Training QLTC patagonia
01-09-2021
09:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training QLTC

Management van leveranciers op basis van QLTC

Levert uw organisatie aan organisaties die bekend staan als Original Equipment Manufacturers (OEM)? Dan stellen zij aan uw organisatie eisen in de categorieën: Quality, Logistic, Technology and Costs (QLTC). In deze training krijgt u de tools en de werkwijze om te voldoen aan deze eisen.

De onderwerpen waarop uw afnemers de prestaties van uw organisatie beoordelen zijn: Quality, Logistics, Technology en Costs (QLTC). Meestal doen ze dat met behulp van een audit bij first tier suppliers. OEMs bezoeken uw organisatie en lichten deze door met een klantaudit. De semi-conductor industrie, de luchtvaart en automobielindustrie staan bekend om deze werkwijze. Tijdens deze training leert u uw eigen organisatie voor te bereiden op dergelijke audits. Daarnaast leert u uzelf verbeteren in procesbeheersing. Tijdens deze training voert u eerst voor uzelf een score in voor QLTC, zodat u een nulmeting heeft. Daarna volgt het dashboard voor het managementteam en het verbeterproces.

video tutorial qltc

Inhoud

Inhoud van de training QLTC

De methode QLTC is eigenlijk een hele uitgebreide leveranciersevaluatie die wordt toegepast op preferred suppliers. De QLTC bestaat uit een vragenlijst van 4 x 10 vragen: 10 vragen per Q, L, T en C. Uw klant beoordeelt uw organisatie op deze 40 onderdelen. In deze training doorlopen we deze 40 vragen en geeft u uzelf een score. Daarmee ontstaat een eerste nulmeting. Daarna krijgt u aanwijzingen hoe u deze beoordeling onderdeel maakt van de managementagenda van uw organisatie.

De inhoud van de training QLTC is:

 1. Beoordeling van de positie van uw organisatie als leverancier
 2. Doornemen van de beoordelingsmethode QLTC
 3. Nulmeting QLTC
 4. Procedure externe klantaudit
 5. Relevantie van de score QLTC
 6. QLTC als onderdeel van het dashboard
 7. Verbeterproces in uw organisatie
 8. Continuous Improvement

Voor wie

Voor wie is de training QLTC?

Deze training is voor managers en medewerkers die te maken hebben met het management van de OEM klant. De OEM klant heeft inkoopmanagers en auditors die uw organisatie beoordelen. Wie een rol speelt in dit proces kan deze training volgen. Deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Supply chain manager
 • Supply chain engineer
 • Productiemanager
 • Logistiek manager
 • Accountmanager
 • Manager MT
 • Operationeel manager

Resultaat

Resultaat van de training QLTC

Het grote voordeel van werken met OEMs is dat u uw organisatie continu een verbeterproces heeft. Deze partijen willen graag dat u uw processen verbetert, omdat ze daarmee een betrouwbare leverancier hebben. Het is die betrouwbaarheid van leveren, die een organisatie de positie als preferred supplier (first or second tier) bezorgt. Daarom is het belangrijk dat u uw organisatie op basis van de klanteisen continu verbetert.

 • Klantgerichtheid ontwikkelen
 • Continu verbeterproces
 • QLTC score en nulmeting
 • QLTC op de managementagenda
 • QLTC dashboard
 • Verlaging van operationele kosten
 • Voorbereiding klantaudit
 • Groei naar preferred supplier

Startdata

Startdata van de training QLTC

Wilt u de training QLTC volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training

Wilt u zich inschrijven voor de training QLTC? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Ervaring in de praktijk
 • Kennis van hoge eisen OEM
 • Specialist in supply chain management
 • Specialist in OEMs
 • Supplier manual OEM
 • Reductie operationele kosten
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Key Performance Indicators

Training Key Performance Indicators

In één oogopslag wilt u zien hoe de processen presteren. Heeft u zo'n dashboard? Weinig organisaties lukt het om een overzichtelijk dashboard met duidelijke Key Performance Indicators (KPI's) te maken. Uiteindelijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. In deze training leert u hoe u uw dashboard maakt. 

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.