Webinar Lean Manufacturing patagonia
01-01-2022
14:00u - 16:00u
€ 145,00
HBO
Online
Referentie

Webinar Lean Manufacturing

De voordelen van Lean Manufacturing kort uitgelegd

Dit webinar is een lezing over Lean Manufacturing, waarbij u de basis van Lean Manufacturing leert. U leert de uitgangspunten, de voordelen van Lean en u krijgt een overzicht van de technieken. Ook krijgt u praktijkvoorbeelden. Dit is precies goed om aan te sluiten bij de kennis van collega's en te begrijpen wat de bedoeling is van Lean. 

Dit webinar Lean Manufacturing is een effectieve online lezing over de achtergronden, toepassing en voordelen van Lean in de praktijk van uw organisatie. Dit webinar is geschikt als start van bijvoorbeeld de implementatie van Lean Manufacturing in uw organisatie, zodat medewerkers direct een eerste idee krijgen over de toepassing en de voordelen van Lean. Ook is het webinar Lean Manufacturing geschikt om voor uzelf een idee te krijgen van de inhoud van Lean, zodat u kunt aansluiten bij uw collega's of in Lean verbeterteams. U krijgt tijdens dit webinar de inhoud van Lean, u stelt uw vragen tijdens de uitleg en leert over de voordelen voor uw organisatie. Dit webinar is natuurlijk geen vaardigheidstraining, maar wel een prima manier om te begrijpen hoe Lean Manufacturing in een organisatie functioneert en waarom deze methode wereldwijd zo bekend is geworden. We geven u voorbeelden van projecten en de inspiratie om met Lean te gaan werken. Denk aan het herkennen en wegnemen van verspillingen of het toepassen van de Kanban techniek.

We laten de Lean regels op uw scherm zien met video's, animaties en uitleg, zodat u Lean volledig begrijpt. Deze interactieve manier van leren is heel praktisch en effectief. Ondertussen kunt u tijdens dit webinar over Lean alle vragen stellen die u heeft. Als u wilt, kunt u na dit webinar verder met bijvoorbeeld ondersteunende gesprekken met een van onze Lean coaches of u kunt de training Lean Green Belt doen. Zo kunt u met behulp van dit webinar een eigen traject starten om Lean in uw organisatie in te voeren of mee te werken in Lean verbeterteams.

Referentie: De online training en met name de pragmatische coaching om ons laboratorium Lean, maar ook Corona proof te maken, heeft me snel en praktisch geholpen. Theorie en mijn eigen praktijk vulden elkaar prettig aan en ik heb ik een viertal sessies de beoogde wijziging kunnen realiseren. Marisca Stege, Team leader Laboratory - DANONE NUTRICIA RESEARCH

Inhoud

Inhoud van dit webinar Lean Manufacturing

Tijdens deze online webinar Lean Manufacturing leert u de principes van Lean, waarmee u de doorlooptijd van processen kunt verkorten en cost leadership kunt bereiken. Het webinar Lean Manufacturing geeft u een mooi overzicht van de uitgangspunten van Lean, de Lean technieken en de voordelen van Lean na implementatie.

De inhoud van dit webinar Lean Manufacturing

Tijdens de lezing worden onderstaande onderwerpen behandeld. We geven uitleg en voorbeelden, terwijl u uw vragen kunt stellen. De trainer zal inspelen op de vragen en toepassingen in uw organisatie.

 1. Lean Manufacturing achtergrond en regels
 2. Lean als standaard management methode voor uw organisatie
 3. Lean Manufacturing technieken en Lean House
 4. Voorbeelden uit de praktijk, praktijkcases uit onze consultancy praktijk
 5. Plan van aanpak om Lean te implementeren

Voor wie

Voor wie is dit webinar Lean Manufacturing

Dit webinar Lean Manufacturing is voor wie een korte update wil van de inhoud van Lean. Het is een webinar om kennis te maken met Lean. Bijvoorbeeld voor medewerkers in een organisatie waar Lean wordt toegepast of voor wie de methode (beter) wil begrijpen. Tijdens deze lezing wordt de inhoud van Lean behandeld, zodat u begrijpt waar de methode over gaat. Vervolgens kunt u meepraten met uw collega's of participeren in een Lean verbeterteam. De webinar is praktisch en gericht op operationele en administratieve processen in de industrie dan wel in het bedrijfsleven.

Functies die passen bij dit webinar Lean Manufacturing

 • Medewerker, operationele professionals
 • Teamleider, voorman, shiftleader, ploegleider
 • Afdelingshoofd
 • Kwaliteitsfunctionaris, kwaliteitscoördinator, QHSE manager
 • HR manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd of online voor specifiek uw groep. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van dit webinar Lean Manufacturing

Het resultaat van dit webinar is dat u Lean Manufacturing begrijpt en Lean in de praktijk van uw organisatie ziet functioneren. U ziet in waarom Lean is gebaseerd op klantgericht denken en het verkorten van de doorlooptijd. Hiermee begrijpt u ook waarom Lean voor uw organisatie nuttig is en hoe uw klanten het zullen waarderen als u met Lean aan de slag gaat. Na afloop van dit webinar Lean heeft u het volgende bereikt:

 • Inzicht in Lean Manufacturing als managementmethode
 • Inzicht in Lean Manufacturing als praktische methode voor procesverbetering
 • Herkenning van de 8 verspillingen
 • Inzicht in technieken zoals Kanban, Two Bin en pull productie
 • Klantgericht werken en processen afstemmen op de marktvraag
 • Lean processen ontwerpen, inzicht in value stream mapping
 • De valkuilen van Lean kunt u voorkomen

Startdata

Startdata van dit webinar Lean Manufacturing

Wilt u dit webinar Lean Manufacturing volgen? Neem dan contact met ons op, we starten dit webinar op aanvraag. 

 

Schrijf u direct in

Inschrijven voor dit webinar Lean Manufacturing

Wilt u zich inschrijven voor de webinar Lean Manufacturing? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Live trainer
 • Lage kosten
 • Inzicht in Lean Manufacturing
 • Voordelen en voorbeelden uit de praktijk
 • Valkuilen uit de praktijk bespreken

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Webinar Leiderschap

Webinar Leiderschap

In dit webinar leert u leidinggeven. Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager of teamleider, en leiding geven is te leren. Er zijn mooie, praktische modellen beschikbaar, die u helpen hoe u zich per situatie als leider kan opstellen. We leren u leidinggeven en de toepassing van leiderschap in uw eigen functie. 

Webinar QLTC

Webinar QLTC

Tijdens dit webinar wordt de methode QLTC voor supply chain management uitgelegd. Deze methode wordt veel in de industrie toegepast. De prestaties van leveranciers worden met de QLTC methode gemonitord. Tijdens dit webinar leggen we u de werkwijze uit en u krijgt een uitgewerkte QLTC tool. U kunt vervolgens voldoen aan de wensen van uw klanten en dezelfde methode toepassen in uw eigen supply chain.

Training Procesbeschrijving maken

Training Procesbeschrijving maken

Leer in deze korte, praktische training Procesbeschrijving van 2 dagdelen de spelregels voor het maken van procesbeschrijvingen en pas de regels direct toe op uw eigen processen. Maak op de juiste manier een procesbeschrijving en maak deze onderdeel van het kwaliteitshandboek van uw organisatie. De procesbeschrijvingen voldoen aan internationale standaarden en normen zoals ISO 9001. 

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.