Training MBTI profiel patagonia
01-01-2023
op aanvraag
€ 250,00
HBO
Online
Referentie

Training MBTI profiel

Met MBTI uw communicatieprofiel bepalen en leren effectief communiceren

Myers Briggs Type Indicator (MBTI) is het krachtigste instrument om persoonlijke communicatie en de communicatie in teams te verbeteren. Met MBTI kunt u uw eigen communicatievoorkeuren ontdekken en beter samenwerken in teams. Via deze training verbeter je je eigen communicatie effectiviteit.

Vooraf: Wij zijn gecertificeerd voor het toepassen van MBTI. Wij werken met de officiële MBTI tools, zodat u zeker bent van de kwaliteit en van wetenschappelijk juiste materialen. Met de methode MBTI kunt u uw eigen, persoonlijke communicatievoorkeur bepalen. U ontdekt uw sterke kant van communiceren en ziet ook hoe u zich kunt verbeteren. Met MBTI kunt u zich als leider of manager verder ontwikkelen in zowel uw communicatie als leiderschapsstijl. Dit biedt natuurlijk grote voordelen in de uitoefening van uw functie. U gaat efficiënter werken en uw boodschappen komen beter over bij de ontvanger. Hoe dat werkt, ontdekt u tijdens deze training. MBTI is essentieel voor alle leiders en managers in organisaties.

Inhoud

Inhoud van de training communicatie MBTI

Met onze officiële MBTI training ontdekt en bepaalt u uw eigen communicatieprofiel. U vult de officiële MBTI vragenlijst is, voert een validatiegesprek met uw trainer en stelt zo uw MBTI profiel vast. Vervolgens doet u samen met de andere deelnemers allerlei oefeningen. Met die oefeningen ontdekt u hoe u zelf het beste communiceert. Tegelijkertijd leert u omgaan met mensen die een ander communicatieprofiel hebben. U herkent de patronen en voorkeuren, waardoor u zelf beter gaat functioneren. 

De inhoud van de training communicatie met MBTI is: 

 1. MBTI vragenlijst invullen
 2. MBTI validatiegesprek
 3. Eigen communicatievoorkeuren ontdekken
 4. MBTI type dynamiek
 5. MBTI voor teams toepassen in oefeningen
 6. Oefeningen in communicatie
 7. Professionele ontwikkeling als leider 
 8. Verbetervoorstellen en ervaringen

Voor wie

Voor wie is de training communicatie met MBTI?

De training MBTI is voor leidinggevenden, het middenkader en managers. Het gaat om zowel de persoonlijke communicatieontwikkeling als de interne communicatiestructuur in de organisatie en de samenwerking in teams. Deelnemers zijn:

 • Directeur
 • Manager, managementteam
 • HR manager
 • Operational manager
 • Bedrijfsleider
 • General manager
 • Afdelingshoofd
 • Teamleider of voorman
 • Kwaliteitsmanager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training communicatie met MBTI

Na het volgen van de training communicatie met MBTI kent u uw eigen communicatievoorkeuren. U ontdekt de efficiëntie en effectiviteit in communicatie. De hoeveelheid faalkosten, die door miscommunicatie ontstaan en de energie die verloren gaat is enorm. Ontdekt dat tijdens deze training. De training is bedoeld om uw MBTI profiel vast te stellen en inspiratie op te doen voor uw verdere ontwikkeling. De resultaten zijn:

 • Kennis van MBTI en uw eigen profiel inzetten
 • Inzicht in het ontstaan van miscommunicatie
 • De kosten voor miscommunicatie begrijpen
 • Energieverlies door verkeerde communicatie
 • Ervaring effectieve communicatie met MBTI
 • Effectiviteit van de samenwerking met MBTI
 • Communicatiestructuur in de organisatie
 • Inzicht in valkuilen in de praktijk

Startdata

Startdata van de training communicatie met MBTI

Wilt u de training communicatie MBTI volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training MBTI communicatie

Wilt u zich inschrijven voor de training MBTI communicatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Eigen MBTI profiel bepalen
 • MBTI leren
 • Communicatie verbeteren
 • Individuele feedback
 • Gecertificeerde MBTI trainers

MBTI certified        NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Time Management

Training Time Management

Met deze time management training krijgt u grip op uw werk en agenda. Time management is een essentiële competentie. Uw tijd is per definitie beperkt en dat leidt vaak tot stress, fouten of haastig werken. Met deze training Time Management krijgt u controle over uw werk en wordt u een betere leider of manager!

Training Belbin en communicatie

Training Belbin en communicatie

Een team is zo succesvol als de samenwerking van de leden in dat team. Die teamleden hebben allemaal een voorkeur voor een rol in dat team. Dat zijn de 9 Belbin teamrollen. In deze training leert u uw eigen teamrollen kennen, zodat u optimaal kan functioneren in een team.

Training Leiderschap

Training Leiderschap

In 6 weken de leider worden die je wil zijn. Volg deze Training Leiderschap. Tijdens de training worden de dagelijkse situaties nagedaan en geoefend. U krijgt daarbij de juiste hulpmiddelen, doet workshops in leiderschap en werkt samen met de andere deelnemers. Aan het einde van deze Training Leiderschap weet u in elke situatie op de juiste manier te acteren als leider. Zo kunt u uw leiderschapsstijl via deze Training Leiderschap in 6 weken effectief verbeteren.

Opleiding Teamleider

Opleiding Teamleider

Via deze opleiding Teamleider ontwikkelt u uzelf verder als leider van een team of afdeling. In 5 dagdelen groeit u in uw functie als Team Manager. U leert het team aansturen, leiding geven aan beleid en doelen realiseren. Ontwikkel u via deze training teamleider tot de leider van de toekomst.

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Online training

Bij ons kunt u aan alles online meedoen. De webinars worden uiteraard volledig online verzorgd en alle trainingen, opleidingen en coachtrajecten kunt u ook online volgen. Ideaal als u geen tijd heeft om te reizen of vanuit huis wilt werken.