Training Primair proces patagonia
01-01-2022
13.00u - 16.30u
1 dagdeel
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Primair proces

Waardetoevoeging definiëren en verspillingen elimineren
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Organisaties maken onnodige kosten doordat het primaire proces - het verdienmodel of waardeketen - niet specifiek is gemaakt op operationeel niveau. Daardoor zijn de efficiëntie en effectiviteit te laag. Met deze training maakt u zuivere, klantgerichte procesbeschrijvingen.

We leren u in deze training uw organisatie verbeteren en efficiënter maken door het primaire proces te beschrijven en de onderliggende operationele processen te definiëren. Dit lijkt eenvoudig, maar het vereist een zuivere manier van kijken: waardetoevoegende stappen worden beschreven, verspillingen geïdentificeerd en controlestappen geëvalueerd. Het is de kunst de kosten en de waarde voor de klanten te onderscheiden. Dat is ook moeilijk, omdat vanuit de klant moet worden gedacht. Dat is de reden dat organisaties vaak nauwelijks veranderen en dezelfde fouten bij herhaling maken. Met deze training ontwikkelt u een nieuwe kijk op uw organisatie.

Inhoud

Inhoud van de training Primair proces

We leren u denken vanuit de klant door processen te beschrijven op basis van de klanteisen. De processtappen die leiden tot het eindproduct vormen de waardetoevoegende stappen. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat er veel meningsverschillen zijn over de vraag welke processtappen dat dan zijn. Iedereen in de organisatie zal opmerken dat hij of zij waarde toevoegt. Toch is dat niet zo als de klanteisen als uitgangspunt worden genomen bij de procesbeschrijvingen. U leert bij deze training het primaire proces beschrijven, zodanig dat de hele organisatie zich zal richten naar de klanteisen.

Deze training is uitstekend geschikt als start van een certificatietraject of als start van de ambitie om kosten te reduceren of de organisatie meer klantgericht te maken. Zo heeft u een hulpmiddel in handen, waarmee de dagelijkse praktijk van de werkzaamheden kan worden vergeleken. U kunt dit procesmodel letterlijk naast de praktijk houden en met uw collega’s identificeren welke verspillingen kunnen worden weggenomen en welke handelingen waarde hebben voor de klanten.

De inhoud van de training is als volgt:

 1. Klanten en klantspecificaties vaststellen
 2. Stakeholder en eisen bepalen
 3. Waardetoevoegende processtappen bepalen
 4. KPI's bij de processtappen kiezen
 5. Proceseigenaren en verantwoordelijkheden bepalen
 6. Ondersteunende processen bepalen
 7. KPI's van de ondersteunende processen bepalen

Met deze training definieert u direct op een zuivere manier de toegevoegde waarde keten of het verdienmodel van uw organisatie. Dit is essentieel voor de implementatie en de werking van het kwaliteitsmanagementsysteem, maar ook voor het productiesysteem en investeringsprogramma's.

Voor wie

Voor wie is de training Primair proces?

Wie gaat beginnen aan een traject voor certificatie van ISO 9001 of gewoon efficiënter wil werken, is van harte welkom bij deze training. Zelfs organisatieadviseurs zorgen ervoor dat als ze bij een nieuwe organisatie beginnen met hun werk, ze eerst het primaire proces doorgronden. Dat geeft houvast en is het begin van verbeteren.

Als u manager of kwaliteitsmanager bent en nog niet bekend bent met de definities van waardetoevoeging en verspilling is het verstandig deze training te volgen. Vaak is er ook interne discussie over dit onderwerp. Dan is het fijn om de antwoorden bij deze training te krijgen. Ook als u begint met de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001 is het goed om deze training te volgen. Dan begrijpt u daarna de norm ISO 9001 veel beter. Die vraagt ook het primaire proces te beschrijven en de risico’s c.q. verspillingen te benoemen. Voorbeelden van deelnemers aan deze training zijn:

 • Manager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmanager
 • Directeur

De incompany en online mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern of online worden verzorgd. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany en online mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Primair proces

Na afloop van deze training Primair proces heeft u het volgende bereikt:

 • U kunt het primaire proces beschrijven
 • U doorgrondt het begrip klantgerichtheid van organisaties
 • U kunt de inhoud van waardetoevoeging aan uw collega’s uitleggen
 • U kunt het begrip eigenaarschap benoemen
 • U kunt de begrippen verantwoordelijkheden en bevoegdheden correct gebruiken
 • U kunt met KPI’s werken
 • U kunt de voordelen benoemen
 • U kunt uw organisatie voorbereiden op verbeteren en kosten reduceren
 • U herkent de valkuilen

Startdata

Startdata van de training Primair proces

Wilt u de training Primair proces volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inhoud voor de training Primair proces

Wilt u zich inschrijven voor de training Primair Proces? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Primair proces maken
 • Klantgerichtheid verbeteren
 • Waardetoevoeging begrijpen
 • Verspillingen zien en wegnemen
 • Inzicht in procesmanagement
 • Inzicht in klant-leverancier relaties
 • Eigen voorbeeld meenemen
 • Rol van de managers bespreken
 • Rol van de operators bespreken
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Certificatieproof
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Procesmanagement

Training Procesmanagement

Verbeter het rendement van uw organisatie door middel van kwaliteitsverbetering. Deze training gaat over Deming's PDCA cyclus en de spelregels van procesmanagement. Tijdens de training leert u de processen beheersen, zodat de kwaliteit verbetert, de doorlooptijd wordt verkort en de verspillingen dalen.

Training Norm ISO 9001

Training Norm ISO 9001

Via deze training norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 in 5 dagdelen toepassen. Tijdens deze training ISO 9001 leert u de inhoud van de norm ISO 9001 en de manier waarop de richtlijnen van deze norm kunnen worden toegepast in uw organisatie. U maakt het kwaliteitshandboek, leidt de implementatie en sluit af met de certificatie van uw organisatie.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.