Training Lean Coin Flipping Game patagonia
01-01-2023
09:00u - 12:30u
1 dagdeel
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Lean Coin Flipping Game

Leer alles over One Piece Flow met de Lean Coin Flipping Game
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Games zijn een perfecte manier om moeilijke onderwerpen snel te leren. Het concept van Lean dat bekend staat als One Piece Flow, wordt in slechts één dagdeel voor iedereen duidelijk via deze Coin Flipping Game. U vergeet nooit meer dat enkelstuks productie sneller werkt dan serieproductie.

Deze game wordt met een groep gespeeld. De deelnemers simuleren een productieproces en krijgen van de trainer verschillende opdrachten om uit te voeren. De operators, planner, kwaliteitscontroleur en directeur werken samen aan de verkorting van de doorlooptijd van het productieproces. Dat doen ze door de batchproductie stap voor stap om te zetten naar een enkel stuks productielijn. Deze transformatie kunt u vervolgens ook in uw eigen organisatie doorvoeren, waarna de doorlooptijd van uw eigen productieproces zal zijn verkort met tientallen procenten. De winst is significant. 

Inhoud

Inhoud van de training Lean Coin Flipping Game

De training is gebaseerd op het simpele principe dat wachttijden tussen verschillende werkstations dienen te worden geëlimineerd. Daarbij gaat het niet om de snelheid van werken van 1 werkstation, maar de snelheid van de hele keten. De deelnemers vormen zelf een productielijn en voeren de productiehandelingen uit. Ze beginnen met grotere batches, die stap voor stap worden verkleind, tot uiteindelijk enkel stuks productie is ontstaan. Vervolgens worden de rollen van de operators, planner, kwaliteitscoördinator en directeur besproken en eveneens getransformeerd.

De inhoud van de training Lean Coin Flipping Game:

 1. Game met team van operators en management
 2. Schatten en meten van de productietijden
 3. One Piece Flow realiseren
 4. Analyse van het proces en One Piece Flow
 5. Belang van samenwerkende werkstations
 6. Rol van de teamleider en directeur
 7. Transformatie van uw eigen productieproces
 8. Stappen van implementatie
 9. Succesvol werken met Lean

Voor wie

Voor wie is de training Lean Coin Flipping Game

De training is nuttig voor als uw organisatie aan de vooravond staat van de introductie van Lean in uw organisatie. Of als Lean al is geïntroduceerd en u heeft een interne training nodig voor nieuwe medewerkers. De training is voor iedereen die te maken heeft met Lean in zijn of haar organisatie. Meestal zijn dat de volgende functionarissen:

 • Teamleider
 • Voorman
 • Afdelingshoofd
 • Manager
 • Kwaliteitsmanager
 • Proces improvement manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Lean Coin Flipping Game

Het resultaat van deze training is dat u het One Piece Flow concept van Lean begrijpt. U ervaart letterlijk hoe dit concept leidt tot verkorting van de doorlooptijd van een productieproces. Vervolgens kunt u dit concept vertalen naar uw eigen productieproces. De resultaten na deze training zijn:

 • One Piece Flow ervaren
 • Van Push productie naar Pull productie oefenen
 • Lean Manufacturing begrijpen
 • Tijdmetingen uitvoeren
 • Samenwerking operators en managers vastleggen
 • Verspillingen herkennen in een klassieke organisatie
 • Transformatie van klassieke productie naar Lean productie
 • Theorie achter Lean leren

Startdata

Startdata van de training Lean Coin Flipping Game

Wilt u de training Lean Coin Flipping volgen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Lean Coin Flipping Game

Wilt u zich inschrijven voor de training Lean Coin Flipping Game? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Doorlooptijd verkorten
 • One Piece Flow
 • Nieuw leerproces in game
 • Lean doen en ervaren
 • Interactieve training met Lean
 • Inclusief leiderschap
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Lean Lego Line

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Via deze training Lean Manufacturing Green Belt leert u de managementmethode Lean Manufacturing toepassen. Met behulp van Lean games, theoretische achtergronden en voorbeelden uit de praktijk krijgt u snel inzicht in Lean Manufacturing en leert u deze managementmethode toepassen in uw eigen organisatie. Desgewenst kunt u afsluiten met het internationaal erkende  examen voor het LSS Green Belt certificaat.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.