Training Lean Manufacturing patagonia
26-11-2020
13:00u - 16:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Lean Manufacturing

Lean Manufacturing met achtergronden en toepassingen

Lean Manufacturing is een methode om de doorlooptijd te verkorten. Deze internationale methode is wereldberoemd geworden door de successen met Lean bij Toyota. In deze training tonen we u de voordelen en leggen we uit op welke manier uw organisatie van Lean Manufacturing gebruik kan maken. 

Deze training laat zien hoe makkelijk de principes van Lean zijn en hoe lastig ze zijn te implementeren. Conceptueel en qua methode is Lean goed te begrijpen, maar de toepassing is de uitdaging. We leren u alles over de inhoud en laten u voorbeelden zien. Daarbij komen niet alleen de 7 of 8 Wastes aan de orde, maar ook de pull productiemethode en de hulpmiddelen erbij. Met deze training legt u in één keer de basis van Lean in uw denken en functioneren. Wie eenmaal doorheeft hoe Lean Manufacturing werkt, kan niet meer anders denken.

lean workshop

Inhoud

Inhoud van de training Lean Manufacturing

Deze training is geschikt als u zou willen beginnen met de toepassing van Lean, maar eerst meer wilt weten. De training geeft u in korte tijd het inzicht dat u nodig heeft. Niet door het moeilijk te maken met allerlei uitzonderingen, maar door u juist de principes te leren, want die zijn eenvoudig.

De inhoud van deze training is als volgt:

 1. Oorsprong van Lean Manufacturing
 2. Wetmatigheden van de doorlooptijd
 3. Continuous flow
 4. Waardecreatie in processtappen
 5. De 7 dan wel 8 verspillingen (bekend als 7 Wastes)
 6. Reflectie op uw eigen organisatie
 7. Voorbeelden uit de praktijk
 8. Kanban en Two-Bin
 9. Push versus pull productie
 10. Oefeningen op uw eigen productie

Valkuilen in de toepassing van Lean Manufacturing

We helpen u ook de valkuilen voorkomen. Helaas gaat het ook regelmatig verkeerd met de toepassing van Lean. Dat ligt niet aan Lean. Lean is namelijk een universele wetmatigheid. De definities en de theorie zijn correct en op iedere organisatie van toepassing. Het is wel zo dat aanpassingen in de organisatie nodig zijn. Technische, maar vooral ook culturele aanpassingen. Er moeten nieuwe waarden worden ontwikkeld. U leert deze via deze training.

Lean Management als nieuwe leiderschapsstijl en managementmethode

In het verlengde van het voorgaande onderwerp geldt ook dat u een nieuwe leiderschapsstijl dient te ontwikkelen. Dit staat bekend als Lean Management. Die is overigens makkelijker en logischer dan andere stijlen, maar toch is het wennen en hard werken om de organisatie te transformeren. U leert in deze training waarom.

Voor wie

Voor wie is de training Lean Manufacturing?

Deze training is voor wie betrokken is bij de implementatie van Lean of wie de verantwoordelijkheid heeft de doorlooptijd te verkorten. Klanten moeten op tijd worden beleverd en die tijd wordt door het concurrentieprincipe steeds korter. Meestal zijn het de operational manager en de productiemanager die deze verantwoordelijkheid dragen. Kwaliteitsmanagers en Continuous Improvement Managers spelen echter een belangrijke rol. Denk in het algemeen aan de functies:

 • Operational manager
 • Productiemanager
 • Productieleider
 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitscoördinator
 • General manager
 • Bedrijfsleider
 • Afdelingshoofd

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Lean Manufacturing

Nadat u de theorie heeft geleerd, krijgt u een heel nieuw inzicht op de productieprocessen van uw organisatie. U gaat verspillingen en obstakels zien. Deze inzichten vormen de motivatie om verder te gaan. U leert de verspillingen onderscheiden van waardetoevoegende stappen. Vervolgens helpen de oefeningen u met het gevoel voor Lean te ontwikkelen en waarom deze methode zo anders is dan de klassieke productiemethoden. Na afloop heeft u het volgende bereikt:

 • Kennis van Lean Manufacturing
 • Kennis van waardecreatie
 • Kennis van verspillingen (Wastes)
 • Verschil tussen push en pull productie
 • Kanban en Two-Bin
 • Continuous flow
 • Lean Management principes
 • Leadtime reductie
 • De valkuilen en bureaucratie voorkomen

Startdata

Startdata van de training Lean Manufacturing

Wilt u de training Lean Manufacturing volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 26 november 2020, 13:00 – 16:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Lean Manufacturing

Wilt u zich inschrijven voor de training Lean Manufacturing? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkkennis
 • Ervaringen als adviseur delen
 • Voorbeelden van technieken
 • Voorbeelden van toepassingen
 • Syllabus kosteloos
 • Rol van de manager uitgelicht
 • Rol van de voorman uitgelicht
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Procesbeschrijving

Training Procesbeschrijving

Het verbeteren van de prestaties van uw organisatie begint met goede definities van de processen. Procesbeschrijvingen bestaan in allerlei vormen. Leer in deze training de spelregels en pas deze toe op uw eigen organisatie. De spelregels voldoen aan ISO 9001.

Training Productiemanagement

Training Productiemanagement

Deze training is een introductie in het ontwerpen van de planning en het productiesysteem voor uw organisatie. U leert de productieprocessen ontwerpen op basis van de klantorders. Dat gebeurt in 10 stappen. We presenteren u de 10 stappen, zodat u het overzicht heeft en zelf de uitwerking kunt verzorgen. 

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Lean Lego Line

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.