Training Norm ISO 9001 patagonia
01-10-2024
09:00u - 12:30u
5 dagdelen
€ 990,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Norm ISO 9001

Kennis van de norm ISO 9001 met de implementatie en certificatie
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Via deze training norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 in 5 dagdelen toepassen. Tijdens deze training ISO 9001 leert u de inhoud van de norm ISO 9001 en de manier waarop de richtlijnen van deze norm kunnen worden toegepast in uw organisatie. U maakt het kwaliteitshandboek, leidt de implementatie en sluit af met de certificatie van uw organisatie.

Deze ISO 9001 training is een praktijktraining voor de norm ISO 9001:2015 om de richtlijnen te leren toepassen in uw organisatie. Na deze training ISO 9001 kent u de inhoud van de norm ISO 9001:2015, weet u wat u moet doen voor de implementatie en kunt u met een gerust hart het certificatietraject begeleiden. Tijdens de training zetten we de richtlijnen van de norm ISO 9001 om naar het kwaliteitsmanagementsysteem met een kwaliteitshandboek voor uw eigen organisatie. Documentatie, voorbeelden en  stappenplannen krijgt u er kosteloos bij. Al onze documentatie is gratis en kunt u zo gebruiken (ook voor andere normen als die voor u van toepassing zijn, zoals ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001 of VCA).

Referentie: Een praktische training in een theoretisch kader, perfect passend in ons ISO 9001 certificeringstraject. - Jan Geert Francooijs, personeelszaken H.N. Post en zonen.

Training ISO 9001 helpt u de norm in de praktijk toepassen

Deze training Norm ISO 9001 is een praktijktraining voor de uitvoering van ISO 9001. U leert de richtlijnen, de omzetting naar de praktijk en de borging van kwaliteitsmanagement in uw organisatie. Daarna kunt u uw organisatie makkelijk  laten certificeren. Met onze aanpak wordt bureaucratie bovendien voorkomen. Het is de bedoeling een efficiënt systeem voor kwaliteitsmanagement te implementeren, waar uw organisatie voordeel van heeft. De norm ISO 9001 staat soms bekend als een bureaucratisch systeem, maar dat is niet terecht. Bureaucratie wordt door mensen veroorzaakt, niet door de norm. Schrijf u in en ontdek hoe ISO 9001 zorgt voor procesbeheersing, snelheid en efficiëntie. Word specialist in ISO 9001 via deze ISO 9001 training.

Referentie: Ik heb de training als positief en heel leerzaam ervaren en heb er veel aan gehad. Er was voldoende aandacht voor het hetgeen waar ik meer over wilde weten. De training werd ook in duidelijke taal uitgelegd. Ook vind ik de aangeboden documentatie heel fijn. Diana Silva - Export coördinator

U leert de norm ISO 9001 toepassen via deze praktijktraining

Het is een valkuil om de complexe teksten van de norm ISO 9001 ook complex uit te voeren of om uitgebreide teksten te schrijven. Dat is niet zinvol. Daar wordt de productkwaliteit niet beter van en er ontstaat bovendien ongewenste bureaucratie. Maak kwaliteitsmanagement daarom eenvoudig en praktisch door de klant centraal te stellen. Eenvoud is een vereiste voor succes. Hoewel de norm ingewikkeld is opgeschreven, is het vakgebied kwaliteitsmanagement gelukkig prima te begrijpen en leuk om toe te passen. Het is zelfs inspirerend om samen met uw collega's nieuwe successen te realiseren via product- en procesverbetering. Klanten verwachten dat uw organisatie kwaliteit levert en u kunt via deze cursus ISO 9001 bijdragen aan de klanttevredenheid en procesbeheersing.

Referentie: Namens het middle management team en het RITTAL quality team wil ik je nogmaals hartelijk danken voor jouw ISO 9001 training van hedenochtend in Arnhem. Ik heb louter enthousiaste reacties gehoord en de mensen hebben een goede energie gekregen om de audit van eind oktober in te gaan! - Rogier van Lieshout, directeur Rittal.

Inhoud

Inhoud van de training Norm ISO 9001:2015

Bij deze training Norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 lezen, begrijpen en toepassen in uw organisatie. Daarna is certificatie mogelijk. Het is een praktijk cursus ISO 9001, wat betekent dat niet alleen uitleg wordt gegeven over de norm, maar ook voorbeelden van toepassingen worden getoond en een effectieve manier van implementeren wordt behandeld. Het kwaliteitshandboek en procesbeschrijvingen zijn daar een logisch onderdeel van, maar u leert en ervaart nog veel meer. Doe mee en breng uw kennis op pijl. Daarna kunt u uw organisatie begeleiden bij de implementatie van ISO 9001.

