Training Verbeter Kata patagonia
01-01-2022
09:00u - 12:30u
1 dagdeel
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Verbeter Kata

Teamleiders voeren Verbeter Kata uit voor procesbeheersing
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Een probleem in veel organisaties is de reactiesnelheid én de juiste reactie van teamleiders als een proces afwijkingen vertoont. Tijdens deze training leren teamleiders de Improvement Kata of Verbeter Kata (Kata = routine, procedure) voor procesbeheersing.

Deze verbeterroutine is relatief onbekend en dat is niet goed. Deze procedure is één van de geheimen achter het succes van Toyota en andere multinationals om processen snel te beheersen en te leren van de afwijking. Iedere organisatie zou veel baat hebben bij de toepassing van deze procedure. Het is namelijk het basisgereedschap voor operationeel leidinggevenden. Na het volgen van deze training kunt u de procedure direct inzetten in uw eigen afdeling. De werking is bijzonder krachtig. Bovendien helpt deze routine de teamleiders coachend leiderschap te ontwikkelen.

video verbeter kata

Inhoud

Inhoud van de training Verbeter Kata

De Verbeter Kata is een procedure voor leidinggevenden, die standaard wordt uitgevoerd op het moment dat een afwijking wordt opgemerkt. U leert deze routine en borgt de Verbeter Kata in de organisatiestructuur en -cultuur. Daarin worden operators aangemoedigd alert te zijn op product- en procesafwijkingen en deze direct te melden. De training begint dan ook met het schetsen van de verantwoordelijkheden van de operators en de voormannen. Die rollen worden uitgewerkt, waarna de Verbeter Kata wordt uitgelegd en geoefend. Deze Kata brengt snelheid in de besluitvorming en leidt tot procesbeheersing. 

De inhoud van de training Verbeter Kata is:

 1. Rol van uitvoerders, operators
 2. Rol van leidinggevenden, teamleiders
 3. Snelheid in de besluitvorming
 4. Proces doeltoestand
 5. 5 times Why
 6. Functieomschrijvingen
 7. Hiërarchie van de organisatie
 8. Faalkosten
 9. Klant centraal
 10. Gemba centraal
 11. Kaizen management
 12. Snel leren over processen en de lerende organisatie

Voor wie

Voor wie is de training Verbeter Kata?

De training Verbeter Kata is voor operationeel leidinggevenden. Dat zijn zij die leiding geven aan een groep operators en daarmee verantwoordelijk zijn voor de beheersing van processen. Deelnemers zijn:

 • Teamleider
 • Voorman
 • Shiftleader
 • Groepsleider
 • Procescoördinator
 • Meewerkend voorman
 • Productieleider

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Verbeterkata

Na deze training weet u precies hoe u moet reageren als er zich een probleem in de productie voordoet. U leert oorzaakanalyses uitvoeren en coachend leiderschap toepassen. De kennis, deskundigheid en het vakmanschap van de operators worden gebruikt om het procesprobleem direct op te lossen. Dat is de magie van de Verbeter Kata. Verder ontstaan bewustzijn ten aanzien van de klanteisen en het inzicht dat alles wat in een organisatie gebeurt in het belang van de klant is. De resultaten zijn:

 • Klanteisen kennen
 • Coachend leiderschap toepassen
 • Oorzaakanalyses uitvoeren
 • Operators ondersteunen en motiveren
 • Snelheid in besluitvorming
 • Snelheid in het leerproces
 • Transformatie van de rol van voorman
 • Verbeter Kata uitvoeren
 • Samenwerking met kwaliteitsmanager

Startdata

Startdata van de training Verbeter Kata

Wilt u de training Verbeter Kata volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Verbeter Kata

Wilt u zich inschrijven voor de training Verbeter Kata? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Alle leidinggevenden werken op dezelfde manier
 • Uitvoerende medewerkers voelen zich gesteund
 • De werkplek - de Gemba - komt centraal te staan
 • Hierdoor komt ook de klant centraal te staan
 • Afwijkingen snel corrigeren
 • De PDCA cyclus gaat snel ronddraaien
 • Faalkosten worden vermeden
 • Ontwikkeling coachend leiderschap
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Communicatie

Training Communicatie

Miscommunicatie is één van de belangrijkste bronnen van faalkosten. Met deze training krijgt u inzicht in twee belangrijke communicatiemodellen: Belbin en MBTI. We leren u deze modellen correct toepassen. Met behulp van deze training kunt u de communicatie in uw organisatie verbeteren.

Training Leiderschap

Training Leiderschap

In 6 weken de leider worden die je wil zijn. Volg deze Training Leiderschap. Tijdens de training worden de dagelijkse situaties nagedaan en geoefend. U krijgt daarbij de juiste hulpmiddelen, doet workshops in leiderschap en werkt samen met de andere deelnemers. Aan het einde van deze Training Leiderschap weet u in elke situatie op de juiste manier te acteren als leider. Zo kunt u uw leiderschapsstijl via deze Training Leiderschap in 6 weken effectief verbeteren.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.