Training Continuous Flow patagonia
01-01-2022
09:00u - 12:30u
1 dagdeel
€ 295,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Continuous Flow

Lean technieken toepassen en one piece flow realiseren
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Eén van de uitgangspunten van Lean Manufacturing is de creatie van continuous flow in het productieproces. Grondstoffen en halffabricaten mogen niet stilstaan, want wachten is een verspilling. Er moet continu waarde aan worden toegevoegd. Tijdens deze training krijgt u de technieken om continuous flow te realiseren.

Met deze training leert u technieken toepassen om continuous flow in uw eigen organisatie te realiseren. De technieken die in deze training worden behandeld zijn 7 Wastes, takttijd, Kanban, Two-Bin, Just-in-Time en Spaghetti Diagrams. Deze hulpmiddelen gaan verspillingen tegen of maken ze inzichtelijk en creëren daarna continuous flow. Het resultaat hiervan is een significante verkorting van de doorlooptijd én flexibiliteit in het productieproces. In de basis moet Value Stream Mapping daaraan worden toegevoegd. Echter, omdat die techniek meer tijd vraagt, is daarvoor een aparte Value Stream Mapping training opgezet.

Inhoud

Inhoud van de training Continuous Flow

Stilstaan bij een balie voegt geen waarde toe voor de klant. Wachten om geholpen te worden is een verspilling. De klant wordt er evenmin blij van als het bestelde product ergens stil staat of stil ligt en niet onderweg is naar de eindbestemming. Kijkt u eens rond in uw eigen organisatie: waar ziet u pallets, karren, trollies of mensen stilstaan? Op die plekken gaat rendement verloren. Als u zich eenmaal bewust bent van het ‘virus’ dat faalkosten (wastes) heet, ziet u het overal. Om dat virus te bestrijden zijn binnen de context van de methode Lean Manufacturing technieken ontwikkeld, die u zelf makkelijk kunt toepassen in uw eigen organisatie.

De inhoud van deze training Continuous Flow is:

 1. Verspillingen, 7 or 8 Wastes
 2. Waardetoevoeging
 3. Samenwerking in processen
 4. Kanban
 5. Two-Bin
 6. Spaghetti Diagram
 7. Just-in-Time
 8. Takttijd en lead time

Praktijkonderwijs voor Lean Manufacturing technieken

De werking en de toepassing worden uitgelegd, waarna u met de andere cursisten in groepjes aan de slag gaat om de technieken toe te passen binnen uw eigen organisatie. Zo leert u van elkaar en de trainer geeft de aanwijzingen. Neem daarnaast ook uw eigen materiaal mee, zoals klanteisen, procesbeschrijvingen en voorraadlocaties. Dan werken we tijdens de training met uw eigen praktijksituatie.

Voor wie

Voor wie is de training Continuous Flow?

Deze training Continuous Flow is voor iedereen die op een praktische manier met een aantal hulpmiddelen aan de slag wilt. Dat kan zonder de hele scope van Lean Manufacturing te doorgronden. Deze technieken kunt u begrijpen en direct toepassen. We hebben zelfs ervaren dat mensen deze technieken vanuit logica prima begrijpen en het leuk vinden om ze toe te passen. De deelnemers zijn:

 • Productieleider
 • Teamleider
 • Voorman
 • Shiftleader
 • Senior operator
 • Afdelingshoofd
 • Kwaliteitsmanager
 • Continuous Improvement Manager

Resultaat

Resultaat van de training Continuous Flow

Na het volgen van deze training Continuous Flow weet u precies hoe de technieken werken om doorstroming te realiseren. U bent in staat ze toe te passen en ermee te experimenteren. Ook experimenteren is een belangrijk aspect binnen Lean Manufacturing. Verder kunt u ze uitleggen aan uw collega's, zodat ze kunnen meewerken. U krijgt de hulpmiddelen erbij, zodat u deze training zelf kunt herhalen met andere groepen medewerkers. Net zo lang tot iedereen een zintuig voor Continuous Flow heeft ontwikkeld en een allergie voor stilstand. U zult merken dat de doorlooptijd met tientallen procenten zal worden verkort. Het resultaat is:

 • Kennis van de technieken, zoals Kanban, Two-Bin en takttijd
 • Kennis van Lean Manufacturing en doorlooptijdverkorting
 • Doorgronden van continuous flow en waardecreatie
 • Verspillingen kunnen waarnemen
 • Direct resultaat in de praktijk
 • Samenwerking met collega's

Startdata

Startdata van de training Continuous Flow

Wilt u de training Continuous Flow volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Continuous Flow

Wilt u zich inschrijven voor de training Continuous Flow? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • Essentiële technieken van Lean Manufacturing
 • Praktijkgericht onderwijs
 • Voorbeelden van technieken in de praktijk
 • Eigen materiaal meenemen
 • Werken met de trainer aan uw situatie
 • Samenwerken met deelnemers
 • Direct effect in de praktijk
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Procesbeheersing

Training Procesbeheersing

Procesbeheersing is het vakgebied voor de realisatie van foutloze producten. Of mooier gezegd: reductie in de variatie in de output. De grondlegger hiervan is W.E. Deming. We kijken naar zijn lessen en geven aanwijzingen voor de beheersing van uw eigen operationele processen.

Training Lean Lego Line

Training Lean Lego Line

Lean Manufacturing kan heel makkelijk worden geleerd via een leuke training met collega’s: de Lean Lego Line. Wellicht kent u deze Lean Lego Game van het internet of van Lean Serious Play. Wij hebben een uitgebreide versie van het spel ontwikkeld, waarbij ook leiderschap en kwaliteitsmanagement zijn toegevoegd.

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Training Lean Manufacturing Green Belt - ASQ certified

Via deze training Lean Manufacturing Green Belt leert u de managementmethode Lean Manufacturing toepassen. Met behulp van Lean games, theoretische achtergronden en voorbeelden uit de praktijk krijgt u snel inzicht in Lean Manufacturing en leert u deze managementmethode toepassen in uw eigen organisatie. Desgewenst kunt u afsluiten met het internationaal erkende  examen voor het LSS Green Belt certificaat.

Interessant

Coaching voor verbeterteams

Verbeterteams werken met Six Sigma, Problem Solving en andere logische methoden voor verbeterprocessen. Zonder zo'n methode wordt het team niet succesvol. Leer uw organisatie op de juiste manier met verbeterteams werken. Schakel een van onze coaches in, die voordoen hoe een verbeterteam wordt geleid.