Training SPC patagonia
01-01-2022
13:00u - 16:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training SPC

Introductietraining voor toepassing van SPC

Met deze introductietraining Statistical Process Control of Statistische Proces Controle (SPC) krijgt u de basis van SPC. Het gaat om de manier waarop SPC in processen met Shewhart charts (regelkaarten) wordt toegepast. Maak gebruik van deze slimme techniek en zorg voor procesbeheersing en kostenreductie.

Deze training is een introductie in het vakgebied SPC met als doel het gebruik te begrijpen. Het vakgebied SPC is enorm uitgebreid en is feitelijk statistiek. Het is voor u niet per se zinvol om dat hele vakgebied te beheersen, want u heeft er maar een klein deel van nodig. Het is wel belangrijk dat u de werking van regelkaarten (Shewhart charts) in de productie begrijpt en het nut inziet. Dan kunt u SPC gebruiken in de praktijk. Daarvoor is deze training bedoeld. Voor speciale omstandigheden kunt u vervolgens altijd één van onze consultants inzetten. U zult merken dat op gebruiksniveau SPC helemaal niet ingewikkeld is. We leren operators zonder problemen regelkaarten lezen en gebruiken. Met eenvoudige instructies is dat zo gebeurd en daarmee heeft u een uitstekende methode voor procesbeheersing in gebruik.

video excel tutorial

Inhoud

Inhoud van de training SPC

Deze training is gericht op het demonstreren van SPC en de voordelen die u kunt hebben van de toepassing. Het is een inleiding in dit vakgebied, dat gaat over variatie in de output van processen. We laten u zien dat in al uw processen variatie zit en dat deze variatie allesbepalend is voor de kostenreductie en kwaliteitsbeheersing. Dit was de ontdekking van Dr. W.E. Deming en de aanleiding tot de ontwikkeling van de PDCA cyclus. Gelukkig kunt u die problemen met regelkaarten zichtbaar maken. Daarmee leert u operators te handelen op basis van datgene wat op de regelkaart is te zien.

De inhoud van deze training SPC is:

 1. Inleiding tot SPC
 2. De uitkomsten van W.E. Deming
 3. Reductie van kosten
 4. Verbetering van de productkwaliteit
 5. Bijzondere oorzaken van variatie
 6. Natuurlijke oorzaken van variatie
 7. Voorbeelden en demonstraties
 8. Gebruik van regelkaarten - Control charts of Shewhart charts
 9. Gebruik door operators
 10. Rol van het management

Voor wie

Voor wie is de training SPC?

Deze training is voor wie meer wil weten over procesbeheersing, SPC en kwaliteitsmanagement. Deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Continuous Improvement Manager
 • Teamleider
 • Productieleider
 • Iedere manager die data moet interpreteren

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training SPC

Na het volgen van deze training kunt de voordelen bepalen voor het productieproces van uw organisatie. Met de voorbeelden en demonstraties die we u geven begrijpt u de toepassingen en doorziet u de effecten. Hierna kunt u de voorbereidingen treffen en met uw collega's aan de implementatie werken. De resultaten zijn:

 • Inzicht in variatieanalyses krijgen
 • Begrijpen waarom er altijd variatie is
 • Uitschieters in variatie herkennen
 • Juiste keuzes maken voor procescontrole
 • PDCA cirkel echt begrijpen
 • Inzicht in de praktische werking van SPC
 • Inzicht in de productkwaliteit na toepassing van SPC
 • Nieuwe techniek voor procesbeheersing

Startdata

Startdata van de training SPC

Wilt u de training SPC volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

 

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training SPC

Wilt u zich inschrijven voor de training SPC? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkvoorbeelden
 • Overzicht creëren
 • Eigen voorbeelden introduceren
 • Demonstratie regelkaarten
 • Demonstratie Minitab & Excel
 • Lessen van Dr. W.E. Deming
 • Plan implementatie voorbereiden
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Procescontrole

Training Procescontrole

Via steekproeven wordt getoetst of processen doen wat ze moeten doen en of de producten voldoen aan de klanteisen. Dit moeilijke vakgebied belichten we in deze training met een overzicht van technieken en spelregels. U krijgt inzicht in de verbetermogelijkheden voor procescontrole.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Procesmanagement

Training Procesmanagement

Verbeter het rendement van uw organisatie door middel van kwaliteitsverbetering. Deze training gaat over Deming's PDCA cyclus en de spelregels van procesmanagement. Tijdens de training leert u de processen beheersen, zodat de kwaliteit verbetert, de doorlooptijd wordt verkort en de verspillingen dalen.

Interessant

Coaching

Coaching is een krachtige leermethode. Situaties uit de dagelijkse praktijk van een manager of een team worden gebruikt om gedrag te analyseren en competenties te ontwikkelen. Coachen is een praktische vorm van trainen, die direct effect heeft.

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.