Training Leiderschap middenkader patagonia
01-01-2022
13:00u - 16:30u
€ 495,00
MBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Leiderschap middenkader

Leiderschap toepassen in de praktijk

Leer leiding geven in uw functie. We geven u de hulpmiddelen voor leiderschap, u doet oefeningen in leidinggeven en u werkt samen met de trainer vanuit uw eigen praktijk. Zet de volgende stap in uw loopbaan met deze training leiderschap. 

Tijdens deze training leert u verschillende leiderschapsstijlen toepassen. Er zijn mooie modellen beschikbaar, die aangeven hoe u zich als leider kan of moet opstellen in verschillende situaties. Dat is situationeel leiderschap. U krijgt van ons handige methoden, waarmee u uzelf vanuit uw functie kunt positioneren in verschillende situaties. Denk daarbij aan een vergadering, aan functioneringsgesprekken of aan informele gesprekken op de werkvloer. U leert in deze training uw rol als leider uitoefenen in die verschillende situaties. Deze training leiderschap onderscheidt zich vooral doordat de deelnemers geen trucjes leren, maar effectieve leiderschapsmethoden. Dankzij deze training leiderschap kunt u straks als leider in iedere situatie de juiste houding aannemen en richting geven aan de medewerkers aan wie u leiding geeft.

Inhoud

Inhoud van de training Leiderschap

De inhoud van deze training Leiderschap bestaat uit verschillende leermethoden. Meer dan de helft van de training Leiderschap bestaat uit individuele en groepsoefeningen. Daardoor kan de theorie van leiderschap direct worden omgezet naar praktische oefeningen. Die oefeningen zijn vergelijkbaar met situaties, zoals die ook in uw eigen praktijk voorkomen. Dat is de basis van dit programma voor de training Leiderschap.

De inhoud van deze training Leiderschap is:

Dagdeel 1: Leiderschap theorie

 1. Leiderschapsmodel
 2. Toepasbaarheid van leiderschap
 3. Leiderschapsoefeningen
 4. Coachend leiderschap
 5. Situationeel leiderschap

Dit eerste dagdeel wordt gebruikt om de geheimen van leiderschap te ontrafelen en duidelijk uit te leggen. Met modellen en oefeningen leert iedere deelnemer snel hoe leiderschap functioneert en hoe u leiderschap zelf kunt toepassen.

Dagdeel 2: Leiderschap in uw praktijk

 1. Voorbeelden uit uw eigen praktijk
 2. Oefenen met situaties uit uw eigen praktijk
 3. Leiderschap tijdens vergaderingen
 4. Leiderschap tijdens functioneringsgesprekken
 5. Leiderschap tijdens de verbeterkata

Het tweede dagdeel van deze training Leiderschap wordt gebruikt om de geleerde theorie van het eerste dagdeel toe te passen in verschillende situaties. U leert leiden op een positieve manier in een gekozen richting. 

Voor wie

Voor wie is de training Leiderschap?

De training Leiderschap is voor het middenkader. Teamleiders en afdelingshoofden zijn van harte welkom, maar ook andere functionarissen, zoals engineers of kwaliteitsmanagers, die hoofd van een afdeling worden, kunnen zich inschrijven. Met deze training Leiderschap bent u in staat uw rol vorm te geven en uw medewerkers te leiden. Deelnemers zijn:

 • Middenkader, middenmanagement
 • Teamleiders, coördinatoren
 • Afdelingshoofd

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma Leiderschap ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Leiderschap

Na het volgen van deze training Leiderschap beschikt u over de hulpmiddelen en vaardigheden om leiderschap in verschillende situaties op de juiste manier toe te passen. Zo leert u coachend leiderschap toe te passen in de praktijk, maar ook omgang met weerstand en het leiden van vergaderingen. Daarnaast krijgt u zicht op de leiderschapsstijl die voor uw organisatie passend is. Na deze training kunt u:

 • Bewust een leiderschapsstijl kiezen
 • In iedere situatie functioneren
 • Effectief de afdeling leiden
 • Leiderschap voor uzelf en de afdeling ontwikkelen
 • Ervaring opdoen en leiderschap oefenen in de praktijk
 • Voorbeelden van leiderschap in de praktijk begrijpen

Startdata

Startdata van de training Leiderschap

Wilt u de training Leiderschap volgen? Dit zijn alle beschikbare startdata:

 • 28 september en 5 oktober 2021, 13:00 – 16:30

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Leiderschap

Wilt u zich inschrijven voor de training Leiderschap? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Leren leiding geven
 • Oefenen tijdens de training
 • Situationeel leiderschap
 • Coachend leiderschap
 • Leiderschap voor het middenkader
 • Voorbeelden in de praktijk
 • Eigen leiderschapsstijl ontwikkelen
 • Leiderschap tijdens vergaderingen
 • Leiderschap tijdens functioneringsgesprekken
 • Documentatie: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Communicatie

Training Communicatie

Miscommunicatie is één van de belangrijkste bronnen van faalkosten. Met deze training krijgt u inzicht in twee belangrijke communicatiemodellen: Belbin en MBTI. We leren u deze modellen correct toepassen. Met behulp van deze training kunt u de communicatie in uw organisatie verbeteren.

Opleiding Voorman

Opleiding Voorman

Deze opleiding Voorman is voor leiders van operationele teams. Als vakspecialist groeit u door naar een leidinggevende functie, waarvoor u allerlei nieuwe competenties nodig heeft. U leert in deze opleiding Voorman leidinggeven, processen beheersen en communiceren met de operators.

Opleiding Productiemanager

Opleiding Productiemanager

Met deze opleiding ontwikkelt u het productiesysteem en leert u leidinggeven aan het operationeel beleid. U krijgt de productiemethoden en procestechnieken voor uw rol als productiemanager. Aan het einde van deze opleiding heeft u een concept beleidsplan en productiesysteem.

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Coaching van het managementteam

De coach begeleidt het managementteam in haar functioneren in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt het functioneren van het team verbeterd via de evaluatie van de besluitvorming, de samenwerking, de doelstellingen en het planmatig werken.