Webinar Permanente Educatie patagonia
01-03-2021
09:00u - 10:00u
€ 180,00
HBO
Online
Referentie

Webinar Permanente Educatie

Permanente Educatie voor Operators

Tijdens dit webinar ontwikkelt u een opleidingsprogramma voor uw operators. Dat heet Permanente Educatie. Dit is nodig om goede productiemedewerkers te behouden voor uw organisatie en hun competenties continu te ontwikkelen.

Uit deze online training haalt u alle informatie om een compleet uitgewerkt opleidingsprogramma voor productiepersoneel te maken: Permanente Educatie. Met dit opleidingsprogramma kunnen medewerkers zich jarenlang in uw organisatie ontwikkelen. Dit zorgt voor behoud van medewerkers. We leggen u de structuur uit met de onderdelen en de trainingsvormen. U krijgt van ons een voorbeeld, dat u tijdens de training voor uzelf kunt uitwerken voor uw eigen organisatie. Dit opleidingsprogramma voor operators is essentieel om productiemedewerkers te behouden en ze ook goed op te leiden voor uw eigen processen en omstandigheden. Het past in de trend van HRM en operationeel management om de focus te verleggen van werving van nieuw personeel naar het behouden van bestaande medewerkers. Werving wordt meer en meer uitbesteed aan bureaus, terwijl opleiding en behoud door uw eigen organisatie moet worden georganiseerd. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Daarom dit webinar voor de ontwikkeling van een opleidingsprogramma en het creëren van een lerende organisatie.

Inhoud

Inhoud van dit webinar Permanente Educatie

Dit webinar is een online training, die bedoeld is voor productie en logistieke organisaties. We laten u zien op welke manier u een leerprogramma voor operators ontwikkelt en hoe u dat intern kunt faciliteren en implementeren. Het voorbeeld dat u van ons krijgt bevat ook de leerprocessen voor de medewerkers. De inhoud en volgorde van deze training zijn:

 1. Richtlijnen voor de opleidingen; de leerdoelen
 2. Programma in niveaus tot aan First Operator en Voorman
 3. Programma voor 3 tot 5 jaar
 4. Inhoud van trainingsprogramma's
 5. Leerprocessen voor operators
 6. Examens en methoden
 7. Beoordelingssysteem
 8. Competentiematrix
 9. Rol van de trainer
 10. Rol van de manager

Leerprogramma voor operators ontwerpen en implementeren

Het doel van Permanente Educatie is dat medewerkers continu in een opleidingstraject zitten, waardoor ze gemotiveerd blijven, richting hebben en niet plotseling verdwijnen. De achterliggende gedacht is dat de continuïteit in de uitvoering is geborgd én dat de kwaliteit van werken is zeker gesteld. Telkens opnieuw nieuwe medewerkers inwerken kost veel tijd en energie. Opleiden en behouden van medewerkers is efficiënter en beter voor de productie. Daar is echter wel een compleet programma voor nodig. Het is niet voldoende een opleidingsbudget beschikbaar te stellen en daarvan af en toe medewerkers naar een cursus te sturen. Een lerende organisatie wordt gecreëerd met een integrale en structurele aanpak.

Voor wie

Voor wie is dit webinar Permanente Educatie?

Dit webinar is voor wie betrokken is bij de aansturing van personeel. Denk aan leidinggevenden en HRM. Zij spelen een belangrijke rol bij de implementatie en handhaving. Ook de leiderschapsstijl is daarbij essentieel. Er moet ruimte komen om te leren en te ontwikkelen. Denk voor deze online training in het algemeen aan de functies:

 • Productiemanager
 • Operationeel manager
 • HRM manager
 • Opleidingsmanager
 • Teamleider of voorman
 • Shiftleader

Ook als u kwaliteitscoördinator of kwaliteitsmanager bent en werkt aan de competentieontwikkeling, zoals voorgeschreven in ISO 9001, dan is dit webinar geschikt en interessant voor u.

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern of online specifiek voor uw team worden verzorgd. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van dit webinar Permanente Educatie

Het resultaat van deze online training is natuurlijk dat u een compleet overzicht heeft van een opleidingsprogramma. U krijgt van ons een voorbeeld en tijdens de training werkt u dit voorbeeld uit naar uw eigen versie. Na afloop van deze webinar heeft u het volgende bereikt:

 • Opleidingsprogramma gereed
 • Normen voor operators en First Operators
 • Methoden voor training geven 
 • Methoden voor examineren
 • Aanpak voor de borging in de organisatie
 • Steun van het management en HRM
 • Input voor een lerende organisatie

Startdata

Startdata van dit webinar Permanente Educatie

Wilt u de webinar Permanente Educatie volgen? Schrijf u dan in. Deze online training bestaat uit 4 sessies van 1 uur. De sessies worden iedere week gegeven. Dit zijn de beschikbare startdata met vervolgdata (clusters van 4 opvolgende sessies):

 • 1 maart, 09:00 - 10:00
  • 8 maart, 09:00 - 10:00
  • 15 maart, 09:00 - 10:00
  • 22 maart, 09:00 - 10:00

Schrijf u direct in

Inschrijven voor dit webinar Permanente Educatie

De prijs voor deze webinar is 4 x € 45, namelijk € 45 per uur. Het resultaat is een compleet nieuw of vernieuwd systeem voor Permanente Educatie voor operators. Wilt u zich inschrijven voor de webinar Permanente Educatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Online training
 • Live trainer
 • Duur: 4 x 1 uur
 • Prijs 4 x € 45
 • Geen reistijden
 • Lage kosten
 • Voorbeeld opleidingssysteem ontvangen
 • Tot en met niveau First Operator
 • Valkuilen uit de praktijk bespreken
 • Eigenaarschap operators
 • Rol van de managers bespreken
 • Rol van HRM
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Webinar Leiderschap

Webinar Leiderschap

In dit webinar leert u leidinggeven. Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager of teamleider, en leiding geven is te leren. Er zijn mooie, praktische modellen beschikbaar, die u helpen hoe u zich per situatie als leider kan opstellen. We leren u leidinggeven en de toepassing van leiderschap in uw eigen functie. 

Opleiding Productiemanager

Opleiding Productiemanager

Met deze opleiding ontwikkelt u het productiesysteem en leert u leidinggeven aan het operationeel beleid. U krijgt de productiemethoden en procestechnieken voor uw rol als productiemanager. Aan het einde van deze opleiding heeft u een concept beleidsplan en productiesysteem.

Training Productiemanagement

Training Productiemanagement

Deze training is een introductie in het ontwerpen van de planning en het productiesysteem voor uw organisatie. U leert de productieprocessen ontwerpen op basis van de klantorders. Dat gebeurt in 10 stappen. We presenteren u de 10 stappen, zodat u het overzicht heeft en zelf de uitwerking kunt verzorgen. 

Interessant

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.