Het programma van de training Norm ISO 9001

Dagdeel 1: De Norm ISO 9001

 1. Inhoud en betekenis van de norm ISO 9001
 2. Kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001
 3. Uitleg van paragraaf 0, de inleiding van ISO 9001
 4. Klantgerichtheid, efficiëntie en kwaliteit van producten
 5. Paragrafen van de norm ISO 9001 met voorbeelden

Tijdens deze eerste cursusdag leert u de inhoud van de Norm ISO 9001:2015. U leert wat u wel en ook wat u niet moet doen. U leert de normparagrafen en structuur van de norm. Per onderwerp geven we u de uitleg met voorbeelden van uitwerkingen en de manier waarop u zelf het kwaliteitssysteem kunt ontwikkelen.

Dagdeel 2: Kwaliteitshandboek volgens ISO 9001

 1. Kwaliteitshandboek en het ontwerp kwaliteitsmanagementsysteem
 2. Leiderschap en verantwoordelijkheid management
 3. Klantgerichtheid ontwikkelen
 4. PDCA cycle en continue verbetering van processen
 5. Risicoanalyse en stakeholderanalyse maken

U krijgt van ons een compleet uitgewerkt voorbeeld van een kwaliteitshandboek, dat voldoet aan de richtlijnen van de norm ISO 9001. Dat handboek kunt u gebruiken als basis. Vervolgens ontwikkelt u uw eigen kwaliteitshandboek en kwaliteitsmanagementsysteem door aanpassingen te doen. Het doel is dat de PDCA cycle gaat draaien in uw organisatie.

Dagdeel 3: Procesbeschrijvingen volgens ISO 9001

 1. Procesbeschrijvingen leren maken
 2. Procesbeheersing toepassen
 3. Procedure voor klachten en afwijkingen
 4. Procedure voor interne audits
 5. Procedure voor de leveranciersbeoordeling

U leert deze dag eerst processen beschrijven op de juiste manier. De norm ISO 9001 schrijft vervolgens een aantal procedures voor, die onderdeel zijn van het kwaliteitsmanagementsysteem. We leren u deze vormgeven en toepassen. Uiteraard krijgt u de voorbeelden van ons. 

Dagdeel 4: Implementatie ISO 9001 in uw organisatie

 1. Plan en planning voor de implementatie maken
 2. Digitale organisatie en gebruik van applicaties
 3. Borging van de procedures voor ISO 9001
 4. Samenwerken kwaliteitsmanagement en lijnmanagement
 5. Kwaliteitssysteem onderhouden

De voorbereidingen van de eerste 3 dagdelen worden op deze dag omgezet naar de praktijk van uw organisatie. Het doel is de procedures te borgen in systemen en gedrag van mensen. Processen worden geanalyseerd en verbeterd. Een snelle draaiing van de PDCA cycle is het doel. Dat leidt tot verbetering van de productkwaliteit, efficiëntie en reductie van kosten.

Dagdeel 5: Certificatie organisatie voor ISO 9001:2015

 1. Leiderschap van directie en management
 2. Interne audits en management review uitvoeren
 3. Selectie Certificatie Instituut en uitvoering certificatie audit
 4. Voordelen voor uw organisatie
 5. Certificatie Norm ISO 9001:2015

U oefent tijdens deze training en bereidt uw organisatie voor op de certificatie audit. U helpt het management en het middenkader van uw organisatie. Hierna kunt u de certificatie audit ISO 9001 effectief uitvoeren.

Voor wie

Voor wie is de training Norm ISO 9001:2015?

Deze training Norm ISO 9001:2015 is geschikt voor wie de norm wil begrijpen of er mee wil werken. De cursusdeelnemers zijn betrokken bij het traject voor implementatie of certificatie van de organisatie. Soms is er een commercieel belang, doordat klanten de certificatie voor ISO 9001 eisen, of is het belang een verbeterde interne organisatie om de productkwaliteit te verbeteren.

Functies cursusdeelnemers ISO 9001 training

Het deelnemersveld van deze cursus ISO 9001 is divers. Deelnemers vervullen vaak de functie kwaliteitsmanager of kwaliteitsmedewerker, maar teamleiders en afdelingshoofden of managers doen evenzogoed mee. Iedereen die betrokken is bij de certificatie van zijn of haar organisatie voor ISO 9001 kan meedoen. Dat zijn onder andere de volgende functies:

 • Kwaliteitscoördinator, kwaliteitsmedewerker
 • Kwaliteitsmanager
 • QHSE manager, QESH manager
 • Process owner, proceseigenaar

De incompany en online mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern of online worden verzorgd. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany en online mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Referentie: Namens het middle management team en het RITTAL quality team wil ik je nogmaals hartelijk danken voor jouw ISO 9001 training van hedenochtend in Arnhem. Ik heb louter enthousiaste reacties gehoord en de mensen hebben een goede energie gekregen om de audit van eind oktober in te gaan! Belangrijker nog is dat wij de input van de training vooral praktisch gaan toepassen om zelf onze kwaliteit en processen verder te verbeteren en als team een verdere stap voorwaarts te maken in onze professionaliseringslag. Nogmaals dank en wij houden contact! - Rogier van Lieshout, directeur Rittal.

