Training Value Stream Mapping patagonia
01-01-2022
13:00u - 17:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Value Stream Mapping

Leer een Value Stream Map maken en toepassen op uw organisatie
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Tijdens deze training leert u een Value Stream Map maken. Dit onderdeel van Lean Manufacturing is bedoeld om de doorlooptijd van de productie te verkorten. Door het maken van de Value Stream Map worden verspillingen geïdentificeerd en weggenomen. Daarnaast worden de waarde toevoegende handelingen geordend. 

Value Stream Mapping (VSM) is het beschrijven van processen, waarbij alle verspillingen worden weggelaten en alleen waarde toevoegende handelingen worden vastgelegd. Het maken van een VSM is een bijzonder nuttige oefening, omdat u ziet wat het verschil is tussen handelingen met waarde toevoeging en handelingen die een verspilling zijn. Op basis van de uitgewerkte VSM kunt u het productieproces verbeteren, lees: verkorten. Bovendien leert u op een nieuwe manier te plannen. Planning binnen Lean verloopt niet via een planningsafdeling of een bedrijfsbureau. De planning verloopt via een intelligent en eenvoudig systeem met de technieken Kanban en Two Bin. Daarmee worden de producten door de productie getrokken (Pull Production System), zoals in de Value Stream Map staat beschreven. Leer de Value Stream Map maken en verkort de productiedoorlooptijd.

Referentie: Zeer professioneel. Johan heeft heel veel praktijkkennis die dit alleen maar beter maakt! - Jonathan Croess - Productiemanager Kompak

Inhoud

Inhoud van de training Value Stream Mapping

Tijdens deze training Value Stream Mapping leert u de VSM van uw eigen organisatie maken. U leert de Value Stream Mapping tools en u leert ze op de juiste manier toepassen. Met de VSM kunt u de productiedoorlooptijd verkorten, waardoor de beloofde leverdata aan klanten worden gehaald. Het resultaat is een kortere doorlooptijd van de productie en de organisatie wordt flexibeler. 

De inhoud van deze training Value Stream Mapping is:

 1. Klanteisen identificeren
 2. Klanteisen omzetten naar procescriteria en productkenmerken
 3. Value Stream Mapping tools
 4. Cycle Time per productiestap bepalen
 5. Verspillingen wegnemen
 6. Planning via Kanban en Two Bin; pull systeem ontwerpen
 7. Ordervolgorde bepalen
 8. Waarde toevoegende handelingen verbeteren
 9. Omsteltijden bepalen en verkorten
 10. Plan van implementatie opstellen

Voor wie

Voor wie is de training Klantgerichte organisatie?

Deze training is voor operationeel leidinggevenden en kwaliteitsspecialisten. De teamleiders en productiemanagers dienen de vaardigheid van het maken van een VSM te beheersen, maar dat geldt ook kwaliteitsmanagers. Zij moeten de kennis immers verspreiden in de organisatie en verbeterteams leiden bij de uitwerking van de Value Stream Map. Deelnemers aan deze training zijn:

 • Productiemanagers
 • Productieleiders
 • Teamleiders
 • Operationeel managers
 • Afdelingshoofden
 • Kwaliteitsmanagers
 • QHSE managers

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Value Stream Mapping

Na het volgen van deze training bent u in staat zelfstandig een Value Stream Map te maken. U leert de opbouw en de uitwerking volgens de spelregels van Lean Manufacturing. Het tekenen van de VSM is het praktische eindresultaat. Belangrijker is, dat door het tekenen van de VSM u leert verspillingen te identificeren, waarde toevoegende handelingen weet te benoemen en de planningsmethode kan aanpassen. Daarnaast leert u ook Kanban en Two Bin inzetten om de tussen voorraden te reduceren. Het voordeel van het leren om een VSM te maken is bovendien dat u daarmee voor een heel groot deel ook de basis van Lean Manufacturing begrijpt. 

De resultaten na het volgen van deze training Value Stream Mapping zijn:

 1. Essentie van Lean Manufacturing begrijpen
 2. Doorlooptijd verkorten van het productieproces
 3. Value Stream Map leren maken van uw eigen organisatie
 4. Verspillingen leren zien: 8 Wastes
 5. Klantgericht denken ontwikkelen via de waarde toevoegende stappen
 6. Kanban en Two Bin leren inzetten
 7. Planning aanpassen
 8. Pull Production System leren ontwikkelen
 9. Plan van aanpak maken

Startdata

Startdata van de training Value Stream Mapping

Wilt u de training Value Stream Mapping volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Value Stream Mapping

Wilt u zich inschrijven voor de training Value Stream Mapping? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Doorlooptijd productie verkorten
 • Value Stream Mapping tools
 • Ervaren docenten uit de praktijk
 • Praktijkkennis op doen
 • Voorbeelden VSM krijgen
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Lean Lego Line

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

Opleiding Continuous Improvement Manager

Opleiding Continuous Improvement Manager

Tijdens deze opleiding Continuous Improvement Manager (CI Manager) leert u verbetertechnieken toepassen en samenwerken met het lijnmanagement. U wordt de interne coach, die de organisatie begeleidt naar continuous improvement van alle processen in de hele organisatie. Op een praktische manier leert u verbeterprocessen leiden en organiseren. U leert verbeterteams samenstellen, process improvement toepassen en met het lijnmanagement samenwerken aan de realisatie van continuous improvement.

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Via deze training Lean Manufacturing Green Belt leert u de managementmethode Lean Manufacturing toepassen. Met behulp van Lean games, theoretische achtergronden en voorbeelden uit de praktijk krijgt u snel inzicht in Lean Manufacturing en leert u deze managementmethode toepassen in uw eigen organisatie. Desgewenst kunt u afsluiten met het internationaal erkende  examen voor het LSS Green Belt certificaat.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.