Webinar Procesbeschrijving patagonia
01-01-2023
9:00u - 11:00u
€ 145,00
HBO
Online
Referentie

Webinar Procesbeschrijving

Procesbeschrijvingen maken en toegevoegde waarde definiëren

Het verbeteren van de prestaties van uw organisatie begint met goede definities van de processen. Procesbeschrijvingen bestaan in allerlei vormen. Leer in deze training de spelregels en pas deze toe op uw eigen beschrijvingen. De spelregels  voor procesbeschrijvingen die we u leren voldoen aan ISO 9001.

Tijdens deze webinar leert u procesbeschrijvingen maken. U krijgt een overzicht van de spelregels, de methoden en het nut. Na deze webinar kunt u zelfstandig verder en de procesbeschrijvingen maken voor bijvoorbeeld het kwaliteitshandboek. De procesbeschrijving kan grofweg twee functies hebben: (1) een werkinstructie voor de uitvoering van het werk of (2) een beschrijving van de toegevoegde waarde. Deze twee varianten worden u uitgelegd in een korte sessie, waarna u alle spelregels kent en ze kan toepassen. Procesbeschrijvingen leiden tot inzicht in de manier van werken en een analyse van de efficiëntie en effectiviteit van werkzaamheden.

video tutorial procesbeschrijving 

Referentie: 'Om onze processen te verbeteren hebben we deze training online met ons team gevolgd. Inhoudelijk sterk, goede documentatie en zeer praktisch opgezet. We zijn al tijdens de training met onze eigen processen aan de slag gegaan, waardoor de theorie meteen in de praktijk werd gebracht. De online training ging perfect en we misten de ‘ouderwetse’ klas niet.' Guido van den Ouweelen, Managing partner - Synexus

Inhoud

Inhoud van de webinar Procesbeschrijving

Dit webinar is bedoeld om praktisch aan het werk te gaan met procesbeschrijvingen. Soms is dat nodig, omdat ISO 9001 wordt geïntroduceerd of omdat onvoldoende standaarden zijn gedefinieerd. Er zijn ook heel andere belangrijke redenen om procesbeschrijvingen te kunnen maken, zoals het werken in verbeterteams, de reorganisatie van afdelingen of het behalen van nieuwe doelen. De eerste vraag is wat u wilt onderzoeken of definiëren? Wat is het nut of de functie van de procesbeschrijving? Daarna volgen de spelregels en de uitwerkingen volgens die spelregels. De spelregels leert u tijdens dit webinar, waarna de voorbeelden en toepassingen volgen.

Het dagprogramma van dit webinar Procesbeschrijving is als volgt:

 1. Introductie procesmanagement en procesbeschrijving
 2. Klantgerichtheid, Quality - Cost - Delivery
 3. Definitie van kwaliteit
 4. Verschillende vormen van procesbeschrijvingen
 5. Spelregels voor procesbeschrijvingen
 6. Rol van de proceseigenaar en eigenaarschap
 7. Deming cirkel of PDCA cirkel
 8. Procesindicatoren en Key Performance Indicators
 9. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 10. Procesbeheersing en procesanalyse

Voor wie

Voor wie is dit webinar Procesbeschrijving?

Dit webinar Procesbeschrijving is voor een breed publiek toegankelijk. Praktisch iedere leidinggevende is betrokken bij processen of is er verantwoordelijk voor. Dat geldt voor zowel managers als voor het middenkader en ondersteunende professionals in een staffunctie. Procesbeschrijvingen zijn nodig voor bijvoorbeeld een kwaliteitshandboek, voor de verbetering van processen en voor het inwerken van collega's.

De volgende functies hebben voordeel van procesbeschrijvingen en dit webinar:

 • Manager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Kwaliteitsmanager
 • Teamleider, voorman, shiftleader
 • Afdelingshoofd
 • Process owner, proceseigenaar
 • Productmanager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Procesbeschrijving

Dit webinar Procesbeschrijving biedt u alle inzichten van procesbeschrijvingen en ook procesmanagement. U bent in staat zelf uw procesbeschrijvingen te maken en kunt daarbij onze voorbeelden gebruiken, die u kosteloos meekrijgt. Na afloop van dit webinar heeft u het volgende bereikt:

 • Spelregels voor procesbeschrijvingen kennen
 • De voor- en nadelen van verschillende methoden kennen
 • Zelfstandig uitleg geven aan uw collega’s over procesmanagement
 • De efficiëntie en effectiviteit van processen beoordelen
 • Meewerken aan de implementatie van ISO 9001
 • Goede gesprekspartner van het management worden
 • De voordelen van processtappen benoemen
 • De risico's in processen analyseren
 • Herkenning van de valkuilen bij het maken van procesbeschrijvingen

Startdata

Startdata van dit webinar Procesbeschrijving

Wilt u dit webinar Procesbeschrijving volgen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor dit webinar Procesbeschrijving

Wilt u zich inschrijven voor dit webinar Procesbeschrijving? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Processen beschrijven
 • Toegevoegde waarde begrijpen
 • Efficiëntie verbeteren
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Omgaan met verantwoordelijkheden
 • Bureaucratie voorkomen

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Webinar ISO 27001 en Cyber Security (CSX)

Met dit webinar zet u de eerste stap in de certificatie van uw organisatie voor ISO 27001. We kijken in deze online training niet alleen naar de beveiliging van informatie, maar ook naar Cyber Security (CSX) in het algemeen. Het gaat om beveiliging van informatie en informatiesystemen en de toepassing van ISO 27001/AVG.

Training Procesverbetering

Training Procesverbetering

Tijdens deze training leert u de bekendste verbetertechnieken. Procesverbetering is het brengen van het proces naar een volgend niveau, waardoor afwijkingen niet meer ontstaan. U leert in deze training de structurele, methodische werkwijzen, die leiden naar een verbeterde procesoutput.

Opleiding Kwaliteitsmedewerker

Opleiding Kwaliteitsmedewerker

Met deze opleiding Kwaliteitsmedewerker leert u ISO 9001 toepassen en wordt u een goede kwaliteitsmedewerker. Het is een praktijkopleiding voor kwaliteitsmedewerkers, die gericht is op de uitvoering. U leert de functie kwaliteitsmedewerker uitvoeren en ontwikkelt zich in de praktijk van kwaliteitsmanagement. Na deze opleiding Kwaliteitsmedewerker kunt u uw functie uitvoeren en kent u de procedures van ISO 9001.

Interessant

Dagstart

De dagstart is cruciaal om de productieplanning van de dag te realiseren. Dit is het laatste moment, waarop nog obstakels of problemen kunnen worden weggenomen, zodat een foutloze dagproductie is gegarandeerd. Leer via deze training de dagstart inrichten, uitvoeren en borgen in het productieproces. 

Online training

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.