Resultaat

Resultaat van de training Norm ISO 9001:2015

Deze training Norm ISO 9001:2015 biedt u alle inzichten van de norm ISO 9001, het kwaliteitshandboek, het kwaliteitsmanagementsysteem, de procesbeschrijvingen en de certificatie van uw organisatie voor ISO 9001. U bent in staat zelf uw kwaliteitshandboek en procesbeschrijvingen te maken en kunt daarbij altijd onze voorbeelden gebruiken. Ook bent u in staat de externe audit of certificatieaudit te begeleiden. Na afloop van deze training Norm ISO 9001:2015 heeft u het volgende bereikt:

 • Kennis van de richtlijnen van de norm ISO 9001:2015
 • Begrip van de principes van kwaliteitsmanagement
 • Inzicht in de werking van de PDCA cirkel
 • Kwaliteitshandboek gemaakt
 • Procesbeschrijvingen uitgewerkt
 • Valkuilen zoals bureaucratie en indirecte uren voorkomen
 • In staat om uw collega's en organisatie te begeleiden
 • U kunt de certificatie ISO 9001 begeleiden

Recensies voor de training ISO 9001:2015

 • 'Ik heb nog nooit zo'n goede cursus gehad! Het ging niet over documenten. Dit was anders en logischer', Jeroen Briaire, LUMC
 • 'FMEA is erg handig. Leuke en volledige workshop.', Monique Verhoeven, Bos Medical
 • 'Veel informatie in hoog tempo.', Ben Mennings, WDH
 • 'Mooi dat we aan de auditor kunnen laten zien, dat we er al mee bezig zijn.', Claudia Affonoso, de Parel
 • 'Goede verdieping op wat ik al had gehoord.', Henk Hofstede, Sick
 • 'Heel interessant!', Michel van der Zalm, PH&C
 • 'Veel praktische tips!', Peter de Paepe, Cofely

Startdata

Startdata van de training Norm ISO 9001:2015

Wilt u de training Norm ISO 9001:2015 volgen? Hieronder staan de startdata met de daarop volgende cursusdagen. Schrijf u in of vraag naar de incompany mogelijkheden.

Datum Tijd
1 oktober 2024 09:00 – 12:30
15 oktober 2024 09:00 – 12:30
29 oktober 2024 09:00 – 12:30
12 november 2024 09:00 – 12:30
26 november 2024 09:00 – 12:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Norm ISO 9001:2015

Wilt u zich inschrijven voor de training Norm ISO 9001:2015? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Kennis ISO 9001
 • Kwaliteitshandboek maken
 • Kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkelen
 • Plan voor implementatie
 • Bureaucratie voorkomen
 • Inzicht in kwaliteitsmanagement
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Certificatie realiseren

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

8D Training verbetermethode

8D Training verbetermethode

Tijdens deze 8D training leert u de verbetermethode 8D gebruiken en implementeren. De 8 Dimensions van de 8D methode worden doorlopen en dat doet u met uw eigen procesafwijkingen. Hierdoor ervaart u de werking van 8D en is er direct resultaat. Na deze training 8D kunt u de methode 8D toepassen en via het 8D formulier ook een 8D rapportage maken voor het management en de klanten (OEM's) die hierom vragen.

Opleiding Quality Control Engineer

Opleiding Quality Control Engineer

Tijdens deze opleiding leert u alle aspecten van Quality Control en Measurement System Analysis (MSA). U leert processen meten, de betrouwbaarheid van de metingen beoordelen en de data analyseren met de 7 tools. Daarnaast is een inleiding tot Statistical Process Control (SPC) ook onderdeel van deze training. U leert procesmetingen uitvoeren, variatie analyseren en Quality Control organiseren in deze opleiding voor quality control engineer.

Opleiding Kwaliteitsmedewerker

Opleiding Kwaliteitsmedewerker

Met deze opleiding Kwaliteitsmedewerker leert u ISO 9001 toepassen en wordt u een professionele kwaliteitscoördinator. Het is een praktijkopleiding voor kwaliteitsmedewerkers, die gericht is op de uitvoering van kwaliteitsmanagement. U leert de functie kwaliteitsmedewerker uitvoeren en de praktijk van kwaliteitsmanagement. Na deze opleiding Kwaliteitsmedewerker kunt u uw functie uitvoeren en begrijpt u de procedures van ISO 9001.

Opleiding Kwaliteitsmanager - Certified ASQ

Opleiding Kwaliteitsmanager - Certified ASQ

Met deze opleiding kwaliteitsmanagement leert u alles over kwaliteitsmanagement en het kwaliteitsmanagementsysteem. Na deze opleiding Kwaliteitsmanager kunt u bovendien het ASQ examen maken, waarna u gecertificeerd kwaliteitsmanager bent. U wordt met deze kwaliteitsmanagement opleiding expert in kwaliteitsmanagement en kunt hierna de functie kwaliteitsmanager in iedere organisatie professioneel uitvoeren.

Interessant

Online training

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.