Training Communicatie patagonia
26-11-2020
09:00u - 17:00u
€ 495,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat

Training Communicatie

Methoden om beter met elkaar te communiceren

Miscommunicatie is één van de belangrijkste bronnen van faalkosten. Met deze training krijgt u inzicht in twee belangrijke communicatiemodellen: Belbin en MBTI. We leren u deze modellen correct toepassen. Met behulp van deze training kunt u de communicatie in uw organisatie verbeteren.

Hoe essentieel communicatie is, ervaren we als het mis gaat. Via e-mail, telefoon, vergaderingen en andere hulpmiddelen begrijpen we elkaar regelmatig verkeerd. Dat heeft natuurlijk niet met die middelen te maken, maar met onze communicatievoorkeuren, intenties, behoeften, verlangens en concentratie. Belbin gaat over samenwerkingen en communicatie in teams. MBTI is daarvan een verdieping, die begint met de analyse van uw eigen communicatievoorkeuren om daarna ook weer de communicatie in het team te verbeteren. Voor beide methoden vult u voorafgaande aan de training een vragenlijst in, die bedoeld is om uw eigen communicatievoorkeuren te analyseren. Op die manier kunnen we praktisch werken en kunt u zich direct verder ontwikkelen. Het zijn twee krachtige, waardevolle methoden, die u de rest van u leven kunt gebruiken in managementteams, verbeterteams en als leider van een afdeling.

Inhoud

Inhoud van de training Communicatie

Met de training Communicatie krijgt u een introductie in MBTI en Belbin. Daarbij bepaalt u uw eigen communicatievoorkeuren. U maakt kennis met communicatietechnieken, krijgt inzicht in de achtergronden en gaat de oorzaken van miscommunicatie goed inzien. U krijgt inspiratie en een overzicht van de mogelijkheden en voordelen op het gebied van persoonlijke communicatie en communicatie in teams. U ontwikkelt uzelf en krijgt inzicht in de manier waarop de interne communicatie in uw organisatie kan verbeteren. Het resultaat is een daling van de faalkosten en een plezieriger werkomgeving. Deze en vele andere voordelen worden met u gedeeld.

De inhoud van de training Communicatie is: 

 1. Faalkosten als gevolg van matige communicatie
 2. Belbin voor verbeterteams
 3. MBTI voor managementteams
 4. Interne communicatie
 5. Relatie met leiderschap
 6. Oefeningen 

Voor wie

Voor wie is de training Communicatie?

De training Communicatie is voor managers en beleidsmakers. Het gaat om zowel de persoonlijke communicatieontwikkeling als de interne communicatiestructuur in de organisatie en de samenwerking in teams. Deelnemers zijn:

 • Manager, managementteam
 • HR manager
 • Kwaliteitsmanager
 • Operational manager
 • Bedrijfsleider
 • General manager
 • Afdelingshoofd

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Communicatie

Na het volgen van de training Communicatie heeft u inzicht in de verschillende communicatiemethoden. Daarnaast heeft u inzicht in de hoeveelheid faalkosten die ontstaan als gevolg van incomplete of incorrecte communicatie. Deze training is bedoeld ter inspiratie en bewustwording en u leert uw eigen communicatieprofiel. De resultaten zijn:

 • Kennis van MBTI en uw eigen profiel inzetten
 • Kennis van Belbin en uw eigen profiel inzetten
 • Inzicht in ontstaan miscommunicatie
 • Ervaring effectieve communicatie
 • Effectiviteit van de samenwerking
 • Communicatiestructuur in de organisatie
 • Inzicht in valkuilen in de praktijk

Startdata

Startdata van de training Communicatie

Wilt u de training Communicatie volgen? Dit zijn alle beschikbare startdata:

 • 26 november 2020, 09:00 – 17:00

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Communicatie

Wilt u zich inschrijven voor de training Communicatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • MBTI toepassen
 • Belbin toepassen
 • Wetenschappelijke kwaliteit
 • Persoonlijke profielen
 • Individuele feedback
 • Oefeningen doen
 • Gecertificeerde trainers
 • Praktijkvoorbeelden
 • Valkuilen in communicatie
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Opleidingsgids Direct inschrijven

Gerelateerde trainingen

Training Leiderschap

Training Leiderschap

Leiderschap is een essentiële competentie voor iedere manager. In tegenstelling tot hetgeen wat vaak beweerd wordt, kan leidinggeven worden aangeleerd. Er zijn mooie modellen beschikbaar, die aangeven hoe u zich als leider kan of moet opstellen. We leren u leiderschap en de toepassing in uw eigen situatie. 

Training Functioneringsgesprek

Training Functioneringsgesprek

Tijdens deze training leert u functioneringsgesprekken voeren. Dat is minder moeilijk dan het lijkt. De belangrijke benodigdheden zijn een richting, een doel en evaluatiemomenten. Vervolgens krijgt u van ons de techniek voor coachend leiderschap erbij. Als u de techniek eenmaal beheerst, is het niet moeilijk meer.

Training Auditgesprek

Training Auditgesprek

Auditing is een krachtige en inspirerende vorm van onderzoek doen. Tijdens deze training leert u hoe u het auditgesprek opbouwt en op welke manier u de uitkomsten rapporteert. We geven daarbij voorbeelden en aanwijzingen. Daarnaast leert u ook gelijk enkele onderdelen van de norm ISO 9001.

Training Verbeter Kata

Training Verbeter Kata

Een probleem in veel organisaties is de reactiesnelheid én de juiste reactie van teamleiders als een proces afwijkingen vertoont. Tijdens deze training leren teamleiders de Improvement Kata of Verbeter Kata (Kata = routine, procedure) voor procesbeheersing.

Interessant

Abonnement voor educatie

Neem een abonnement voor Permanente Educatie: U volgt 4 trainingen per jaar, maar betaalt er 3. U ontwikkelt uzelf continu zonder grote inspanning en tegen lage kosten. Lees direct meer over Permanente Educatie en neem contact op voor de mogelijkheden.

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.