Training Klantgerichte organisatie patagonia
24-11-2020
13.00u - 16.30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Klantgerichte organisatie

Klantgerichte organisatiecultuur en structuur ontwikkelen

Een klantgerichte organisatie heeft de klanten en daarmee de klanteisen centraal staan. Iedere medewerker kent die eisen en handelt ernaar. Dat klinkt eenvoudig, maar de transformatie naar een klantgerichte organisatie is een lange weg. Met deze training krijgt u een overzicht van de wendingen, valkuilen en successen.

Wat is eigenlijk een klantgerichte organisatie? Wat verstaat u eronder en denken uw collega's er net zo over? Wie kent de klanteisen en handelt er ook naar? In deze training krijgt u de spelregels die bij een klantgerichte organisatie horen en de weg ernaartoe.

De normen en waarden van medewerkers of managers komen niet altijd overeen met het klantbelang. Het gevolg is dat ander gedrag wordt vertoond dan de klant wenselijk vindt. Voorbeelden te over: soms e-mailt iemand terwijl de klant liever gebeld wil worden. Soms wordt een product gemaakt zoals het kan en niet zoals de klant het wil. Allerlei voorbeelden uit de dagelijkse praktijk komen niet overeen met de klanteisen. Denk aan het simpele belang van een accountmanager om zijn/haar omzettarget te realiseren. Denk aan een productiemedewerker, die eigenlijk niet weet wat hij maakt voor de klant. Talloze voorbeelden, die bij elkaar opgeteld een cultuur creëren, die niet klantgericht is. Tijdens deze training laten we u de kenmerken van een klantgerichte organisatie zien en leggen we uit hoe u daar komt.   

De cultuur en de structuur van de organisatie

De medewerkers moeten niet alleen werken met procedures die vanuit de klantbehoeften zijn ontwikkeld. Ze moeten ook begrijpen wat de klant belangrijk vindt en daarnaar handelen. Dat betekent dat niet alleen het primaire proces goed en nauwkeurig moet worden gedefinieerd, maar ook dat de juiste normen en waarden in de organisatie worden geborgd. Het is de kunst de cultuur en de structuur van de organisatie te vormen naar de wensen en eisen van klanten en stakeholders. Vaak staat de waarde klantgerichtheid wel ergens in een beleidsdocument, maar blijft de implementatie achter. Tijdens deze training bieden we alle benodigde handvatten om de organisatie te transformeren naar een klantgerichte organisatie.

Inhoud

Inhoud van de training Klantgerichte organisatie

Tijdens deze training geven we u alle inzichten om uw organisatie te transformeren (ook wel change management genoemd). Het is een change of transformatie van de huidige situatie naar de situatie waarin u uw organisatie klantgericht kunt noemen. Omdat het een korte training van een dagdeel is, brengen we de onderwerpen op een praktische manier met voorbeelden en hulpmiddelen. Dus geen complexe theorie, maar een stappenplan met aanwijzingen. Zo kunt u de inhoud van de training direct in uw eigen praktijk toepassen.

De inhoud van de training Klantgerichte organisatie is:

 1. Visie en missie van de organisatie: why?!
 2. Waarden in de cultuur, gedragsanalyse
 3. Strategie van de organisatie en beleid van de managers
 4. Organisatiedoelen en procesdoelen
 5. Wensen, eisen en verwachtingen van klanten, stakeholdermanagement
 6. Managementsysteem - kwaliteitssysteem en productiesysteem
 7. Implementatie en borging
 8. Processen en procesbeheersing
 9. Klanttevredenheid
 10. Klantgerichte organisatie

Voor wie

Voor wie is de training Klantgerichte organisatie?

Deze korte training is voor managers, directieleden en verandermanagers. De training is voor iedereen die een rol heeft in de transformatie van de organisatie en de realisatie van de strategie. De training vormt een samenvatting van onderwerpen, die u dient te benoemen en dient vorm te geven in uw eigen organisatie. Deelnemers zijn:

 • Directeur
 • Manager - leden managementteam
 • Afdelingshoofd
 • Kwaliteitsmanager
 • HR manager

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Klantgerichte organisatie

Na het volgen van deze training heeft u een concreet stappenplan voor de creatie van een klantgerichte organisatie. Het stappenplan is zo opgesteld dat u dit de komende jaren kunt volgen. Daarnaast bent u in staat om alle aspecten hiervan te delen met uw collega's. Zo kunt u alle kennis die u heeft opgedaan tijdens de training direct toepassen binnen uw eigen organisatie. Het resultaat is:

 • Stappenplan voor change management
 • Inzicht in de kenmerken van de klantgerichte organisatie
 • Inzicht in de valkuilen tijdens de transformatie
 • Planning en tijdspad voor de transformatie
 • Inzicht in de stappen van de implementatie

U begrijpt dat een klantgerichte organisatie niet in een weekje is gerealiseerd. Hiervoor dient u consistent jarenlang te werken aan de juiste richting. Dat vraagt geduld en overtuiging van de juiste weg. Met deze training van een dagdeel is het duidelijk dat we niet het hele traject in detail kunnen doorlopen. Het gaat in deze training om de stappen op hoofdlijnen en de fases van ontwikkeling. Zie deze training als oriëntatiefase in de mooie weg die voor u ligt.

Startdata

Startdata van de training Klantgerichte organisatie

Wilt u de training Klantgerichte organisatie volgen? Dit zijn alle beschikbare startdata:

 • 24 november 2020, 13:00 – 16:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Klantgerichte organisatie

Wilt u zich inschrijven voor de training Klantgerichte organisatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

  • Praktijkervaring met transformaties
  • Ervaren trainers en consultants
  • Structuur én cultuur bespreken
  • Stappenplan ontvangen
  • We delen onze expertise
  • Voorbeelden van andere organisaties
  • Antwoorden op uw vragen
  • Documentatie: gratis
  • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Primair proces

Training Primair proces

Organisaties maken onnodige kosten doordat het primaire proces - het verdienmodel of waardeketen - niet specifiek is gemaakt op operationeel niveau. Daardoor zijn de efficiëntie en effectiviteit te laag. Met deze training maakt u zuivere, klantgerichte procesbeschrijvingen.

Training Managementsysteem Ontwerpen

Training Managementsysteem Ontwerpen

Tijdens deze training leert u het managementsysteem van de organisatie ontwerpen. Dat gebeurt op basis van de strategie van de organisatie. Die strategie helpt u het managementsysteem vorm te geven en te implementeren. In deze training wordt dat managementsysteem uitgewerkt. 

Training Stakeholderanalyse

Training Stakeholderanalyse

Iedere organisatie heeft te maken met stakeholders. U leert tijdens deze training een stakeholderanalyse te maken en een win-win relatie te ontwikkelen tussen uw eigen organisatie en deze stakeholders. U verlaat de training met de opzet van een stakeholderanalyse en een procedure voor de uitvoering.

Training Leiderschap

Training Leiderschap

Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager. In tegenstelling tot hetgeen wat vaak beweerd wordt, kan leidinggeven worden aangeleerd. Er zijn mooie modellen beschikbaar, die aangeven hoe u zich als leider kan of moet opstellen. We leren u leiderschap en de toepassing in uw eigen situatie. 

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.