HRM ondersteuning Patagonia Opleidingen

Ondersteuning bij de uitvoering van het opleidingsproces in uw organisatie

Klik voor meer informatie

HRM ondersteuning: opleidingsproces van uw collega's

HRM verzorgt in de regel het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Wij zijn daarin graag uw partner. De HRM afdeling kan van onze diensten gebruik maken en het opleidingsproces geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Het opleidingsproces start vaak bij het functioneringsgesprek dat een manager met een medewerker heeft. Daaruit volgt de behoefte voor kennis en competentieontwikkeling. Vanaf dat moment kunt u ons inzetten. U bent daarna verzekerd van de continuïteit en kwaliteit in de uitvoering en nazorg van trainingen, opleidingen en coaching.

Onze opleidingsorganisatie verzorgt trainingen, opleidingen en coaching voor managers, ondersteunende professionals, middenkader en operators. Onze focus ligt daarbij op de operationele bedrijfskunde van uw organisatie: operationeel management en kwaliteitsmanagement (niet IT of financiën). We verzorgen de trainingen en opleidingen zowel via open inschrijving als via incompany formules. Wij zijn uw partner voor de ontwikkeling van de medewerkers in uw organisatie. We streven naar Professional Excellence bij uw collega's. De voordelen zijn:

 • Gericht op excelleren in de uitvoering van een functie
 • Volledig begeleiding in competentieontwikkeling
 • Cursusmateriaal kosteloos beschikbaar
 • Cursusmateriaal in vele vormen beschikbaar
 • Leerproces van de cursisten staat centraal
 • Fundamentele, bewezen methoden en modellen
 • Blended learning: combinatie praktijk en online
 • Trainers en coaches uit de praktijk
 • Toets op prestatieverbetering

Wilt u meer weten? Dan kunt u ook de opleidingsgids aanvragen. Ga naar het formulier en vul u gegevens in. Onze medewerkers sturen u dan kosteloos de opleidingsgids toe.

Aanbod trainingen, opleidingen en coaching

 1. De trainingen zijn bedoeld om een techniek of methode te leren. Stel dat een kwaliteitsmanager wil leren een risicoanalyse te maken, dan kan dat bij ons in een middag worden geleerd.
 2. Stel dat de kwaliteitsmanager vervolgens ook wil leren hoe een stakeholderanalyse wordt gemaakt, SPC wordt toegepast of nog meer onderwerpen wil leren. Dan kan gebruikt worden gemaakt van de formule voor Permanente Educatie: 4 trainingen per jaar volgen en 3 betalen. Op deze trainingsvorm kan een abonnement worden genomen.
 3. Voor de ontwikkeling in een functie bieden we korte managementopleidingen aan. Voorbeelden zijn de opleiding voorman en de opleiding kwaliteitscoördinator. Bekijk de opleidingen.
 4. Verder bieden we coaching aan om verder te groeien in de uitvoering van een functie, op weg naar Professional Excellence.
 5. Naast de trainingen met open inschrijvingen bieden we ook incompany trainingen aan. Stel dat naast de kwaliteitsmanager meerdere collega's een risicoanalyse willen leren maken, dan kan de trainer ook naar u toe komen en een groep trainen. Dat is een stuk voordeliger, omdat dan een tarief per groep wordt gerekend in plaats van per deelnemer.
 6. Tot slot is er nog een speciale groep incompany trainingen. Dit zijn trainingen voor methoden, die alleen incompany getraind kunnen worden, zoals voor de methoden 5S, Six Sigma en INK beleidsvorming.

Voordelen samenwerking met opleidingspartner:

 1. Uitgebreid aanbod aan trainingen, opleidingen en coaching
 2. Maatwerk in opleiden
 3. Permanente Educatie helpt lerende organisatie ontwikkelen (abonnementsvorm)
 4. De theorie omzetten naar de praktijk: praktijkgericht opleiden

1. Uitgebreid aanbod aan trainingen, opleidingen en coaching

Het standaard aanbod aan trainingen, opleidingen en coaching is groot. Dat betekent dat u altijd snel en makkelijk van onze diensten gebruik kunt maken. Heeft een collega een training nodig? Dan kunt u die collega direct inschrijven.

2. Maatwerk in opleiden

Mochten er speciale wensen zijn, dan kan een aangepast programma worden samengesteld. We werken met een modulair systeem, zodat u ook uw eigen cursusinhoud kunt samenstellen. Daarnaast werkt Patagonia Opleidingen B.V. met Patagonia Consultants B.V.. Dat is een bijzondere combinatie en stelt u in staat ook gebruik te maken van alle kennis, ervaringen en materialen van de adviesgroep. Wilt u maatwerk? Laat het ons graag weten en we helpen u verder.

3. Permanente Educatie helpt lerende organisatie ontwikkelen (abonnementsvorm)

Permanente Educatie is bekend van andere beroepsgroepen, zoals de advocatuur en de medische branche. Permanente Educatie is nodig om continu bij te leren, zodat het beroep of vak goed wordt uitgevoerd. Dat geldt natuurlijk ook voor managers, voormannen, kwaliteitsmanagers en andere professionals. Als zij niet goed functioneren, heeft dat grote gevolgen voor de organisatie en de prestaties. Gebaseerd op de formule in andere branches hebben we een programma voor Permanente Educatie opgezet. Gedurende een jaar kunt u trainingen naar keuze doorlopen (4 trainingen volgen, 3 betalen). Daardoor blijven de kosten laag en het leerproces is continu actief. Dat is een veel betere en efficiëntere werkwijze dan opleidingen door de jaren heen verzorgen via golfbewegingen. Iemand die nieuwe competenties moet ontwikkelen, is gebaat bij regelmatige training en opleiding, zodat het effect in de praktijk zichtbaar wordt.

4. De theorie omzetten naar de praktijk: praktijkgericht opleiden

De zichtbaarheid van het effect van opleiden is wat we nastreven. De deelnemers krijgen bij ons de theorie van een vakgebied (techniek of methode), waarna we die theorie toepassen op de dagelijkse praktijk van de cursisten. Door de theorie op deze manier om te zetten naar de praktijk ontstaan inzicht en de vaardigheid om toe te passen. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de opleidingen en trainingen gericht zijn op de praktijk van uw eigen organisatie en de dagelijkse situaties van de deelnemers.

Wilt u meer weten? Vraag de opleidingsgids aan. Bel ons via 088 33 666 66 of stuur een e-mail naar info@patagonia-opleidingen.com

Informatie aanvragen

Ondersteuning van HRM in de uitvoering van opleidingen:

 • Abonnement op leren
 • 4 trainingen per jaar volgen
 • 3 trainingen per jaar betalen
 • Maatwerk
 • Lage kosten
 • Praktijkgericht onderwijs
 • Incompany en open inschrijving
 • Professional Excellence