Training Norm ISO 9001:2015 patagonia
03-12-2020
9:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Norm ISO 9001:2015

Interpretatie van de norm ISO 9001:2015

Tijdens deze training wordt de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001 behandeld. We geven niet alleen uitleg over de inhoud, maar vertellen er direct bij op welke manier u uw organisatie laat voldoen aan de criteria van deze kwaliteitsnorm. U krijgt er zelfs een compleet voorbeeld van een kwaliteitshandboek bij.

Deze training ISO 9001 is een belangrijke stap in de ontwikkeling van uw organisatie: u leert kwaliteitsmanagement toepassen. Daarvoor gebruiken we de norm ISO 9001, omdat deze kwaliteitsnorm nationaal en internationaal het meest wordt gebruikt. Deze norm is ingewikkeld opgesteld en daarom is een training als deze nodig om de richtlijnen van de norm te begrijpen. De training is inspirerend, omdat we u op weg helpen met de praktische acties voor uw organisatie. We leggen per paragraaf uit wat de norm ISO 9001 bedoelt en u ziet de bijbehorende actie direct terug in het voorbeeld kwaliteitshandboek dat u van ons krijgt.

Hoewel de norm ingewikkeld is opgeschreven, is het vakgebied kwaliteitsmanagement gelukkig prima te begrijpen. Het is zelfs leuk en vooral heel noodzakelijk voor de concurrentiepositie van uw organisatie. Klanten verwachten immers dat uw organisatie kwaliteit levert. Het is dan een valkuil om de complexe teksten van de norm ISO 9001 ook complex uit te voeren of om uitgebreide teksten te schrijven. Dat is niet zinvol en daar wordt de kwaliteit niet beter van. Maak kwaliteitsmanagement daarom eenvoudig en operationeel in de hele organisatie. Eenvoud is een vereiste voor succes. Deze training is geschikt voor wie wil beginnen met ISO 9001 of voor wie al enige ervaring heeft, maar wil verbeteren.

Referentie: Namens het middle management team en het RITTAL quality team wil ik je nogmaals hartelijk danken voor jouw ISO 9001 training van hedenochtend in Arnhem. Ik heb louter enthousiaste reacties gehoord en de mensen hebben een goede energie gekregen om de audit van einde oktober in te gaan! Belangrijker nog is dat wij de input van de training vooral praktisch gaan toepassen om zelf onze kwaliteit en processen verder te verbeteren en als team een verdere stap voorwaarts te maken in onze professionaliseringslag. Nogmaals dank en wij houden contact! - Rogier van Lieshout, directeur Rittal.

Inhoud

Inhoud van de training Norm ISO 9001:2015

Deze training is uitstekend geschikt als start van een certificatietraject. Na deze training kunt u uw organisatie laten voldoen aan ISO 9001 en uiteindelijk certificeren. We leggen eerst de opbouw van de norm uit. Dat is belangrijk voor het overzicht. We beginnen met paragraaf 0 van de norm, waarin de kwaliteitsmanagementprincipes worden uitgelegd. Met een goede uitleg hiervan bent u al goed op weg. U begrijpt kwaliteitsmanagement dan en ook waar certificerende instanties op beoordelen.

Daarna lopen we met u door de norm en leert u de paragrafen lezen en begrijpen. Als u die kunt lezen, dan weet u ook wat u moet doen. We geven er uiteraard voorbeelden en documenten bij. Tot slot doen we aanbevelingen over de manier van implementeren, waarbij u kunt meekijken met ons eigen kwaliteitshandboek en kwaliteitsmanagementsysteem. Onze organisatie is ISO 9001 gecertificeerd, waardoor u gelijk een echt voorbeeld kunt zien. Als deze werkwijze u aanspreekt en u wilt op een vlotte manier de norm doorgronden, schrijf u dan in.

Het dagprogramma van deze training ziet er als volgt uit:

 1. Overzicht en betekenis van de norm ISO 9001
 2. Introductie kwaliteitsmanagement
 3. Kwaliteitsmanagementprincipes in ISO 9001
 4. Uitleg van paragraaf 0, de inleiding
 5. Uitleg PDCA cirkel en continue verbetering
 6. Uitleg paragrafen van de norm, 10 hoofdstukken
 7. Leiderschap en verantwoordelijkheid
 8. Inhoud van procesmanagement
 9. Procesbeschrijvingen
 10. Kwaliteitshandboek met voorbeeld
 11. Klantgerichtheid
 12. Risicoanalyse maken
 13. Interne audits en management review
 14. Certificatie

Voor wie

Voor wie is de training Norm ISO 9001:2015?

