Training Lean Lego Line patagonia
01-01-2023
09:00u - 12:30u
1 dagdeel
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing leren middels Lean Lego Game
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

U leert samen met uw collega’s hoe Lean Manufacturing werkt. Daarnaast leren we u ook de relatie met leiderschap en kwaliteitsmanagement: Lean Management. We simuleren een echte situatie, waarbij operators, teamleiders en kwaliteitsmanagers moeten samenwerken om de productie volgens de Lean methode uit te voeren. Deze praktische en leerzame Lego Lean workshop zegt meer dan duizend woorden uitleg. Gewoon Lean uitvoeren zorgt voor een groot leereffect. De trainer begeleidt u en laat per stap zien wat de voordelen zijn en hoe krachtig Lean Manufacturing is. 

Referentie: Was erg goed. Uit principe geef ik geen 10. Anders was die hier op z’n plaats geweest. Henri Terra, Manager Logistiek - Bouter Group.

Inhoud

Inhoud van de training Lean Lego Line

Voor het Lean Lego spel wordt er per team een Lean Lego productielijn gevormd. Ieder team bestaat uit operators, een teamleider, een tijdwaarnemer en een kwaliteitscontroleur. Het team volgt de instructie van de trainer, die stap voor stap Lean introduceert. Tijdens de training doorloopt u de hele ontwikkeling vanaf de klassieke productiemethoden tot en met de moderne technieken met Lean. U doorloopt de stappen en krijgt per stap van de trainer uitleg over de theorie, terwijl u de effecten zelf ervaart. 

De inhoud van de training Lean Lego Line is:

 1. Introductie en teamvorming
 2. Start productie onder leiding van de teamleider
 3. De trainer introduceert gefaseerd nieuwe technieken en regels
 4. De tijdmetingen laten de voortgang zien
 5. Leiderschap wordt geïntroduceerd
 6. Kwaliteitscontrole wordt geïntroduceerd
 7. Verspillingen worden geleerd
 8. De productiedoorlooptijd wordt verkort
 9. Evaluatie van het geleerde
 10. Plan van aanpak voor implementatie

Voor wie

Voor wie is de training Lean Lego Line?

De training Lean Lego Line is geschikt voor wie direct te maken heeft met de spelregels van Lean. Dat zijn functionarissen van het middenkader en het hoger management. Het maakt daarbij niet uit of uw organisatie fysieke productie uitvoert of diensten levert. Lean is een universeel principe. Deelnemers aan deze Lean Lego game training zijn:

 • Teamleider
 • Manager
 • Productieleider
 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Voorman
 • Shiftleader

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Lean Lego Line

Na het volgen van deze Lean Lego game training begrijpt iedere deelnemer Lean zonder erover te hebben gelezen of erop te hebben gestudeerd. De training spreekt zo voor zich, dat de inhoud voor alle deelnemers duidelijk is. Daarnaast is deze training natuurlijk een heel leuke ervaring om eens op een nieuwe manier over managementonderwerpen te leren. De resultaten zijn:

 • Inzicht in Lean Manufacturing
 • Kennis van de spelregels
 • Begrip van continuous flow, one piece flow
 • Begrip van verspillingen
 • Inzicht in wegnemen van verspillingen
 • Inzicht in pull productie versus push productie
 • Inzicht in de rol van de teamleider
 • Inzicht in de rol van de managers
 • Evaluatie van de eigen organisatie

Startdata

Startdata van de training Lean Lego Line

Wilt u de training Lean Lego Line volgen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Lean Lego Line

Wilt u zich inschrijven voor de training Lean Lego Line? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Nieuw leerproces
 • Lean doen en ervaren
 • Op een leuke manier werken met Lean
 • Interactieve training met Lean
 • Inclusief leiderschap
 • Inclusief kwaliteitsmanagement
 • Unieke variant van deze training
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Via deze training Lean Manufacturing Green Belt leert u de managementmethode Lean Manufacturing toepassen. Met behulp van Lean games, theoretische achtergronden en voorbeelden uit de praktijk krijgt u snel inzicht in Lean Manufacturing en leert u deze managementmethode toepassen in uw eigen organisatie. Desgewenst kunt u afsluiten met het internationaal erkende  examen voor het LSS Green Belt certificaat.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.