Training Leiderschap patagonia
24-11-2020
13:00u - 16:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Leiderschap

Coachend leiderschap toepassen in de praktijk

Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager. In tegenstelling tot hetgeen wat vaak beweerd wordt, kan leidinggeven worden aangeleerd. Er zijn mooie modellen beschikbaar, die aangeven hoe u zich als leider kan of moet opstellen. We leren u leiderschap en de toepassing in uw eigen situatie. 

Wie vindt u een groot leider? Op intuïtie kunnen we vaak wel benoemen wat we verstaan onder goed leiderschap. Het gedrag van die goede leiders is echter minder magisch dan het lijkt. We kunnen hun gedrag uiteenrafelen en onderzoeken. Wat dan naar voren komt, zijn herkenbare competenties en karakteristieken. U zult zien dat aanleg handig is, maar dat bijna iedereen de basis van leiderschap gewoon kan leren. In deze training laten we u dat zelf ervaren. U bent direct na deze training al een betere leider.

Inhoud

Inhoud van de training Leiderschap

Leiderschap is al vaak beschreven. Een heel bekend boek is 'The 7 habits of highly effective people' van S.R. Covey. Dit zijn goede beschrijvingen, maar moeilijker om mee te werken. Ze geven een voorbeeld en geen tool. Wij geven u een leiderschapstool in de vorm van het ARP model. Dit is een eenvoudig model dat de karakteristieken van coachend leiderschap weergeeft. Daarnaast tonen we u ook de overeenkomsten met situationeel leiderschap en enkele andere uitgangspunten. Zo gaat u na deze training Leiderschap naar huis met praktische materialen en technieken om mee te werken. 

De inhoud van deze training Leiderschap is:

 1. Voorbeelden uit de praktijk
 2. Leiderschapsmodel
 3. Voorbeelden uit uw eigen praktijk
 4. Oefenen met situaties uit uw eigen praktijk
 5. Toepasbaarheid van leiderschap
 6. Functioneringsgesprekken
 7. Verbeter Kata
 8. Coaching Kata

Voor wie

Voor wie is de training Leiderschap?

De training Leiderschap sluit aan bij het management en de directie. De manier van leidinggeven is bepalend voor de hele cultuur en het functioneren van de organisatie. Vaak is dit een onderwerp dat te weinig aandacht krijgt. Leiderschap hoort eigenlijk onderdeel te zijn van de standaarden van een organisatie. Er is een standaard nodig voor leiderschap in iedere organisatie: wat is leiderschap en wat wordt van leiders verwacht? In de training Leiderschap kunt u over dit onderwerp nadenken en de leiderschapsstijl definiëren. Deelnemers zijn:

 • Directie
 • Management
 • General manager
 • Afdelingshoofd
 • Operationeel management
 • Kwaliteitsmanagement
 • HR management

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Leiderschap

Na het volgen van deze training Leiderschap beschikt u over een kompas om leiderschap in verschillende situaties op de juiste manier toe te passen. Zo leert u coachend leiderschap toe te passen in de praktijk; binnen en buiten uw organisatie. Daarnaast krijgt u zicht op de leiderschapsstijl die voor uw organisatie passend is. Na deze training kunt u:

 • Bewust een leiderschapsstijl kiezen
 • Effectief leiden
 • Standaarden voor uzelf en de organisatie ontwikkelen
 • Ervaring opdoen en oefenen in de praktijk
 • Voorbeelden uit de praktijk begrijpen
 • Beleid op leiderschap voor de organisatie ontwikkelen

Startdata

Startdata van de training Leiderschap

Wilt u de training Leiderschap volgen? Dit zijn alle beschikbare startdata:

 • 24 november 2020, 13:00 – 16:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Leiderschap

Wilt u zich inschrijven voor de training Leiderschap? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktisch leiderschapsmodel
 • Voorbeelden uit de praktijk bespreken
 • Eigen stijl ontwikkelen
 • Oefenen tijdens de training
 • Persoonlijkheid ontwikkelen
 • Professioneel leiden oefenen
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Management Review

Training Management Review

Een onderdeel van ISO 9001 is het evalueren van de organisatie. Deze evaluatie heet de directiebeoordeling of management review. De management review is een stuurinstrument, dat ook nodig is voor de certificatie van uw organisatie. Tijdens deze training leert u hoe u deze review efficiënt en effectief uitvoert. 

Training Communicatie

Training Communicatie

Miscommunicatie is één van de belangrijkste bronnen van faalkosten. Met deze training krijgt u inzicht in twee belangrijke communicatiemodellen: Belbin en MBTI. We leren u deze modellen correct toepassen. Met behulp van deze training kunt u de communicatie in uw organisatie verbeteren.

Training Functioneringsgesprek

Training Functioneringsgesprek

Tijdens deze training leert u functioneringsgesprekken voeren. Dat is minder moeilijk dan het lijkt. De belangrijke benodigdheden zijn een richting, een doel en evaluatiemomenten. Vervolgens krijgt u van ons de techniek voor coachend leiderschap erbij. Als u de techniek eenmaal beheerst, is het niet moeilijk meer.

Training Kaizen

Training Kaizen

Kaizen management is bekend van de Japanse industrie. Organisaties als Toyota werden wereldmarktleider met dit kwaliteitsmanagementsysteem. De principes van Kaizen zijn vervolgens in alle managementmethoden opgenomen, ook in ISO 9001. Leer Kaizen management toepassen via deze training.

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Coaching van het managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken.