Training ISO 9001 Introductie patagonia
01-01-2022
9:00u - 12:30u
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training ISO 9001 Introductie

De norm ISO 9001 lezen en begrijpen

De norm ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm, die geldt als richtlijn voor een kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. We leren u de norm ISO 9001 lezen en gebruiken. U krijgt de vertaling naar de praktijk, tips en voorbeelden van procedures.

De norm ISO 9001 is een algemene, internationale richtlijn voor de toepassing van kwaliteitsmanagement in een organisatie. De norm beschrijft de minimale onderdelen van een kwaliteitsmanagementsysteem. Omdat ISO 9001 op iedere organisatie van toepassing moet kunnen zijn, is deze (helaas) erg abstract beschreven. Zonder kennis van de achtergronden bij kwaliteitsmanagement is de norm daardoor moeilijk te lezen. In deze training helpen we u daarbij en geven we u de praktische aanwijzingen voor uw organisatie. Het gaat in deze training niet om de gedetailleerde behandeling van alle paragrafen in de norm (zie training Norm ISO 9001 versie 2015), maar om de manier van lezen en gebruiken in uw praktijk.

Nadat u de techniek van ISO 9001 beheerst, kunt u gericht werken aan de implementatie ervan binnen uw organisatie. Daarnaast wordt ook het traject van certificatie tijdens deze training aan u uitgelegd. De training is dan ook geschikt voor deelnemers uit organisaties, die aan ISO 9001 gaan beginnen. Tijdens deze training geven we u alle essentiële informatie waarmee u valkuilen kunt voorkomen, want in die valkuilen zijn al vele organisaties gelopen. Denk aan het ontstaan van bureaucratie, indirecte uren en onvoldoende resultaat. Zorg dat u dat niet gebeurt en volg daarom eerst deze korte introductietraining.

Inhoud

Inhoud van de training ISO 9001 Introductie

Deze training ISO 9001 Introductie is bedoeld om praktisch aan het werk te gaan met het kwaliteitshandboek, de procesbeschrijvingen en het meten van processen. Dat lijken makkelijke onderwerpen en eigenlijk zijn ze ook niet zo heel moeilijk, maar de spelregels moeten wel goed worden toegepast. Die spelregels staan niet in de norm. Die zijn gebaseerd op procesmanagement: de beheersing en borging van processen. We geven u in deze training de spelregels en de voorbeelden, zodat u geen fouten meer maakt.

Het dagprogramma van deze training ziet er als volgt uit:

 1. Oorsprong van ISO 9001
 2. Uitleg kwaliteitsmanagement
 3. Introductie procesmanagement
 4. Klantgerichtheid
 5. Definitie van kwaliteit en kwaliteitsmanagement
 6. Verschillende vormen van procesbeschrijvingen
 7. Spelregels voor procesbeschrijvingen
 8. Rol van de proceseigenaar en eigenaarschap
 9. Deming cirkel of PDCA cirkel
 10. Procesindicatoren en Key Performance Indicators
 11. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 12. Procesbeheersing en procesanalyse

Voor wie

Voor wie is de training ISO 9001 Introductie?

Deze training is voor een breed publiek toegankelijk, omdat de norm ISO 9001 op de hele organisatie van toepassing is. Praktisch iedere manager of afdelingshoofd heeft ermee te maken. Dat geldt voor zowel operationeel leidinggevenden als voor ondersteunende professionals in een staffunctie. Denk aan:

 • Kwaliteitscoördinator
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Kwaliteitsmanager
 • Teamleider, voorman, shiftleader
 • Afdelingshoofd
 • Manager
 • Process owner, proceseigenaar
 • Productmanager

De doelgroep bestaat uit managers of medewerkers die verantwoordelijkheid dragen in een leidinggevende of ondersteunende rol. Uiteraard zijn ook senior operators welkom, die bijvoorbeeld een rol hebben als meewerkend voorman of coördinator.

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training ISO 9001 Introductie

Deze training biedt u alle inzichten van procesbeschrijvingen en grotendeels ook procesmanagement. U bent in staat zelf uw procesbeschrijvingen te maken en kunt daarbij altijd onze voorbeelden gebruiken, die u kosteloos meekrijgt. Na afloop van deze training heeft u het volgende bereikt:

 • De norm ISO 9001 lezen
 • Procesbeschrijvingen maken
 • De norm introduceren in uw organisatie
 • Plan van aanpak voor implementatie
 • Kwaliteitshandboek uitwerken
 • Processen meten en analyseren
 • Voldoen aan de procedures van de norm
 • Uitleg geven aan collega's en management
 • De certificatie voorbereiden
 • Valkuilen herkennen en voorkomen

Startdata

Startdata van de training ISO 9001 Introductie

Wilt u de training Introductie ISO 9001 volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training ISO 9001 Introductie

Wilt u zich inschrijven voor de training Introductie ISO 9001? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Snel inzicht in ISO 9001
 • Inzicht in certificatie-eisen
 • Do's and don'ts
 • Kwaliteitshandboek maken
 • Praktijkvoorbeelden
 • Inzicht in PDCA cirkel
 • Procesbeschrijvingen maken
 • Begrip procesmanagement
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Procesbeschrijving

Training Procesbeschrijving

Voor het maken van procesbeschrijvingen gelden regels. Leer in deze korte training de spelregels voor het beschrijven van processen en pas de regels direct toe op uw eigen beschrijvingen. De definities voor procesbeschrijvingen voldoen aan ISO 9001.

Training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Training Kwaliteitshandboek en ISO 9001

Bureaucratie en dikke kwaliteitshandboeken dienen te worden voorkomen. We leren u in deze training hoe u het kwaliteitshandboek opzet en voldoet aan de richtlijnen van ISO 9001. Het is de kunst niet veel te schrijven, maar processen te beheersen.

Training Certificatie ISO 9001

Training Certificatie ISO 9001

Is uw organisatie klaar voor de certificatie-audit? Kunt u met een gerust hart de certificerende instantie ontvangen? Doe de check op deze vragen via de training Certificatie ISO 9001. Neem uw materialen mee en we beoordelen samen met u of uw organisatie klaar is voor certificatie voor ISO 9001.

Training Procedures ISO 9001

Training Procedures ISO 9001

De kwaliteitsnorm ISO 9001 schrijft een aantal procedures voor. Tijdens deze training leert u die procedures en leert u ze uitvoeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn essentieel om de organisatie te laten certificeren. 

Interessant

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.

Opleidingsportal

De opleidingsportal is een speciale website voor u als deelnemer aan onze opleidingen of trainingen. U logt in en vindt daar alle trainingsmateriaal voor het programma dat u volgt. Daarmee bent u altijd up to date, heeft u de laatste versies en bent u op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen.