Training Six Sigma patagonia
17-11-2020
09:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Six Sigma

Introductietraining voor kennismaking met Six Sigma

De training Six Sigma is er voor iedereen die kennis wil maken met deze verbetermethode voor operationele, repeterende processen. Dit is een introductietraining om Six Sigma goed te begrijpen, voordat u de methode inzet in uw organisatie. We leren u de voordelen, maar ook de valkuilen te herkennen.

Een verbeterteam past Six Sigma toe om een operationeel proces te verbeteren. De deelnemers leren tijdens deze training de methode. Die methode is niet zo ingewikkeld. Het is een duidelijk stappenplan, dat het verbeterteam volgt. De valkuilen vormen meestal het probleem. Deze hebben meestal niets te maken met het enthousiasme van de deelnemers in het team, hun deskundigheid of de tijdsbesteding. De problemen ontstaan door de organisatiecultuur en -structuur. Six Sigma is een uitstekende verbetermethode, die zich internationaal heeft bewezen, maar de organisatie moet er wel klaar voor zijn. U leert tijdens deze training hoe u uw organisatie kunt voorbereiden op het werken met Six Sigma.

Inhoud

Inhoud van de training Six Sigma

Een verbeterteam heeft een werkmethode nodig. U leert in deze training die werkmethode. Het verbeterteam heeft daarnaast nog veel meer nodig. Denk aan een duidelijke richting, diepgang in de analyses, snelheid van besluitvorming en samenwerking. Deze verschillende aspecten zitten opgeslagen in de verbetermethode Six Sigma. We laten u zien op welke manier en hoe u de methode vervolgens inzet. De stappen van Six Sigma zijn: Define-Measure-Analyse-Improve-Control, DMAIC. Als u die stappen en achtergronden begrijpt, ziet u ook welke organisatie-eigenschappen op orde moeten zijn om de methode te laten functioneren.

De inhoud van de training Six Sigma is:

 1. Achtergronden bij Six Sigma
 2. DMAIC en klantgerichtheid
 3. Business case en terugverdientijd
 4. Teamsamenstelling met onder andere Belbin
 5. De rol van statistiek en meten
 6. Ontwerpen van verbeteracties en oplossingen kiezen
 7. Invoering van verbetering
 8. Meten van de nieuwe prestaties
 9. Borging in het kwaliteitssysteem
 10. Six Sigma met Lean Manufacturing en ISO 9001

Voor wie

Voor wie is de training Six Sigma?

Deze training is er niet voor het verkrijgen van een Green Belt of Black Belt certificaat. De training is ontwikkeld voor iedereen die de methode Six Sigma wil gebruiken en de organisatie gaat voorbereiden. De toepassing van Six Sigma is in de eerste plaats een organisatievraagstuk: wat wil de organisatie bereiken? Welke methoden en voorwaarden zijn nodig? Deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Improvement manager
 • Operational manager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Manager
 • Process engineer

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Six Sigma

Na het volgen van deze training weet u precies hoe u Six Sigma onderdeel kunt laten uitmaken van uw kwaliteitsmanagementsysteem. Daarnaast weet u op welke manier uw organisatie Six Sigma succesvol kan inzetten. Daarna is het van belang dat u medewerkers traint in het gebruik van de methode. Dat kunt u doen via bijvoorbeeld de incompany training Six Sigma. Deze training is onderdeel van ons programma voor incompany trainingen en daarin gaat een team daadwerkelijk in de praktijk aan de slag met Six Sigma door een kwaliteitsprobleem op te lossen. De resultaten zijn:

 • Kennis van Six Sigma
 • DMAIC en stappenplan
 • Inzicht in de organisatiestructuur
 • Inzicht in fase van ontwikkeling van de organisatie
 • Huiswerk ter voorbereiding op de implementatie
 • Six Sigma organiseren
 • Six Sigma teams samenstellen
 • Six Sigma business case opstellen

Startdata

Startdata van de training Six Sigma

Wilt u de training Six Sigma volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 17 november 2020, 9:00 – 12:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Six Sigma

Wilt u zich inschrijven voor de training Six Sigma? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkervaring met verbeterteams
 • Werken met organisatieadviseurs
 • Werken met teamvoorzitters
 • Organisatiekenmerken
 • Valkuilen identificeren
 • Nulmeting eigen organisatie
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Opleiding Continuous Improvement Manager

Opleiding Continuous Improvement Manager

Na deze opleiding bent u in staat operationele processen te verbeteren. Dat doet u zelfstandig, met een afdeling of met een verbeterteam. U krijgt van ons de leermiddelen, de kennis en de hulpmiddelen om verbeterteams te sturen en de juiste verbetertechnieken toe te passen.

Training Procesverbetering

Training Procesverbetering

Tijdens deze training leert u de bekendste verbetertechnieken. Procesverbetering is het brengen van het proces naar een volgend niveau, waardoor afwijkingen niet meer ontstaan. U leert in deze training de structurele, methodische werkwijzen, die leiden naar een verbeterde procesoutput.

Training Lean Manufacturing

Training Lean Manufacturing

Lean Manufacturing is een methode om de doorlooptijd te verkorten. Deze internationale methode is wereldberoemd geworden door de successen met Lean bij Toyota. In deze training tonen we u de voordelen en leggen we uit op welke manier uw organisatie van Lean Manufacturing gebruik kan maken. 

Training Lean Lego Line

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

Interessant

Coaching van het managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken. 

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.