Webinar QLTC patagonia
01-01-2022
10:00u - 12:00u
€ 145,00
HBO
Online
Referentie

Webinar QLTC

Supply chain management met de methode QLTC

Tijdens dit webinar wordt de methode QLTC voor supply chain management uitgelegd. Deze methode wordt veel in de industrie toegepast. De prestaties van leveranciers worden met de QLTC methode gemonitord. Tijdens dit webinar leggen we u de werkwijze uit en u krijgt een uitgewerkte QLTC tool. U kunt vervolgens voldoen aan de wensen van uw klanten en dezelfde methode toepassen in uw eigen supply chain.

De onderwerpen waarop een organisatie met de methode QLTC wordt beoordeeld, zijn Quality, Logistics, Technology en Costs, kortweg QLTC. Meestal wordt deze evaluatie toegepast in combinatie met een audit door de klant. Organisaties  die bekend staan als Original Equipment Manufacturers (OEM) bezoeken de first tier of second tier leveranciers in hun supply chain en lichten deze door met een klantaudit. Daarbij wordt de leverancier beoordeeld op de onderdelen QLTC. De semi-conductor industrie, de luchtvaart en automobielindustrie staan bekend om deze werkwijze, maar ook in andere branches zien we een toenemende interesse. Inkoopmanagers, supply chain managers en cost engineers zetten de QLTC methode in als onderdeel van hun leveranciersmanagement.

Methode QLTC helpt bij de uitvoering van supply chain management

Tijdens dit webinar leert u de inhoud van de onderdelen QLTC en past u de methoden QLTC toe op de supply chain van uw organisatie. Vaak bestaan de vier deelgebieden (QLTC) op zichzelf weer uit zo'n 10 KPI's. Tijdens dit webinar leert u de methode en kunt u zelf een QLTC score ontwikkelen, zodat u een nulmeting heeft voor uw eigen organisatie. Daarna volgt het dashboard voor het managementteam en het verbeterproces.

Referentie: Het was een goede training, gegeven door een trainer met veel kennis. Zeer waardevol. De training bevestigde dat we al aardig goed op weg zijn en we weten nu waar we kunnen optimaliseren met behulp van QLTC. Wouter Huiskamp - Process Engineer Supply Chain bij Bronkhorst High-Tech B.V.

Inhoud

Inhoud van dit webinar QLTC

De methode QLTC is een uitgebreide leveranciersevaluatie, die wordt toegepast op de preferred suppliers in uw supply chain. Of uw organisatie wordt zelf onderworpen aan deze QLTC methode door uw (OEM) klanten. De QLTC bestaat uit een vragenlijst van 4 x 10 vragen: 10 vragen voor Quality, Logistics, Technology en Costs. Uw klant beoordeelt uw organisatie op deze 40 onderdelen. Tijdens dit webinar doorlopen we deze 40 vragen en geeft u uzelf een score. Daarmee ontstaat een eerste nulmeting en bovendien begrijpt u de methode. Daarna krijgt u aanwijzingen hoe u deze beoordeling onderdeel maakt van de managementagenda van uw organisatie.

Onderwerpen van het webinar QLTC en de tool

Eerst doorlopen we met u de onderdelen van de QLTC methode. Daarna volgt het antwoord op de vraag hoe u de methode implementeert in uw organisatie. Ook leert u de manier van rapporteren. De onderwerpen van het webinar zijn:

 1. Inhoud methode QLTC voor supply chain management
 2. Beoordeling van de positie van uw organisatie als leverancier
 3. Nulmeting QLTC
 4. Relevantie van de score QLTC
 5. QLTC als onderdeel van het dashboard

In korte tijd leert u wat de QLTC methode voor supply chain management inhoudt. U krijgt van ons een uitgewerkt sjabloon, waarmee u na het webinar makkelijk zelf verder kunt werken.

