Training Procesbeschrijving patagonia
24-08-2021
9:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Procesbeschrijving

Flowcharts maken en toegevoegde waarde definiëren

Het verbeteren van de prestaties van uw organisatie begint met goede definities van de processen. Procesbeschrijvingen bestaan in allerlei vormen. Leer in deze training de spelregels en pas deze toe op uw eigen organisatie. De spelregels voldoen aan ISO 9001.

Het schrijven van processen gebeurt in samenwerking tussen interne klanten en interne leveranciers. Een collega ontvangt een tussenproduct of document, waarmee verder wordt gewerkt. Dat product of document dient dan wel aan de juiste eisen te voldoen. Bovendien geldt de spelregel first time right. Met behulp van de spelregels en richtlijnen voor procesbeschrijvingen die in deze training worden uitgelegd, kunt u uw eigen procesdefinities maken. Dit leidt tot inzicht in de manier van werken en een analyse van de efficiëntie en effectiviteit van werkzaamheden.

video tutorial procesbeschrijving 

Referentie: 'Om onze processen te verbeteren hebben we deze training online met ons team gevolgd. Inhoudelijk sterk, goede documentatie en zeer praktisch opgezet. We zijn al tijdens de training met onze eigen processen aan de slag gegaan, waardoor de theorie meteen in de praktijk werd gebracht. De online training ging perfect en we misten de ‘ouderwetse’ klas niet.' Guido van den Ouweelen, Managing partner - Synexus

Inhoud

Inhoud van de training Procesbeschrijving

Deze training is bedoeld om praktisch aan het werk te gaan met procesbeschrijvingen. Soms is dat nodig, omdat ISO 9001 wordt geïntroduceerd. Er zijn ook heel andere belangrijke redenen, zoals het werken in verbeterteams, de reorganisatie van afdelingen of het behalen van nieuwe doelen. Het schrijven van processen lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar dat is het niet. De eerste vraag is wat u wilt onderzoeken. Daarna volgen de spelregels en de uitwerkingen volgens die spelregels.

Het dagprogramma van deze training ziet er als volgt uit:

 1. Introductie procesmanagement
 2. Klantgerichtheid, Quality - Cost - Delivery
 3. Definitie van kwaliteit
 4. Verschillende vormen van procesbeschrijvingen
 5. Spelregels voor procesbeschrijvingen
 6. Rol van de proceseigenaar en eigenaarschap
 7. Deming cirkel of PDCA cirkel
 8. Procesindicatoren en Key Performance Indicators
 9. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 10. Procesbeheersing en procesanalyse

Voor wie

Voor wie is de training Procesbeschrijving?

Deze training Procesbeschrijving is voor een breed publiek toegankelijk. Praktisch iedere leidinggevende is betrokken bij processen of is er verantwoordelijk voor. Dat geldt voor zowel managers als voor het middenkader en ondersteunende professionals in een staffunctie. Denk hierbij aan de volgende functies:

 • Manager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Kwaliteitsmanager
 • Teamleider, voorman, shiftleader
 • Afdelingshoofd
 • Process owner, proceseigenaar
 • Productmanager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Procesbeschrijving

Deze training biedt u alle inzichten van procesbeschrijvingen en grotendeels ook procesmanagement. U bent in staat zelf uw procesbeschrijvingen te maken en kunt daarbij altijd onze voorbeelden gebruiken, die u kosteloos meekrijgt. Na afloop van deze training heeft u het volgende bereikt:

 • Spelregels voor procesbeschrijvingen kennen
 • De voor- en nadelen van verschillende methoden kennen
 • Zelfstandig uitleg geven aan uw collega’s over procesmanagement
 • De efficiëntie en effectiviteit van processen beoordelen
 • Meewerken aan de implementatie van ISO 9001
 • Goede gesprekspartner van het management worden
 • De voordelen van processtappen benoemen
 • De risico's in processen analyseren
 • Herkenning van de valkuilen bij het maken van procesbeschrijvingen

Startdata

Startdata van de training Procesbeschrijving

Wilt u de training Procesbeschrijving volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 24 augustus 2021, 9:00 – 12:30
 • 5 oktober 2021, 9:00 – 12:30
 • 10 december 2021, 9:00 – 12:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Procesbeschrijving

Wilt u zich inschrijven voor de training Procesbeschrijving? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Voorbeelden ontvangen
 • Procesbeschrijvingen maken
 • Efficiëntie verbeteren
 • Effectiviteit verbeteren
 • Toegevoegde waarde begrijpen
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Training Procesverbetering

Training Procesverbetering

Tijdens deze training leert u de bekendste verbetertechnieken. Procesverbetering is het brengen van het proces naar een volgend niveau, waardoor afwijkingen niet meer ontstaan. U leert in deze training de structurele, methodische werkwijzen, die leiden naar een verbeterde procesoutput.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.