Training Communicatie patagonia
01-01-2022
09:00u - 17:00u
€ 495,00
HBO
Hendrik-Ido-Ambacht
Certificaat
Incompany

Training Communicatie

Methoden om beter met elkaar te communiceren
Ook online!
Kies zelf voor deelname op locatie of online

Miscommunicatie is één van de belangrijkste bronnen van faalkosten. Met deze training krijgt u inzicht in twee belangrijke communicatiemodellen: Belbin en MBTI. We leren u deze modellen correct toepassen. Met behulp van deze training kunt u de communicatie in uw organisatie verbeteren.

Hoe essentieel communicatie is, ervaren we als het mis gaat. Via e-mail, telefoon, vergaderingen en andere hulpmiddelen begrijpen we elkaar regelmatig verkeerd. Dat heeft natuurlijk niet met die middelen te maken, maar met onze communicatievoorkeuren, intenties, behoeften, verlangens en concentratie. Belbin gaat over samenwerkingen en communicatie in teams. MBTI is daarvan een verdieping, die begint met de analyse van uw eigen communicatievoorkeuren om daarna ook weer de communicatie in het team te verbeteren. Voor beide methoden vult u voorafgaande aan de training een vragenlijst in, die bedoeld is om uw eigen communicatievoorkeuren te analyseren. Op die manier kunnen we praktisch werken en kunt u zich direct verder ontwikkelen. Het zijn twee krachtige, waardevolle methoden, die u de rest van u leven kunt gebruiken in managementteams, verbeterteams en als leider van een afdeling.

Inhoud

Inhoud van de training Communicatie

Met de training Communicatie krijgt u een introductie in MBTI en Belbin. Daarbij bepaalt u uw eigen communicatievoorkeuren. U maakt kennis met communicatietechnieken, krijgt inzicht in de achtergronden en gaat de oorzaken van miscommunicatie goed inzien. U krijgt inspiratie en een overzicht van de mogelijkheden en voordelen op het gebied van persoonlijke communicatie en communicatie in teams. U ontwikkelt uzelf en krijgt inzicht in de manier waarop de interne communicatie in uw organisatie kan verbeteren. Het resultaat is een daling van de faalkosten en een plezieriger werkomgeving. Deze en vele andere voordelen worden met u gedeeld.

De inhoud van de training Communicatie is: 

 1. Faalkosten als gevolg van matige communicatie
 2. Belbin voor verbeterteams
 3. MBTI voor managementteams
 4. Interne communicatie
 5. Relatie met leiderschap
 6. Oefeningen 

Voor wie

Voor wie is de training Communicatie?

De training Communicatie is voor managers en beleidsmakers. Het gaat om zowel de persoonlijke communicatieontwikkeling als de interne communicatiestructuur in de organisatie en de samenwerking in teams. Deelnemers zijn:

 • Manager, managementteam
 • HR manager
 • Kwaliteitsmanager
 • Operational manager
 • Bedrijfsleider
 • General manager
 • Afdelingshoofd

De incompany mogelijkheden voor meerdere collega's

Indien meerdere collega's in uw organisatie dezelfde opleidingsbehoeften hebben, dan kan dit programma ook bij u intern worden verzorgd. De trainer komt dan naar uw organisatie en verzorgt hetzelfde inhoudelijke programma. Het is dan zelfs ook mogelijk accenten te verleggen of onderwerpen aan te passen op basis van uw behoeften. Heeft u die wens, vraag dan gerust naar de incompany mogelijkheden via het opmerkingenveld in het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen via info@patagonia-opleidingen.com.

Resultaat

Resultaat van de training Communicatie

Na het volgen van de training Communicatie heeft u inzicht in de verschillende communicatiemethoden. Daarnaast heeft u inzicht in de hoeveelheid faalkosten die ontstaan als gevolg van incomplete of incorrecte communicatie. Deze training is bedoeld ter inspiratie en bewustwording en u leert uw eigen communicatieprofiel. De resultaten zijn:

 • Kennis van MBTI en uw eigen profiel inzetten
 • Kennis van Belbin en uw eigen profiel inzetten
 • Inzicht in ontstaan miscommunicatie
 • Ervaring effectieve communicatie
 • Effectiviteit van de samenwerking
 • Communicatiestructuur in de organisatie
 • Inzicht in valkuilen in de praktijk

Startdata

Startdata van de training Communicatie

Wilt u de training Communicatie volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden, we starten deze training op aanvraag.

Wilt u meer weten over incompany oplossingen, online trainingen of maatwerk. Bel 088 33 666 66. We helpen u graag verder.

Schrijf u direct in

Inschrijven voor de training Communicatie

Wilt u zich inschrijven voor de training Communicatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor alle informatie. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

 • MBTI toepassen
 • Belbin toepassen
 • Wetenschappelijke kwaliteit
 • Persoonlijke profielen
 • Individuele feedback
 • Oefeningen doen
 • Gecertificeerde trainers
 • Praktijkvoorbeelden
 • Valkuilen in communicatie
 • Documentatie: gratis
 • Toekomstige updates: gratis

NRTO keurmerk Patagonia Opleidingen

Gerelateerde trainingen

Training Leiderschap

Training Leiderschap

In 6 weken de leider worden die je wil zijn. Volg deze Training Leiderschap. Tijdens de training worden de dagelijkse situaties nagedaan en geoefend. U krijgt daarbij de juiste hulpmiddelen, doet workshops in leiderschap en werkt samen met de andere deelnemers. Aan het einde van deze Training Leiderschap weet u in elke situatie op de juiste manier te acteren als leider. Zo kunt u uw leiderschapsstijl via deze Training Leiderschap in 6 weken effectief verbeteren.

Training Verbeter Kata

Training Verbeter Kata

Een probleem in veel organisaties is de reactiesnelheid én de juiste reactie van teamleiders als een proces afwijkingen vertoont. Tijdens deze training leren teamleiders de Improvement Kata of Verbeter Kata (Kata = routine, procedure) voor procesbeheersing.

Interessant

Coaching On the Job

Met coaching on the job krijgt u direct ondersteuning bij de uitvoering van uw functie. U leert vanuit uw eigen, dagelijkse praktijk met een coach aan uw zijde. Deze opleidingsvorm is effectief en niet duur. Met slechts een halve dag per maand of per 2 weken bereikt u al veel. U leert de theorie en past die direct toe in de praktijk.

Netwerk

Het netwerk bestaat uit groepen managers, die met elkaar werken aan onderwerpen, die voor hun functie relevant zijn. De deelnemers komen iedere 2 maanden bij elkaar, delen hun ervaringen en krijgen tips, theorie en aanwijzingen van de trainer. Dit is Permanente Educatie in de praktijk.