Training Key Performance Indicators patagonia
01-09-2021
09:00u - 12:30u
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Key Performance Indicators

Dashboard maken voor de prestaties van processen

In één oogopslag wilt u zien hoe de processen presteren. Heeft u zo'n dashboard? Weinig organisaties lukt het om een overzichtelijk dashboard met duidelijke Key Performance Indicators (KPI's) te maken. Uiteindelijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. In deze training leert u hoe u uw dashboard maakt. 

Een duidelijk en bruikbaar dashboard creëren met de juiste indicatoren is niet eenvoudig. Er bestaan allerlei valkuilen. Data moet uit verschillende bronnen komen, data is niet betrouwbaar en de informatie is kwalitatief in plaats van kwantitatief. Daarnaast wordt ook vaak teveel detail gebruikt, teveel data of de indicatoren zijn niet goed gekozen. Hoe overkomt u deze obstakels en creëert u uw eigen dashboard? Dat leert u tijdens deze training. Daarnaast leren we u hoe u het dashboard optimaal gebruikt. Zo helpen we met de interpretatie van de data, het opstellen van rapportages en het nemen van besluiten op basis van de gepresenteerde informatie. Deze en vele andere vragen worden behandeld in deze training over Key Performance Indicators.

Inhoud

Inhoud van de training Key Performance Indicators

De eerste stap in deze training is het vaststellen van de uitgangspunten van een proces of organisatie. Deze uitgangspunten zijn de doelen, waarop we ons richten. Vervolgens is het de vraag hoe de performance van de processen of organisatie met Key Performance Indicators gemeten kan worden. Hier komt de keuze van de KPI's naar voren. Daarna moeten de indicatoren worden verzameld, gepresenteerd en gebruikt. Deze stappen doorloopt u tijdens de training, waarbij de trainer u praktische tips geeft en helpt bij uw vragen. 

De inhoud van de training Key Performance Indicators - KPI's:

 1. Opstelling processen
 2. Definitie van doelen
 3. Balanced Scorecard
 4. Key Performance Indicators
 5. Data verzamelen
 6. Procedure voor de registratie
 7. Rapportage KPI's
 8. Rol in het managementteam

Voor wie

Voor wie is de training Key Performance Indicators?

De training Key Performance Indicators is voor proceseigenaren en managers. Een manager (managementteam) heeft een dashboard nodig om in één oogopslag de performance van de processen te kunnen beoordelen. Een proceseigenaar heeft op procesniveau hetzelfde belang. De deelnemers aan deze training KPI's zijn:

 • Proceseigenaar
 • Manager
 • Kwaliteitsmanager
 • HR manager
 • Afdelingshoofd
 • Operationeel manager
 • Kwaliteitscoördinator

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Key Performance Indicators

Na het volgen van de training KPI's weet u hoe u met indicatoren om kan gaan en een dashboard creëert. Samen met de trainer stelt u de Balanced Scorecard en de indicatoren op voor uw proces of organisatie. U leert omgaan met procesindicatoren en ze goed gebruiken. Na het volgen van deze training kunt u:

 • Procesindicatoren definiëren
 • Balanced Scorecard opstellen
 • Met Key Perfornance Indicators (KPI) werken
 • Procedure voor registratie en rapportage
 • Uw eigen toepassing in Excel
 • Trendrapportages opstellen en analyseren

Startdata

Startdata van de training Key Performance Indicators

Wilt u de training Key Performance Indicators volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Key Performance Indicators

Wilt u zich inschrijven voor de training Key Performance Indicators? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Ingevulde Balanced Scorecard
 • Werken met goede KPI's
 • Sjablonen ontvangen
 • Proceseigenaarschap ontwikkelen
 • Praktijkgericht werken
 • Eigen processen gebruiken
 • Eigen situatie bespreken
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Leiderschap middenkader

Training Leiderschap middenkader

Leer leiding geven in uw functie. We geven u de hulpmiddelen voor leiderschap, u doet oefeningen in leidinggeven en u werkt samen met de trainer vanuit uw eigen praktijk. Zet de volgende stap in uw loopbaan met deze training leiderschap. 

Training Procescontrole

Training Procescontrole

Via steekproeven wordt getoetst of processen doen wat ze moeten doen en of de producten voldoen aan de klanteisen. Dit moeilijke vakgebied belichten we in deze training met een overzicht van technieken en spelregels. U krijgt inzicht in de verbetermogelijkheden voor procescontrole.

Training Procesmanagement

Training Procesmanagement

Verbeter het rendement van uw organisatie door middel van kwaliteitsverbetering. Deze training gaat over Deming's PDCA cyclus en de spelregels van procesmanagement. Tijdens de training leert u de processen beheersen, zodat de kwaliteit verbetert, de doorlooptijd wordt verkort en de verspillingen dalen.

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Interessant

Incompany mogelijkheden

Heeft u meer collega's die dezelfde training of opleiding willen volgen? Dan zijn er handige incompany mogelijkheden. Bijvoorbeeld als meerdere voormannen de opleiding voorman willen volgen, of als meerdere collega's de training procesmanagement willen doen. Vraag naar maatwerk.

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.