Training Logistiek voor productiebedrijven patagonia
25-11-2020
09:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Logistiek voor productiebedrijven

Logistiek voor productiebedrijven ontwikkelen

In een productiebedrijf ondersteunen de logistieke processen het productieproces. U leert in deze training de logistieke processen definiëren voor uw eigen productieproces. Daarna volgt het ontwerpen van nieuwe verbeterde processen. Het doel is de realisatie van continuous flow en lagere kosten voor logistiek.

Grondstoffen worden aangevoerd, halffabricaten getransporteerd en eindproducten moeten naar de klant. Daartussen liggen de voorraden per werkstation, die meestal te hoog zijn. Tijdens deze training leert u de grondstofleveringen managen, de voorraden verlagen en de eindproducten te verschepen. De logistiek van een productiebedrijf is principieel anders dan de logistiek van een transporteur of distributiebedrijf, waar logistiek wel waarde toevoegt. In productiebedrijven is het niet goed als operators met pompwagens en heftrucks heen en weer rijden. Herkent u dat? Volg dan deze training. U leert de logistiek van het productiebedrijf verbeteren. 

Inhoud

Inhoud van de training Logistiek

Deze training begint bij de klantvraag. Wat is de order intake van uw organisatie? Kent u die en wat is de variatie daarin? Na analyse van de bestelfrequentie en volumes volgt het bestelsysteem en de inrichting van het ERP-systeem. Tijdens deze training krijgt u inzicht in de voor- en nadelen van deze systemen. De mogelijkheden zijn groot, maar de inrichting en het onderhoud zijn belangrijke aandachtspunten. Daarna komt de interne logistiek. Hoe worden halffabricaten van het ene proces naar het andere proces vervoerd en wat zijn daarbij de tussenvoorraden? In deze training krijgt u de antwoorden.

De inhoud van deze training Logistiek voor productiebedrijven:

 1. Klantvraag en order intake
 2. Variatie in de order intake
 3. Leadtime en takttijd
 4. Bestelregels en inkoopprocedures
 5. Voorraadbeheersing
 6. Interne logistiek
 7. Reductie van verspillingen

Voor wie

Voor wie is de training Logistiek?

De training Logistiek voor productiebedrijven is bedoeld voor medewerkers en leidinggevenden van productiebedrijven. Het gaat niet om de logistiek van distributiebedrijven of transporteurs. U krijgt de regels en procedures van logistiek als ondersteunend proces aan de productie. Deelnemers zijn:

 • Teamleider productie
 • Teamleider logistiek
 • Productieleider
 • Productiemanager
 • Afdelingshoofd
 • Operationeel manager
 • Kwaliteitsmanager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Logistiek

Na het volgen van de training Logistiek voor productiebedrijven gaat u naar huis met richtlijnen en procedures, die u direct kunt toepassen. U krijgt een nieuwe visie op logistiek en op de relatie tot de productieprocessen. De resultaten zijn:

 • Stappenplan voor het logistiek proces
 • Relatie met productieproces
 • Klantgericht werken
 • Logistieke procedures
 • ERP-systeem met richtlijnen
 • Verspillingen reduceren
 • Bestellingen organiseren
 • Voorraadsystemen verbeteren

Startdata

Startdata van de training Logistiek

Wilt u de training Logistiek voor productiebedrijven volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 25 november 2020, 9:00 – 12:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Logistiek

Wilt u zich inschrijven voor de training Logistiek voor productiebedrijven? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkvoorbeelden krijgen
 • Theorie vanuit primaire proces
 • Logistiek als ondersteunend proces
 • Analyse van de order intake
 • Klantgericht werken
 • Waardetoevoeging en ondersteuning
 • Logistiek systeem ontwikkelen
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Productiemanagement

Training Productiemanagement

Deze training is een introductie in het ontwerpen van de planning en het productiesysteem voor uw organisatie. U leert de productieprocessen ontwerpen op basis van de klantorders. Dat gebeurt in 10 stappen. We presenteren u de 10 stappen, zodat u het overzicht heeft en zelf de uitwerking kunt verzorgen. 

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Lean Manufacturing

Training Lean Manufacturing

Lean Manufacturing is een methode om de doorlooptijd te verkorten. Deze internationale methode is wereldberoemd geworden door de successen met Lean bij Toyota. In deze training tonen we u de voordelen en leggen we uit op welke manier uw organisatie van Lean Manufacturing gebruik kan maken. 

Training Faalkostenanalyse

Training Faalkostenanalyse

Faalkosten zijn één van de grootste veroorzakers van het verlies van rendement en ontevredenheid bij klanten. Ook wel de 7 or 8 Wastes genoemd of verspillingen (Lean). Binnen Kaizen heten ze Muda. Via deze training leert u faalkosten identificeren, meten en ermee af te rekenen. 

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.