Webinar QLTC met praktijkvoorbeelden uit ervaring

Onze consultants hebben ervaring met deze methode in de praktijk. Onze klanten komen bijvoorbeeld via ASML in aanraking met de QLTC methode, in combinatie met een audit van de klant. Het Suppliers Manual van bijvoorbeeld ASML of VDL bevat de uitwerking van de methode QLTC. Wij helpen onze klanten met de inrichting, procesbeheersing en organisatieverbetering via de methode QLTC. U krijgt tijdens dit webinar QLTC inzicht in de werkwijze, zodat u de performance van uw eigen organisatie kunt verbeteren in productiemanagement en kwaliteitsmanagement.

Voor wie

Voor wie is het webinar QLTC?

Dit webinar is voor managers en medewerkers, die te maken hebben met het management van een OEM klant, of die zelf leveranciers willen aansturen in de supply chain via de methode QLTC. Vaak werken inkoopmanagers, supply chain managers van OEM organisaties met deze methode voor hun supply chain management dan wel leveranciersmanagement.

Functionarissen die dit webinar QLTC volgen

De deelnemers aan dit QLTC webinar werken aan de kant van supply chain management of aan de andere kant, namelijk kwaliteitsmanagement en operationeel management om aan de klanteisen te voldoen. Supply chain managers, inkoopmanager en cost engineers zijn bezig met het management van de leveranciers in de supply chain. Kwaliteitsmanagers en lijnmanagers werken omgekeerd aan het voldoen aan de klanteisen via de methode QLTC. Deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Supply chain manager
 • Supply chain engineer
 • Cost engineer
 • Productiemanager
 • Logistiek manager
 • Accountmanager
 • Manager MT
 • Operationeel manager

Resultaat

Resultaat van dit webinar QLTC

Het webinar QLTC sluit mooi aan op de verbeterambities van uw organisatie. Ofwel die ambitie komt vanuit interne motivaties, ofwel het zijn de OEM organisaties, die uw organisatie uitdagen te werken aan continue verbetering. Deze OEM organisaties willen graag dat u uw processen beheerst en verbetert, omdat ze daarmee de leverbetrouwbaarheid van uw organisatie helpen verbeteren. Feitelijk wordt uw organisatie hierdoor alleen maar beter en wordt de concurrentiepositie sterker. Het is die betrouwbaarheid van leveren, die een organisatie de positie als preferred supplier (first or second tier) bezorgt. Daarom is het belangrijk dat u uw organisatie op basis van de klanteisen continu verbetert.

 • Bekend met QLTC methode voor supply chain management of leveranciersmanagement
 • QLTC score en nulmeting
 • QLTC op de managementagenda
 • QLTC dashboard
 • Verlaging van operationele kosten
 • Voorbereiding klantaudit
 • Groei naar preferred supplier

Startdata

Startdata van het webinar QLTC

Wilt u de webinar QLTC volgen en de methode leren toepassen? Dit zijn de beschikbare data:

 • 17 november 2021, 10:00 - 12:00
 • 15 december 2021, 10:00 - 12:00

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66 of stuur een e-mail naar info@patagonia-opleidingen.com. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor het webinar QLTC

Wilt u zich inschrijven voor het webinar QLTC? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Methode QLTC leren
 • Kennis van hoge eisen OEM organisaties
 • Specialist in supply chain management
 • Supplier manual OEM
 • Nulmeting en tool QLTC

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Lean Manufacturing

Webinar Lean Manufacturing

Dit webinar is een lezing over Lean Manufacturing, waarbij u de basis van Lean Manufacturing leert. U leert de uitgangspunten, de voordelen van Lean en u krijgt een overzicht van de technieken. Ook krijgt u praktijkvoorbeelden. Dit is precies goed om aan te sluiten bij de kennis van collega's en te begrijpen wat de bedoeling is van Lean. 

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Met dit webinar zet u de eerste stap in de certificatie van uw organisatie voor ISO 27001. We kijken in deze online training niet alleen naar de beveiliging van informatie, maar ook naar Cyber Security (CSX) in het algemeen. Het gaat om beveiliging van informatie en informatiesystemen en de toepassing van ISO 27001/AVG.

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Online training

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.