Training Kwaliteitshandboek en ISO 9001 patagonia
01-01-2023
13:00u - 16:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Stel het kwaliteitshandboek samen op basis van de norm ISO 9001

Bureaucratie en dikke kwaliteitshandboeken dienen te worden voorkomen. We leren u in deze training hoe u het kwaliteitshandboek opzet en voldoet aan de richtlijnen van ISO 9001. Het is de kunst niet veel te schrijven, maar processen te beheersen.

Het kwaliteitsmanagementsysteem is het meet- en regelsysteem van uw organisatie. De structuur ervan wordt weergegeven in het kwaliteitshandboek. Het kwaliteitshandboek is geen start van een verbeter- of certificatietraject, maar een resultaat. De leiding denkt na over de structuur van het managementsysteem en legt vervolgens de afspraken vast in een kwaliteitshandboek. Daarna volgt de cyclus van continu prestaties meten en prestaties verbeteren. Dat is de volgorde die we u leren.

ISO 9001 is een richtlijn of norm voor een kwaliteitsmanagementsysteem. Dat managementsysteem wordt weergegeven in het kwaliteitshandboek. In deze training leert u tegelijkertijd ISO 9001 toepassen en een kwaliteitshandboek voor uw organisatie opzetten. U gaat naar huis met een uitgewerkt voorbeeld van een kwaliteitshandboek, zodat u zelfstandig verder kunt werken.

Inhoud

Inhoud van de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

De inhoud van de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001 is gericht op het schrijven van een kwaliteitshandboek, zodanig dat u voldoet aan de richtlijnen van ISO 9001. Tijdens deze training ontvangt u een uitgewerkt format voor een kwaliteitshandboek. Dit format voldoet niet alleen aan ISO 9001, maar ook aan vele andere kwaliteitsnormen. Zo krijgt u aan het begin van de training direct een compleet overzicht van de opzet, structuur en de manier waarop u kunt voldoen aan ISO 9001.

De inhoud van de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001:

 1. Opbouw van ISO 9001
 2. Voorbeeld kwaliteitshandboek conform ISO 9001
 3. Inrichting kwaliteitshandboek
 4. Inrichting kwaliteitsmanagementsysteem
 5. Onderhoud aan het kwaliteitshandboek
 6. Spelregels voor procedures en processen
 7. Beheersing van de documentatie
 8. Rolverdeling kwaliteitsmanager en teamleiders
 9. Draaien van de PDCA cirkel: continue verbetering
 10. Certificatie ISO 9001

Voor wie

Voor wie is de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001?

De training Kwaliteitshandboek en ISO 9001 is voor iedereen die verantwoordelijk is voor, of geïnteresseerd is in ISO 9001 en voor wie verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het kwaliteitshandboek. Dat zijn meestal de professionals op het gebied van kwaliteitsmanagement. Echter, tegenwoordig zijn dat ook steeds vaker de HR manager en leidinggevenden van Operations. Immers, het is niet de kwaliteitsmanager die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van een product of de werking van een proces. Andere afdelingen spelen een belangrijke(r) rol. De deelnemers zijn:

 • Kwaliteitsmanager
 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • HR manager
 • Operations manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Na het volgen van deze training Kwaliteitshandboek en ISO 9001 heeft u inzicht in de opbouw en bedoeling van ISO 9001. Daarnaast gaat u naar huis met een uitgewerkt voorbeeld van een kwaliteitshandboek. Door het inzicht in de kwaliteitsnorm en het kwaliteitshandboek bent u in staat het kwaliteitshandboek verder uit te werken en te onderhouden voor uw organisatie. De resultaten zijn:

 • Kunnen werken met ISO 9001
 • Kwaliteitshandboek uitwerken
 • Certificatie-eisen begrijpen
 • Voorkomen van bureaucratie
 • Voorkomen valkuilen in kwaliteitsmanagement
 • Gesprekspartner met Operations en HRM
 • Gesprekspartner met de directie
 • PDCA cirkel laten draaien

Startdata

Startdata van de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Wilt u de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001 volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Wilt u zich inschrijven voor de training Kwaliteitshandboek en ISO 9001? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Voorbeeld van uitgewerkt handboek
 • Handboek andere kwaliteitsnormen
 • Makkelijke opzet
 • Geen schrijfwerk voor processen
 • Direct aanpassen aan uw organisatie
 • ISO 9001 compliance
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Managementsysteem Ontwerpen

Training Managementsysteem Ontwerpen

Tijdens deze training leert u het managementsysteem van de organisatie ontwerpen. Dat gebeurt op basis van de strategie van de organisatie. Die strategie helpt u het managementsysteem vorm te geven en te implementeren. In deze training wordt dat managementsysteem uitgewerkt. 

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Training Norm ISO 9001

Training Norm ISO 9001

Via deze training norm ISO 9001 leert u de norm ISO 9001:2015 in 5 dagdelen lezen en toepassen. Tijdens deze training ISO 9001 leert u de inhoud van de norm ISO 9001 en de manier waarop de richtlijnen van deze norm kunnen worden toegepast in uw organisatie. U maakt het kwaliteitshandboek, leidt de implementatie en sluit af met de certificatie van uw organisatie.

Interessant

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.