiders als een proces afwijkingen vertoont. Tijdens deze training leren teamleiders de Improvement Kata of Verbeter Kata (Kata = routine, procedure) voor procesbeheersing.

Opleiding Continuous Improvement Manager

Opleiding Continuous Improvement Manager

Tijdens deze opleiding Continuous Improvement Manager leert u verbeterprocessen leiden en organiseren. De techniek van verbeteren leert u bij de trainingen Lean Manufacturing en Six Sigma. In deze opleiding Continuous Improvement Manager leert u verbeterprocessen organiseren en veranderingen realiseren.

Training Six Sigma Green Belt - ASQ certified

Training Six Sigma Green Belt - ASQ certified

Via deze training Green Belt Six Sigma leert u de verbetermethode Six Sigma toepassen. Het doel van Six Sigma is het verbeteren van processen met een verbeterteam via het stappenplan DMAIC. Na deze training en de training Lean Manufacturing kunt u het examen ASQ Six Sigma Green Belt doen en het certificaat Lean Six Sigma verkrijgen.

Interessant

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.

Online training

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.