Coaching on the job

Vraag ondersteuning in de praktijk bij de uitvoering van uw functie

Klik voor meer informatie

Coaching on the job

Coaching is een bekende methode voor ontwikkeling, maar er is vaak een onwenselijke afstand tot de praktijk. We hebben een nieuwe vorm van ontwikkeling voor u en dat is coaching on the job. De coach is dan letterlijk bij u als u uw functie uitoefent. Hierdoor is de feedback heel gericht en leerzaam. Onderwerpen kunnen beter en nauwkeuriger worden uitgediept dan via coaching of training op afstand. Zo ervaart u het leerproces heel direct, motiverend en zinvol. Met deze nieuwe educatieve vorm krijgt u coaching op de werkvloer en uw resultaten verbeteren snel. We werken daarbij met sessies van een dagdeel, die u zelf kunt plannen. 

Coaching biedt voordelen ten opzichte van trainingen. Trainingen en opleidingen zijn geschikt om een theorie en techniek te leren. Coaching gaat over het persoonlijk functioneren. Met coaching on the job richten we de coaching op het professioneel functioneren. Het gaat om de persoonlijke ontwikkeling binnen de context van de functie die de coachee uitvoert.

De voordelen van coaching on the job:

  1. Een coach met kennis uit het vakgebied
  2. Directe toepassing in de dagelijkse praktijk
  3. Directe feedback op de resultaten van een beslissing
  4. Groeien in de rol die u heeft

1. Een coach met kennis uit het vakgebied

Wij werken met coaches en trainers die zelf ervaring hebben met uw functie. We bieden hulp aan direct vanuit uw eigen vakgebied. Het voordeel daarvan is, dat we aan een half woord genoeg hebben om te begrijpen wat u bedoelt. Bovendien hebben we naast u ook al vele andere professionals begeleid in hun functie. Het zijn vaak vergelijkbare situaties waar leidinggevende professionals mee geconfronteerd worden. Daardoor kunnen we u persoonlijk coachen, de juiste richtingen aanwijzen of u deze richtingen laten ontdekken. 

2. Directe toepassing in de dagelijkse praktijk

Het voordeel van werken met praktijksituaties is dat u ze herkent en dat ze echt zijn. Dat is anders dan theorie leren en die proberen toe te passen in de praktijk, die elke dag anders is. Het zijn die praktijksituaties, die we gebruiken tijdens de coaching. We reflecteren op hoe u reageerde, wat u deed en welk effect uw acties hadden. Dit zorgt voor een snel en gericht leereffect. Uw persoonlijk, professioneel functioneren wordt duidelijk gemaakt, geanalyseerd en daarna verder verbeterd voor iedere praktijksituatie. 

3. Directe feedback op de resultaten van een beslissing

Het grote voordeel van werken vanuit de praktijk is natuurlijk dat uw beslissing of actie leidt tot een effect. In de vervolgsessie kunt u leren van dat effect. Dat is een enorm verschil met andere opleidingsvormen. We kunnen het effect analyseren en terugkoppelen naar uw persoonlijk functioneren. Zo herkent u de effecten van uw acties en gaat u leren of uw gedrag bepaalde patronen of voorkeuren vertoont, die mogelijk moeten worden getransformeerd naar nieuwe werkvormen.

4. Groeien in de rol die u heeft

Dankzij coaching on the job bent u in staat uzelf te ontwikkelen en te verbeteren. U groeit in de uitvoering van uw functie. Dat is Professional Excellence. Met coaching op de werkvloer wordt uw functioneren op een plezierige manier onderzocht en verbeterd. Het gevolg is dat u uw rol beter uitvoert. Dat is het doel. Daar bovenop kunnen we u garanderen dat het geleerde een veel groter effect heeft dan alleen de verbetering van uw functioneren in de huidige functie. U ontwikkelt uw persoonlijkheid en professioneel handelen en daar heeft u de rest van uw leven voordeel van.

video training on the job

Vraag de opleidingsgids aan voor meer informatie. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com

Informatie aanvragen

Meer succes in uw functie:

  • Coaching in de praktijk
  • Theorie direct toepassen
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Direct resultaat
  • Professional Excellence