Training Stakeholderanalyse patagonia
01-01-2022
09:0OU - 12:30U
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Stakeholderanalyse

Breng de stakeholders in kaart en stel hun behoeften vast

Iedere organisatie heeft te maken met stakeholders. U leert tijdens deze training een stakeholderanalyse te maken en een win-win relatie te ontwikkelen tussen uw eigen organisatie en deze stakeholders. U verlaat de training met de opzet van een stakeholderanalyse en een procedure voor de uitvoering.

Veel organisaties komen in aanraking met de stakeholderanalyse op het moment dat ze gaan werken met ISO 9001 of INK, of als afnemers deze eis stellen. Met name Original Equipment Manufacturers (OEM) stellen deze eis vaak. Het is dan onderdeel van hun suppliers handbook. Eenmaal gewend aan de methode ervaart de organisatie het nut en de positieve effecten. De analyse wordt onderdeel van de normale beleidscyclus en staat jaarlijks op de agenda van de management review.

stakeholderanalyse

Inhoud

Inhoud van de training Stakeholderanalyse

De manier waarop we u leren de stakeholderanalyse te maken, voldoet ook aan de eisen van ISO 9001 en INK. Het maken van de analyse is echter stap 1. Daarna volgen de strategische keuzes, de acties en de opvolging. Het is de bedoeling dat uw organisatie een win-win relatie ontwikkelt met de stakeholders. De stakeholderanalyse komt daarom ook minimaal jaarlijks terug als essentiële opdracht voor het management. Deze training voorziet u in een handig format en een procedure om de analyse te herhalen. Met deze stakeholderanalyse zult u de geïnvesteerde tijd meer dan terugverdienen en uw organisatie gezonder maken.

De inhoud van de training Stakeholderanalyse is:

 1. Procedure voor stakeholderanalyse
 2. Formulier voor stakeholderanalyse
 3. Richtlijnen in de norm ISO 9001
 4. Betekenis van de win-win relatie
 5. Werken in teamverband
 6. Verantwoordelijkheid directie en management
 7. Beleidscyclus
 8. Onderdeel van de management review
 9. Opvolging van verbeteracties

Voor wie

Voor wie is de training Stakeholderanalyse?

Deze training Stakeholderanalyse is voor leden van het managementteam en de gespecialiseerde staffunctionarissen, zoals de HR manager, kwaliteitsmanager of Continuous Improvement Manager. Het is een teamprestatie van diegenen die de organisatie besturen en helpen vormgeven. De deelnemers zijn:

 • Directeur
 • Operationeel manager
 • Sales manager
 • HR manager
 • Kwaliteitsmanager
 • Continuous Improvement Manager
 • Financieel manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Stakeholderanalyse

Na het volgen van de Stakeholderanalyse training heeft u een effectief managementinstrument voor uw organisatie ontwikkeld. U krijgt alle documenten, procedures en andere hulpmiddelen. Met de geleerde werkwijze kunt u samen met uw team een stakeholderanalyse maken. Het gevolg daarvan is, dat uw organisatie veranderingen in de markt of bij andere partijen tijdig ziet aankomen en u ernaar kunt handelen. Het resultaat van de training is:

 • Kennis van stakeholdermanagement
 • Ingevulde stakeholdermatrix voor uw organisatie
 • Voldoen aan de richtlijnen van ISO 9001
 • Opdrachten voor het management
 • Onderwerpen voor in het jaarplan opstellen
 • Verbeterde samenwerking in het team
 • Cyclus van jaarlijkse stakeholderanalyse borgen

Startdata

Startdata van de training Stakeholderanalyse

Wilt u de training Stakeholderanalyse volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Stakeholderanalyse

Wilt u zich inschrijven voor de training Stakeholderanalyse? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Richtlijnen ISO 9001 volgen
 • Voldoen aan certificatie-eisen ISO 9001
 • Concrete voorbeelden van stakeholderanalyses
 • Algemeen toepasbaar stakeholderanalysemodel
 • Werken met de stakeholders van uw eigen organisatie
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Primair proces

Training Primair proces

Organisaties maken onnodige kosten doordat het primaire proces - het verdienmodel of waardeketen - niet specifiek is gemaakt op operationeel niveau. Daardoor zijn de efficiëntie en effectiviteit te laag. Met deze training maakt u zuivere, klantgerichte procesbeschrijvingen.

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Coaching managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken. 

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.