Training Verslaglegging interne audit patagonia
01-01-2022
13:00u - 16:30u
1 dagdeel
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Verslaglegging interne audit

Maak het juiste auditverslag
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Deze training gaat specifiek over de verslaglegging na de uitvoering van de interne audit. U leert op de juiste manier het auditverslag schrijven, zodanig dat uw interne klant tevreden is. Deze verslaglegging is geen samenvatting van het auditgesprek, maar een concluderend verslag.

Na het voeren van een auditgesprek is het belangrijk dat de juiste informatie wordt geborgd in een auditverslag. Dit verslag schrijft u meestal voor het management, die op dat moment uw interne klant is. Het is belangrijk dat het management via uw verslag begrijpt wat de status van een proces is. Daarom leert u denken vanuit het belang van die interne klant: wat moet hij of zij weten en goed begrijpen via uw verslag. Die essentie goed kunnen verwoorden, vraagt enige oefening en de toepassing van richtlijnen. Het verslag is geen samenvatting en mag ook niet gevuld zijn met algemeenheden of details die er niet toe doen. U leert tijdens deze training de essentiële waarnemingen verwoorden, die de lezer van uw verslag inzicht geeft in de kwaliteit van een proces. Deze verslaglegging voldoet overigens ook aan de richtlijnen van ISO 9001.

Inhoud

Inhoud van de training Verslaglegging van de interne audit

De interne audit is ervoor om een proces te onderzoeken. Hoe functioneert een proces? Dat kan een praktisch proces zijn, zoals engineering, een offerte maken of een product maken. Het is echter ook mogelijk processen als communicatie, leiderschap of samenwerking te onderzoeken. Hoe dan ook, de onderzoeksvraag die u krijgt, is leidend voor het auditgesprek. Die onderzoeksvraag gaat u in deze training leren beantwoorden. De interne klant, meestal het management, krijgt via uw verslag goede informatie over een proces of de interne organisatie. U heeft daarmee waardevol werk geleverd!

De inhoud van deze training Verslaglegging van de interne audit is:

 1. Onderzoeksvraag nauwkeurig definiëren
 2. Uitkomsten auditgesprek ordenen
 3. Objectiviteit toetsen
 4. Meningen en emoties weghalen
 5. Feiten registreren
 6. Concluderend schrijven

Voor wie

Voor wie is de training Verslaglegging van de interne audit?

De training verslaglegging van de interne audit is voor iedereen die zich als auditor verder wil ontwikkelen. Ook als u al audits heeft uitgevoerd en u zichzelf wilt verbeteren in de verslaglegging, dan is deze training geschikt voor u. Daarnaast is deze training ook geschikt als u nog geen ervaring heeft. U kunt gerust meedoen, omdat het leerzaam is voor u als professional in uw functie en als auditor. De deelnemers zijn:

 • Auditoren
 • Medewerkers, operators en professionals
 • Teamleiders, operationeel leidinggevenden
 • Kwaliteitsmanagers
 • Kwaliteitscoördinatoren
 • Kwaliteitsmedewerkers

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Verslaglegging van de interne audit

Na het volgen van deze training Verslaglegging van de interne audit kunt u een goed auditverslag schrijven. Het is een waardevolle vaardigheid die u altijd en overal kunt gebruiken. Het auditverslag wordt leesbaar en geeft precies de positieve kenmerken van het proces weer alsook de verbeterpunten. Daardoor weet de lezer, vaak het management, welke besluiten moeten volgen. Het resultaat na deze training is:

 • Vaardig in verslaglegging
 • Gebruik van verslagleggingsformats
 • Leren observeren en concluderen
 • Boodschap kunnen overbrengen
 • Onderzoeksvraag beantwoorden
 • Schrijven voor de interne klant
 • Logica aanbrengen in de opbouw

Startdata

Startdata van de training Verslaglegging van de interne audit

Wilt u de training Verslaglegging volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Verslaglegging van de interne audit

Wilt u zich inschrijven voor de training Verslaglegging? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkoefeningen met spreken
 • Praktijkoefeningen met luisteren
 • Schrijfvaardigheid oefenen
 • Oefenen met conclusies trekken
 • Normvrij schrijven
 • Positieve feedback leren geven
 • Verbeterpunten benoemen
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.