Training Management Review patagonia
01-01-2022
09:00u - 12:30u
€ 395,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Management Review

Gebruik de management review als stuurinstrument

Een onderdeel van ISO 9001 is het evalueren van de organisatie. Deze evaluatie heet de directiebeoordeling of management review. De management review is een stuurinstrument, dat ook nodig is voor de certificatie van uw organisatie. Tijdens deze training leert u hoe u deze review efficiënt en effectief uitvoert. 

Iedere organisatie voert al zo'n management review uit. In ieder geval deels, door bijvoorbeeld de maandelijkse financiële resultaten te rapporteren en te evalueren. Dat is een goede start, maar niet voldoende om in control van het managementsysteem te komen. De norm ISO 9001 schrijft voor dat de directie een nauwkeurige doorlichting van de organisatie doet. Dat hoeft niet te verzanden in veel schrijfwerk, wat nog wel eens gebeurt, maar vraagt analyses, waaruit leerpunten en acties voortkomen. Wij helpen u dit proces doorlopen en geven de tips en aanwijzingen.

Inhoud

Inhoud van de training Management Review

De training Management Review gaat over de uitvoering van analyses. Tijdens deze training behandelen we alle stappen, die nodig zijn voor het uitvoeren van een management review. Ook behandelen we de rol van het management en de directie. De uitkomsten van de review of directiebeoordeling kunnen vervolgens worden gebruikt voor het nieuwe jaarplan.

De inhoud van deze training Management Review is:

 1. Afwijkingen analyseren
 2. Resultaten van verbeteracties/verbeterteams
 3. Afhandeling van klachten en afwijkingen
 4. Uitvoering van audits
 5. Effecten van besluitvorming
 6. Operationele resultaten
 7. Financiële resultaten
 8. Informatiebeheer
 9. Klanttevredenheid
 10. Leveranciersbeoordeling
 11. Rapportage van de management review

Voor wie

Voor wie is de training Management Review?

De training Management Review is voor managers en directieleden. Het gaat om de personen in de organisatie, die invloed hebben op het functioneren van de organisatie. Dat is meestal het managementteam, aangevuld met ondersteunende stafleden. De deelnemers zijn:

 • Directeur
 • Operationeel manager
 • HR manager
 • Kwaliteitsmanager
 • Financieel manager
 • Commercieel manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Management Review

Na het volgen van de training Management Review weet u precies hoe deze evaluatie wordt uitgevoerd en hoe dit instrument onderdeel is van het kwaliteitssysteem. De management review is bij een juiste uitvoering een verrijking voor de directie, terwijl het bij een verkeerde uitvoering een vervelend bureaucratisch proces is dat niemand motiveert. Doe het dus goed. U krijgt er natuurlijk ook de bijbehorende documenten en instructies bij voor de uitvoering. Aan het einde van deze training voldoet u niet alleen aan de eisen van ISO 9001, maar überhaupt aan de interne besturingsregels van een organisatie. Het resultaat is:

 • Effectieve management review
 • Vast format met onderwerpen
 • Flexibiliteit in de uitvoering en frequentie
 • Toegepast op uw eigen organisatie
 • Proces voor uitvoering
 • Passend in de beleidscyclus
 • Onderdeel van de Planning & Control
 • Voldoen aan ISO 9001 certificatie

Startdata

Startdata van de training Management Review

Wilt u de training Management Review organisatie volgen? We starten deze training op aanvraag. 

Schrijf u direct in

Startdata van de training Management Review

Wilt u zich inschrijven voor de training Management Review? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkervaring
 • Voldoen aan normen en wetgeving
 • Interne controle
 • Koppeling jaarplan
 • Certificatie ISO 9001
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Training Risicomanagement

Training Risicomanagement

Met behulp van risicoanalyses worden afwijkingen in processen voortijdig geïdentificeerd. Door preventieve maatregelen te nemen blijven de faalkosten laag. Risicomanagement is onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en van ISO 9001. We leren u de techniek FMEA en de procedures.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Training Norm ISO 9001

Training Norm ISO 9001

Via deze training norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 in 5 dagdelen lezen en toepassen. Tijdens deze training ISO 9001 leert u de inhoud van de norm ISO 9001 en de manier waarop de richtlijnen van deze norm kunnen worden toegepast in uw organisatie. U maakt het kwaliteitshandboek, leidt de implementatie en sluit af met de certificatie van uw organisatie.

Interessant

Coaching van het managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken. 

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.