Webinar Kwaliteitshandboek maken patagonia
20-01-2022
09:00u - 10:00u
€ 145,00
MBO/HBO
Online
Referentie

Webinar Kwaliteitshandboek maken

Kwaliteitshandboek voor uw organisatie maken

Met dit webinar zet u snel en eenvoudig een nieuw kwaliteitshandboek op voor uw organisatie. U krijgt van ons een uitgewerkt format van een kwaliteitshandboek. Dat handboek voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Daarna wordt u begeleid in de uitwerking van het kwaliteitshandboek voor uw organisatie.

Tijdens deze online training werkt u uw eigen kwaliteitshandboek uit. We leggen de structuur uit, de processen en de mate van detaillering. U leert in stappen het kwaliteitshandboek schrijven, zodanig dat u er makkelijk mee kunt werken en uw organisatie de voordelen ervaart. Het voorbeeld kwaliteitshandboek dat u van ons krijgt, is overzichtelijk, helemaal uitgewerkt en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien voldoet dit kwaliteitshandboek aan normen, zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, VCA en andere kwaliteitsmanagementrichtlijnen. U hoeft dit handboek alleen maar aan te passen aan de specifieke situaties in uw organisatie.

Inhoud

Inhoud van de webinar Kwaliteitshandboek

Dit webinar is een effectieve online training, die geschikt is als begin van een ISO 9001 certificatietraject of als uw eigen kwaliteitshandboek aan vernieuwing toe is. Bijvoorbeeld als er teveel documentatie is ontstaan, want dat moet worden voorkomen. We laten u zien hoe u het managementsysteem ontwerpt en vervolgens het kwaliteitshandboek daarbij maakt. Vooral ook leert u wat het nut is van een kwaliteitshandboek, want dat is geen doel op zichzelf.

De inhoud en volgorde van dit webinar zijn:

 1. Structuur van het kwaliteitshandboek maken
 2. Spelregels van kwaliteitsnormen, zoals ISO 9001, leren
 3. Kwaliteitshandboek opstellen voor certificatie van uw organisatie
 4. Beschrijven van processen, procedures en werkinstructies
 5. De uitgebreidheid of detaillering de processen bespreken
 6. Weergeven van de risico’s in het kwaliteitsmanagementsysteem
 7. Integratie van kwaliteitshandboeken en kwaliteitsnormen
 8. De rol van de kwaliteitsmanager en de lijnmanager of managementteam
 9. Opslag van meetresultaten en analyses

Kwaliteitshandboek voor uw organisatie ontwerpen en makkelijk uitschrijven

Met deze onderwerpen bent u in staat het kwaliteitshandboek van uw organisatie te ontwerpen en uit te werken. Of u nu met ISO 9001 werkt of met een ander model, u maakt een overzichtelijk, effectief kwaliteitshandboek, waarmee uw organisatie goed kan werken en dat u makkelijk aan uw collega’s kunt uitleggen.

Kwaliteitshandboek: Processen beschrijven en bureaucratie voorkomen

Het gaat in kwaliteitsmanagement niet om het schrijven van zoveel mogelijk processen of documenten. Dat is niet wat ISO 9001 van u vraagt. Vaak worden delen van de norm ISO 9001 overgeschreven of extra, onnodige processen beschreven. Het is de kunst de eenvoud te bewaren en een meet- en regelsysteem te ontwikkelen.

Voor wie

Voor wie is de webinar Kwaliteitshandboek?

Dit webinar is voor degene die betrokken is bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem en daarbij wil begrijpen hoe het kwaliteitshandboek wordt gemaakt. En ook waarom dat handboek wordt gemaakt. In veel gevallen zijn dat de kwaliteitsmanager, de kwaliteitscoördinator en de leidinggevende managers. Vaak ook worden deelwerkzaamheden door teamleiders en operators gedaan, omdat zij de operationele processen kennen. Denk aan de functies:

 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitsfunctionaris
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Manager
 • Manager Operations of Productie
 • Voorman
 • Teamleider
 • Shiftleader
 • Coördinator

Als u kwaliteitscoördinator of kwaliteitsmanager bent en de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001 nog niet kent, is het goed om eerst deze online training te volgen. Het helpt meestal niet om eerst de norm te lezen. Met deze online training krijgt u inzicht in de norm en in kwaliteitsmanagement en dat leidt tot rust. De aanpak is daarna eenvoudig en best overzichtelijk.

