Training Faalkostenanalyse patagonia
10-12-2020
13:00u - 16:30u
€ 295,00
MBO/HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Faalkostenanalyse

Leer faalkostenanalyses maken en beheers uw processen

Faalkosten zijn één van de grootste veroorzakers van het verlies van rendement en ontevredenheid bij klanten. Ook wel de 7 or 8 Wastes genoemd of verspillingen (Lean). Binnen Kaizen heten ze Muda. Via deze training leert u faalkosten identificeren, meten en ermee af te rekenen. 

Faalkosten, verspillingen, Muda ofwel wastes kunnen desastreus zijn voor een organisatie. Als processen niet goed worden beheerst, lopen deze kosten hard op. Het is geen uitzondering dat medewerkers slechts 50% productief zijn op een dag. De rest van de dag wachten ze, zoeken ze of bewerken ze een product voor de tweede keer. De mate waarin processen worden beheerst, kan worden beantwoord met de uitkomst van een faalkostenanalyse. U leert tijdens deze training faalkostenanalyses maken.

Inhoud

Inhoud van de training Faalkostenanalyse

Faalkosten zijn alles behalve onschuldig. Ze kunnen organisaties volledig in hun greep houden. De oorzaak hiervan is dat organisaties procesmatig werken: handelingen worden sequentieel uitgevoerd, waardoor deze afhankelijk zijn van elkaar. Het is daarom van het grootste belang dat iedere stap juist wordt uitgevoerd. Gaat er iets mis, dan heeft dat gevolgen voor de hele keten. De kosten lopen dan sneller op dan de marge (waardetoevoeging) per handeling. Leer in deze training de Muda in uw organisatie zien en rapporteren aan het management.

De inhoud van de training Faalkostenanalyse is:

 1. Achtergronden bij faalkosten, Muda, verspillingen
 2. Theorieën van Crosby, Deming en Juran
 3. Uitleg bij de 7 Wastes (tegenwoordig 8) volgens Lean Manufacturing
 4. Rimpeleffect
 5. Waardetoevoeging versus verspillingen
 6. Tools om faalkosten te meten
 7. Faalkosten in procesbeschrijvingen
 8. Rol van controles, Quality Control
 9. Faalkosten in uw eigen praktijk meten
 10. Besluitvorming op basis van faalkostenanalyses
 11. Inzicht in de kwaliteit van uitvoerende werkzaamheden
 12. Inzicht in de rol van leidinggevenden

Voor wie

Voor wie is de training Faalkostenanalyse?

De training Faalkostenanalyse is eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Iedere medewerker, manager of staffunctionaris hoort faalkosten te herkennen en te berekenen of te beschrijven. Het is één van de basisbeginselen van kwaliteitsmanagement en Kaizen management. Daarom bent u van harte welkom, ongeacht uw functie. Deelnemers zijn:

 • Teamleiders, voormannen, shiftleaders
 • Operators, operationele medewerkers
 • Engineers, accountmanagers
 • Afdelingshoofden, productieleiders
 • Kwaliteitsmedewerkers, kwaliteitsmanagers
 • HR medewerkers, administratieve diensten

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Faalkostenanalyse

Na het volgen van deze training Faalkostenanalyse bent u instaat verspillingen te zien, meten en rapporteren. U zult merken dat de faalkosten soms wel kunnen oplopen tot 50% van het jaarbudget. Dit verschilt per organisatie, maar dergelijke getallen worden regelmatig gemeten. Het meten van faalkosten kan bovendien onderdeel worden van het managementsysteem. Bijvoorbeeld door deze analysevorm onderdeel te maken van de auditprocedure. Dat doen te weinig organisaties, maar dit kunt u na de training direct starten. Vervolgens kunt u deze training zelf herhalen met eigen medewerkers. Net zo lang tot iedereen in uw organisatie een zintuig voor faalkosten heeft ontwikkeld. Het resultaat is:

 • Procedure voor faalkostenanalyse
 • Documenten en sjablonen
 • Eigen werkwijze ontwikkelen
 • Kennis van verspillingen, Muda
 • Kennis overdragen naar collega's
 • Inzicht in een deel van Kaizen management
 • Inzicht in een deel van Lean Manufacturing
 • Inspiratie voor verbetering van processen

Startdata

Startdata van de training Faalkostenanalyse

Wilt u de training Faalkostenanalyse volgen? Dit zijn de beschikbare startdata:

 • 10 december 2020, 13:00 – 16:30

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Faalkostenanalyse

Wilt u zich inschrijven voor de training Faalkostenanalyse? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Praktijkvoorbeelden van metingen
 • Achtergronden bij verspillingen leren
 • Gratis documentatie en sjablonen krijgen
 • Productieanalyses maken voor 7 Wastes
 • Administratieve analyses maken
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Continuous Flow

Training Continuous Flow

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Training Lean Manufacturing

Training Lean Manufacturing

Lean Manufacturing is een methode om de doorlooptijd te verkorten. Deze internationale methode is wereldberoemd geworden door de successen met Lean bij Toyota. In deze training tonen we u de voordelen en leggen we uit op welke manier uw organisatie van Lean Manufacturing gebruik kan maken. 

Training Kaizen

Training Kaizen

Kaizen management is bekend van de Japanse industrie. Organisaties als Toyota werden wereldmarktleider met dit kwaliteitsmanagementsysteem. De principes van Kaizen zijn vervolgens in alle managementmethoden opgenomen, ook in ISO 9001. Leer Kaizen management toepassen via deze training.

Training 5S Introductie

Training 5S Introductie

De werkplek - de Gemba - is de belangrijkste plek in een organisatie, omdat daar de producten van uw klanten worden gemaakt. Dat geldt zowel voor een fysieke werkplek als een digitale werkplek. In deze training maakt u kennis met 5S en leert de werkplekken verbeteren.

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Gratis hulpmiddelen

Bij al onze trainingen en opleidingen bieden wij gratis services en hulpmiddelen aan. Denk hierbij aan syllabi, opleidingsvideo’s, tutorials en meer. Dit stelt cursisten in staat hun eigen manier van leren te kiezen. Lees direct meer over deze extra services!