Webinar Lean Manufacturing basistraining patagonia
01-09-2021
15:00u - 16:00u
€ 180,00
MBO/HBO
Online
Referentie

Webinar Lean Manufacturing basistraining

Lean Manufacturing in de praktijk brengen

Dit webinar is een effectieve online training Lean Manufacturing. U leert de basis van Lean en bent daarna in staat een aantal technieken direct toe te passen om de doorlooptijd te verkorten. De trainer geeft de aanwijzingen en u kunt vervolgens makkelijk aan de slag met de hulpmiddelen die u van ons krijgt.

Tijdens deze online training leert u de principes van Lean Manufacturing, waarmee u de doorlooptijd van processen kunt verkorten en cost leadership kunt bereiken. U bent na deze webinar in staat direct in uw eigen organisatie Lean technieken toe te passen. Denk aan het herkennen en wegnemen van verspillingen of het toepassen van de Kanban techniek. We laten de Lean regels op uw scherm zien met video's, animaties en uitleg, zodat u Lean volledig begrijp. Deze interactieve manier van trainen is heel praktisch en zeer effectief. Ondertussen kunt u tijdens deze online Lean training alle vragen stellen die u heeft. Als u wilt, kunt u na het webinar verder met het verkrijgen van korte ondersteunende gesprekken met een van onze Lean coaches. Zij kunnen u op afstand helpen en ondersteunen bij de toepassing van Lean Manufacturing. Zo kunt u met behulp van dit webinar een eigen traject starten om Lean in uw organisatie in te voeren. 

Referentie: De online training en met name de pragmatische coaching om ons laboratorium Lean, maar ook Corona proof te maken, heeft me snel en praktisch geholpen. Theorie en mijn eigen praktijk vulden elkaar prettig aan en ik heb ik een viertal sessies de beoogde wijziging kunnen realiseren. Marisca Stege, Team leader Laboratory - DANONE NUTRICIA RESEARCH

Inhoud

Inhoud van dit webinar Lean Manufacturing basistraining

Dit webinar is een effectieve online Lean training. Dit webinar is zeer geschikt als start van de implementatie van Lean Manufacturing in uw organisatie. U krijgt de inhoud van Lean, stelt uw vragen online en gaat vervolgens direct aan de slag met de toepassing van Lean technieken. De trainer ondersteunt u daarbij.

De inhoud en volgorde van dit webinar zijn:

 1. Lean Manufacturing achtergrond en regels
 2. Doel van Lean Manufacturing: doorlooptijd verkorten
 3. Met Lean een klantgerichte organisatie ontwikkelen en verbeterde concurrentiepositie
 4. Lean Management technieken en Lean House
 5. Heijunka en het belang van demand forecast
 6. Lean als standaard management methode voor uw organisatie
 7. Cost leadership met Lean Manufacturing
 8. Efficiëntie in productie en logistieke processen
 9. Video's, animaties en oefeningen om uw vaardigheid te ontwikkelen
 10. Voorbeelden uit de praktijk, praktijkcases uit onze consultancy praktijk
 11. Plan van aanpak om Lean te implementeren

Lean Manufacturing als techniek en als leidende management methode

De toepassing van Lean Manufacturing rust eigenlijk op 3 pilaren in deze volgorde:

 1. De noodzaak om uw organisatie beter te maken dan die van uw concurrenten, zodat klanten voor uw producten kiezen
 2. Lean als standaard managementfilosofie introduceren bij alle leidinggevenden
 3. Toepassing van Lean technieken in de uitvoerende, operationele processen. 

Tijdens deze Lean Manufacturing webinar worden alle 3 pilaren behandeld, zodat u zowel leert om Lean technieken toe te passen, maar ook inzicht krijgt in de organisatieverandering. Daarmee kunt u makkelijk uw collega's overtuigen en goede resultaten halen.

Voor wie

Voor wie is dit webinar Lean Manufacturing basistraining

Geeft u leiding aan een team? Dan is dit de juiste online Lean training. Dit webinar is voor teamleiders, productieleiders, logistiek managers en wie verder op een of andere manier wil kennismaken met Lean en er ook mee aan de slag wil. De webinar is praktisch en gericht op operationele en administratieve processen. Denk aan de functies:

 • Teamleider, voorman, shiftleader, ploegleider
 • Afdelingshoofd, productieleider, bedrijfsleider
 • Manager Operations of Productie
 • Manager logistiek
 • Kwaliteitsmanager, kwaliteitsfunctionaris, kwaliteitscoördinator
 • Manager of staf

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd of online voor specifiek uw groep. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van dit webinar Lean Manufacturing basistraining

Het resultaat is dat u Lean Manufacturing begrijpt en technieken kunt toepassen. U ziet in waarom Lean is gebaseerd op klantgericht denken en het verkorten van de doorlooptijd. Hiermee begrijpt u ook waarom Lean voor uw organisatie nuttig is en hoe uw klanten het zullen waarderen als u met Lean aan de slag gaat. Andere resultaten zijn dat de kosten zullen dalen en dat medewerkers enthousiast met Lean aan de slag gaan. Ook zij hebben er voordeel bij. Na afloop van dit webinar heeft u het volgende bereikt:

 • Inzicht in Lean Manufacturing als managementmethode
 • Inzicht in Lean Manufacturing als praktische methode voor procesverbetering
 • Herkenning van de 8 verspillingen
 • Zelfstandig in staat verkorting van de doorlooptijd te realiseren
 • Inzicht in technieken zoals Kanban, Two Bin en pull productie
 • Klantgericht werken en processen afstemmen op de marktvraag
 • In staat collega's mee te nemen bij de implementatie van Lean
 • In staat operators enthousiast te maken
 • Berekeningen van takttijd en cyclustijd maken
 • Lean processen ontwerpen, inzicht in value stream mapping
 • De valkuilen van Lean kunt u voorkomen

Startdata

Startdata van dit webinar Lean Manufacturing basistraining

Wilt u dit webinar Lean Manufacturing basistraining volgen? Schrijf u dan in, wij nemen contact met u op voor het plannen van de data. 

Schrijf u direct in

Inschrijven voor dit webinar Lean Manufacturing basistraining

De prijs voor dit webinar is 4 x € 45, namelijk € 45 per uur. Het resultaat is een goed inzicht in de managementmethode Lean Manufacturing. Wilt u zich inschrijven voor de webinar Lean Manufacturing basistraining? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Online training, webinar
 • Live trainer
 • Duur: 4 x 1 uur
 • Geen reistijden
 • Lage kosten
 • Inzicht in Lean Manufacturing
 • Toepassing in de praktijk
 • Valkuilen uit de praktijk bespreken
 • Rol van de managers bespreken
 • Teamleiders en operators bespreken
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Webinar Leiderschap

Webinar Leiderschap

In dit webinar leert u leidinggeven. Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager of teamleider, en leiding geven is te leren. Er zijn mooie, praktische modellen beschikbaar, die u helpen hoe u zich per situatie als leider kan opstellen. We leren u leidinggeven en de toepassing van leiderschap in uw eigen functie. 

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Met dit webinar zet u de eerste stap in de certificatie van uw organisatie voor ISO 27001. We kijken in deze online training niet alleen naar de beveiliging van informatie, maar ook naar Cyber Security (CSX) in het algemeen. Het gaat om beveiliging van informatie en informatiesystemen en de toepassing van ISO 27001/AVG.

Interessant

Online meedoen

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.