Training Procescontrole patagonia
01-01-2022
09:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Procescontrole

Procescontrole toepassen met de juiste meettechnieken

Via steekproeven wordt getoetst of processen doen wat ze moeten doen en of de producten voldoen aan de klanteisen. Dit moeilijke vakgebied belichten we in deze training met een overzicht van technieken en spelregels. U krijgt inzicht in de verbetermogelijkheden voor procescontrole.

Procescontrole is een interessant vakgebied als onderdeel van Quality Control. Voor veel organisaties liggen er nog onbenutte kansen op het gebied van procescontrole. Dit komt doordat soms teveel metingen worden verricht en soms ook weer te weinig. Daarnaast worden vaak ook verkeerde conclusies getrokken uit metingen. Dat leidt tot allerlei kostbare en schadelijke gevolgen. U leert tijdens deze training processen te beheersen en op de juiste manier te meten. Zo bent u in staat de operationele kosten voor controles te verlagen, terwijl de productkwaliteit tegelijkertijd gegarandeerd blijft.

Inhoud

Inhoud van de training Procescontrole

Deze training start met uitleg over het verschil tussen controle en beheersing (of Assurance). U heeft eerst een goed inzicht nodig in Quality Assurance en Quality Control en de verschillen ertussen. Dat lijkt onbeduidend, maar dat is het niet. Vervolgens gaat u zich verdiepen in de wereld van procescontrole. U leert metingen uitvoeren, waarden registreren, meettechnieken gebruiken en steekproeven nemen. Met behulp van de verkregen waarden worden data-analyses uitgevoerd en leert u eenvoudige statistische bewerkingen uitvoeren.

De inhoud van de training Procescontrole is:

 1. Quality Assurance versus Quality Control (QA/QC)
 2. Control Plan
 3. Meettechnieken en dataverwerking
 4. Herhaalbaarheid en reproduceerbaarheid
 5. Steekproeven
 6. Regelkaarten of Shewhart charts
 7. Variatie in processen
 8. Rol van de operators
 9. Rol van de leidinggevenden
 10. Procesbeheersing
 11. PDCA of Deming cyclus

Voor wie

Voor wie is de training Procescontrole?

Deze training is bedoeld voor zowel proceseigenaren als professionals in het werkgebied QA en QC. Proceseigenaren moeten de functionaliteit begrijpen, terwijl ze voor de details de specialisten van kwaliteitsmanagement om hulp vragen. Daarmee ontstaat een goede samenwerking en een juiste aanpak voor procescontrole. De deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitscontroleur
 • Inspecteur
 • Teamleider
 • Voorman
 • Continuous Improvement Manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Procescontrole

Na het volgen van deze training Procescontrole bent u in staat uw systeem voor procescontrole te beoordelen. U begrijpt wat goed werkt en waar verbeteringen mogelijk zijn. Het is vooral belangrijk te ontdekken of processen worden beheerst en of de PDCA cyclus draait. Procescontrole is immers niet gelijk aan beheersing. Verder kunt u beoordelen of metingen goed worden uitgevoerd. Dat doet u met behulp van statistische validatie van de data. U past analyses toe voor het bepalen van de resolutie, reproduceerbaarheid en herhaalbaarheid. Na het volgen van deze training heeft u:

 • Inzicht in procescontrole
 • Inzicht in de achtergronden bij de Deming cyclus
 • Het systeem voor procescontrole verbeterd
 • Een evaluatie van uw eigen systeem gemaakt
 • Basiskennis van SPC
 • Basiskennis van statistiek
 • Inzicht in variatie-analyse

Startdata

Startdata van de training Procescontrole

Wilt u de training Procescontrole volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Procescontrole

Wilt u zich inschrijven voor de training Procescontrole? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • QA en QC onderscheiden
 • Quality Control Plan maken
 • Eenvoudige statistiek leren
 • Variatie-analyse begrijpen
 • 7 tools kennen
 • Praktijkvoorbeelden krijgen
 • Quality Control System beoordelen
 • Werken met eigen voorbeelden
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Faalkostenanalyse

Training Faalkostenanalyse

Faalkosten zijn één van de grootste veroorzakers van het verlies van rendement en ontevredenheid bij klanten. Ook wel de 7 or 8 Wastes genoemd of verspillingen (Lean). Binnen Kaizen heten ze Muda. Via deze training leert u faalkosten identificeren, meten en ermee af te rekenen. 

Training SPC

Training SPC

Met deze introductietraining Statistical Process Control of Statistische Proces Controle (SPC) krijgt u de basis van SPC. Het gaat om de manier waarop SPC in processen met Shewhart charts (regelkaarten) wordt toegepast. Maak gebruik van deze slimme techniek en zorg voor procesbeheersing en kostenreductie.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Interessant

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.