Training Risicomanagement patagonia
01-01-2022
13:00u - 16:30u
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Risicomanagement

Risicoanalyses maken voor design en operations

Met behulp van risicoanalyses worden afwijkingen in processen voortijdig geïdentificeerd. Door preventieve maatregelen te nemen blijven de faalkosten laag. Risicomanagement is onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en van ISO 9001. We leren u de techniek FMEA en de procedures.

Wanneer valt een machine uit? Wat is het effect van een softwarefout? Verlagen concurrenten hun prijzen? Allerlei gebeurtenissen kunnen de bedrijfsvoering nadelig beïnvloeden. Ze vormen een risico op de continuïteit van de organisatie. Deze gebeurtenissen hebben zich nog niet voorgedaan, maar ze kunnen wel zomaar gebeuren. Dit is het domein van risicomanagement. Risicomanagement is inmiddels door alle managementmodellen geadopteerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ISO 9001, VCA, ISO 27001 en alle andere standaarden. Terecht, want correctief werken is veel kostbaarder dan preventief werken. Volg deze training Risicomanagement en voldoe direct ook aan de eisen van ISO 9001 en ISO 27001.

Inhoud

Inhoud van de training Risicomanagement

Tijdens de training Risicomanagement demonstreren we hoe een tool als Failure Mode Effect Analysis (FMEA) werkt en hoe uw organisatie hier voordeel uit kan halen. Met de techniek FMEA kunnen risico’s worden berekend door kansen en effecten te bepalen. Met het verkregen inzicht kunt u uw organisatie beter beschermen en tegenvallers of hoge kosten voorkomen. Uiteraard is daarbij ook aandacht voor de implementatie. Wie voert zo’n risicoanalyse uit? Hoe vaak? Hoe uitgebreid? We hebben procedures voor risicoanalyses voor u beschikbaar en we kunnen aanwijzingen geven om deze eenvoudig te houden en toch goed te implementeren. Tijdens de training heeft u alle tijd om de risicoanalysetechnieken met de trainer te bespreken en te voldoen aan ISO 9001 en ISO 27001. De inhoud van de training is:

 1. Risicomanagement in de norm ISO 9001
 2. Risicomanagement als onderdeel van het managementsysteem
 3. Procedures voor risicoanalyses
 4. Technieken voor het maken van risicoanalyses
 5. Risicoanalyse maken op uw eigen proces
 6. DFMEA en PFMEA
 7. Uitkomsten van risicoanalyses
 8. Werkwijze en opvolging
 9. Certificatie en de PDCA cyclus

Voor wie

Voor wie is de training Risicomanagement?

De training Risicomanagement is geschikt voor diverse professionals. Voor managers in de operationele leiding, voor directieleden die onderzoek naar markten en concurrentie doen, voor engineers in de design en process developmentfase en voor kwaliteitsmanagers. Eigenlijk voor iedereen die werkt aan producten, processen, informatie en de continuïteit van de organisatie. Deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Manager
 • Design Engineer
 • Process Engineer
 • R&D Manager
 • Technology Manager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Afdelingshoofd

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Risicomanagement

Het resultaat van deze training is het inzicht te verkrijgen in de werking en borging van risicomanagement en de toepassing van de daarbij behorende technieken en procedures. U kunt de procedure uitvoeren, teams leiden en de opvolging realiseren. De resultaten zijn:

 • Beschikken over een ingevuld FMEA sjabloon voor een proces of product
 • Inzicht in het nut van risicoanalyses en de kwetsbaarheid van uw organisatie
 • Een procedure voor de uitvoering van risicoanalyses meenemen
 • Teams leiden in risicoanalyses
 • Bescherming van uw organisatie tegen onverwachte kosten of veranderingen

Na deze training beschikt u over de mogelijkheden dit instrument verder uit te werken en effectief toe te passen. Alle noodzakelijke materialen krijgt u erbij.

Startdata

Startdata van de training Risicomanagement

Wilt u de training Risicomanagement volgen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Risicomanagement

Wilt u zich inschrijven voor de training Risicomanagement? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkvoorbeelden
 • Oefenen op eigen proces
 • Voorbeelden van technieken
 • Sjablonen voor registratie en opvolging
 • Voldoen aan ISO 9001 en ISO 27001
 • Voldoen aan IATF 16949
 • Samenwerken in teams
 • DFMEA en PFMEA
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Procesverbetering

Training Procesverbetering

Tijdens deze training leert u de bekendste verbetertechnieken. Procesverbetering is het brengen van het proces naar een volgend niveau, waardoor afwijkingen niet meer ontstaan. U leert in deze training de structurele, methodische werkwijzen, die leiden naar een verbeterde procesoutput.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Training Norm ISO 9001

Training Norm ISO 9001

Via deze training norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 in 5 dagdelen lezen en toepassen. Tijdens deze training ISO 9001 leert u de inhoud van de norm ISO 9001 en de manier waarop de richtlijnen van deze norm kunnen worden toegepast in uw organisatie. U maakt het kwaliteitshandboek, leidt de implementatie en sluit af met de certificatie van uw organisatie.

Interessant

Coaching managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken. 

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.