Deze training is geschikt voor wie betrokken is bij een traject voor implementatie van ISO 9001. Uiteraard geldt dat voor de kwaliteitsmanager, maar nog meer voor andere professionals die betrokken zijn in de uitvoering en de PDCA cirkel moeten laten draaien. Dat zijn dan onder andere:

 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Kwaliteitsmanager
 • Teamleider, voorman, shiftleader
 • Afdelingshoofd
 • Manager
 • Process owner, proceseigenaar

Het is belangrijk dat u begrijpt wat er in de norm staat, maar ook wat er niet in staat. Verkeerde interpretaties leiden tot onnodig veel acties of bureaucratie. Dat dient te worden voorkomen. Begrip voor de inhoud van de norm leidt tot beter en effectiever handelen en aandacht voor de juiste procedures of processen.

De incompany en online mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern of online worden verzorgd. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany en online mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Norm ISO 9001:2015

Deze training biedt u alle inzichten van de norm ISO 9001, het kwaliteitshandboek, het kwaliteitsmanagementsysteem, procesbeschrijvingen en grotendeels ook de inhoud van procesmanagement. Natuurlijk bent u ook in staat de externe audit of certificatieaudit te begeleiden. U bent in staat zelf uw kwaliteitshandboek en procesbeschrijvingen te maken en kunt daarbij altijd onze voorbeelden gebruiken, die u overigens kosteloos meekrijgt. Na afloop van deze training heeft u het volgende bereikt:

 • U kent de spelregels van ISO 9001
 • U kent de eerste principes van kwaliteitsmanagement
 • U kunt het kwaliteitshandboek maken
 • U kunt procesbeschrijvingen maken
 • U voorkomt valkuilen zoals bureaucratie
 • U kunt zelfstandig uitleg geven aan uw collega’s
 • U kunt zelfstandig een groep collega’s begeleiden
 • U kunt meewerken aan de implementatie van ISO 9001
 • U bent een goede gesprekspartner van het management
 • U kunt de certificatie ISO 9001 begeleiden

Recensies voor de training ISO 9001 versie 2015

 • 'Ik heb nog nooit zo'n goede cursus gehad! Het ging niet over documenten. Dit was anders en logischer', Jeroen Briaire, LUMC
 • 'FMEA is erg handig. Leuke en volledige workshop.', Monique Verhoeven, Bos Medical
 • 'Veel informatie in hoog tempo.', Ben Mennings, WDH
 • 'Mooi dat we aan de auditor kunnen laten zien, dat we er al mee bezig zijn.', Claudia Affonoso, de Parel
 • 'Goede verdieping op wat ik al had gehoord.', Henk Hofstede, Sick
 • 'Heel interessant!', Michel van der Zalm, PH&C
 • 'Veel praktische tips!', Peter de Paepe, Cofely

Startdata

Startdata van de training Norm ISO 9001:2015

Wilt u de training Norm ISO 9001 versie 2015 volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 3 december 2020, 9:00 – 12:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Norm ISO 9001:2015

Wilt u zich inschrijven voor de training Norm ISO 9001 versie 2015? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • ISO 9001 begrijpen
 • Kwaliteitshandboek maken
 • Aanwijzingen voor implementatie
 • Bureaucratie voorkomen
 • Inzicht in kwaliteitsmanagement
 • Inzicht in procesmanagement
 • Toegevoegde waarde creëren
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Certificatieproof
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Management Review

Training Management Review

Een onderdeel van ISO 9001 is het evalueren van de organisatie. Deze evaluatie heet de directiebeoordeling of management review. De management review is een stuurinstrument, dat ook nodig is voor de certificatie van uw organisatie. Tijdens deze training leert u hoe u deze review efficiënt en effectief uitvoert. 

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Gratis hulpmiddelen

Bij al onze trainingen en opleidingen bieden wij gratis services en hulpmiddelen aan. Denk hierbij aan syllabi, opleidingsvideo’s, tutorials en meer. Dit stelt cursisten in staat hun eigen manier van leren te kiezen. Lees direct meer over deze extra services!