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd of online voor uw team. De trainer verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van dit webinar Kwaliteitshandboek

Eerst denkt u na over processen, in het belang van de klant. Als die processen zijn gedefinieerd, is het kwaliteitshandboek ontstaan. Het kwaliteitshandboek geeft het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie weer. Dat zijn de definities, zoals managers die met elkaar hebben afgesproken, omdat deze definities waarde hebben voor de klanten. Dat nadenken vanuit de klant doet u tijdens deze online training. Het gaat om de standaardisatie van het managementsysteem, zodat iedereen in de organisatie weet hoe processen klantgericht functioneren en welke spelregels gelden. Dat wordt beschreven in het kwaliteitshandboek. Na afloop van dit webinar heeft u het volgende bereikt:

 • Inzicht in ISO 9001 en de eisen (die niet beschrijvend zijn)
 • Meet- en regelsysteem voor de organisatie opzetten
 • Het kwaliteitshandboek kunnen opstellen en risico's benoemen
 • Het kwaliteitshandboek helpt bij procesverbetering
 • Het kwaliteitsmanagementsysteem ontwerpen en standaardiseren
 • De inhoud van kwaliteitsmanagement aan uw collega’s uitleggen
 • De voordelen van het kwaliteitshandboek benoemen
 • Standaardisatie in processen realiseren
 • Waarde toevoegende stappen identificeren en standaardiseren
 • Uw organisatie voorbereiden op de implementatie van kwaliteitsmanagement
 • Voldoen aan de eisen voor ISO 9001 certificatie en andere normen
 • De valkuilen en bureaucratie voorkomen

Startdata

Startdata van de webinar Kwaliteitshandboek maken

Wilt u de webinar Kwaliteitshandboek volgen? Schrijf u dan in. Deze online training bestaat uit 4 sessies van 1 uur. De sessies worden iedere week gegeven. Dit zijn de beschikbare startdata met vervolgdata (clusters van 4 opvolgende sessies):

 • 20 januari 2022

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de webinar Kwaliteitshandboek

De prijs voor deze webinar is 4 x € 45, namelijk € 45 per uur. Het resultaat is een compleet nieuw of vernieuwd kwaliteitshandboek. Wilt u zich inschrijven voor de webinar Kwaliteitshandboek maken? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Online training
 • Live trainer
 • Duur: 4 x 1 uur
 • Geen reistijden
 • Lage kosten
 • Voorbeeld kwaliteitshandboek ontvangen
 • Procesbeschrijvingen ontvangen
 • Valkuilen uit de praktijk bespreken
 • Rol van de managers bespreken
 • Rol van de kwaliteitsmanager
 • Voldoen aan ISO 9001
 • Certificatieproof
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Webinar Leiderschap

Webinar Leiderschap

In dit webinar leert u leidinggeven. Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager of teamleider, en leiding geven is te leren. Er zijn mooie, praktische modellen beschikbaar, die u helpen hoe u zich per situatie als leider kan opstellen. We leren u leidinggeven en de toepassing van leiderschap in uw eigen functie. 

Training Risicomanagement

Training Risicomanagement

Met behulp van risicoanalyses worden afwijkingen in processen voortijdig geïdentificeerd. Door preventieve maatregelen te nemen blijven de faalkosten laag. Risicomanagement is onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en van ISO 9001. We leren u de techniek FMEA en de procedures.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Training Norm ISO 9001:2015

Training Norm ISO 9001:2015

Met behulp van deze training ISO 9001 kunt u uw organisatie (her)certificeren voor ISO 9001. De inhoud van de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001 wordt behandeld en uitgelegd. Vervolgens werkt u tijdens de training het kwaliteitshandboek uit voor uw eigen organisatie en een plan van aanpak voor de implementatie. We sluiten af met de voorbereiding op de certificatie van uw organisatie voor ISO 9001.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.