Post HBO Programma voor Kwaliteitsmanagement in de praktijk

Dit post HBO programma is bedoeld voor de ontwikkeling van je organisatie tot marktleider. Als vooropleiding heb je de opleiding kwaliteitsmanager gedaan, waarna je via dit programma gaat werken aan de transformatie van je organisatie en je team naar heel nieuwe niveaus van presteren. Dat doe je door de theorie van kwaliteitsmanagement om te zetten naar de praktijk van je eigen organisatie via de seminars van dit programma. Onder begeleiding van de docenten werk je een jaar lang aan de implementatie van kwaliteitsmanagement met meetbare tussentijdse resultaten.

Deelnemers en docenten werken samen als team

De professionals die aan dit studieprogramma deelnemen zijn kwaliteitsmanager of QHSE manager en leiden de kwaliteitsafdeling of werken zelfstandig als kwaliteitsmanager in een organisatie. Meestal zijn ze lid van het managementteam. We bieden dit programma aan als opleiding voor de transformatie van organisaties naar nieuwe niveaus en de realisatie van marktleider. De docenten verdiepen zich in jouw organisatie en helpen nieuwe denkwijzen te introduceren. Weg van de bureaucratie en kwaliteitshandboeken en door naar effectieve procesverbeteringen in een hoog tempo.

Uitnodiging voor kwaliteitsmanagement in de praktijk

Het doel van dit studieprogramma is je te ondersteunen in je professionele ontwikkeling als kwaliteitsmanager. De transformatie die je zelf beleeft, resulteert in de kennis, vaardigheid en competenties (abilities) die nodig zijn om organisaties te begeleiden naar een positie als marktleider. Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit programma voor kwaliteitsmanagement professionals, wat er ook nog toe leidt dat je onderdeel wordt van een heel bijzonder netwerk van professionals.

Inspiratie van docenten en een netwerk

Het blijkt dat kwaliteitsmanagers er vaak alleen voor staan. Je bent de enige kwaliteitsmanager in je organisatie en het ontbreekt aan een beroepsgroep of branchevereniging, waardoor je geen klankbord hebt. Wij bieden je via dit studieprogramma een platform waar je inhoudelijke verdieping vindt en Permanente Educatie ervaart. De bijeenkomsten zijn inhoudelijk, inspirerend en ontspannen tegelijkertijd. De gastspreker en docent is Professor Dr. Bill Bellows (USA). Hij verzorgt de colleges, waarna de praktijk volgt met workshops, games en implementatiebegeleiding door trainers van Patagonia.

Seminars en netwerk

Het programma bestaat uit 2 x 5 seminars per jaar van telkens 3 uur. De seminars bestaan uit online colleges door Professor Bellows voor de theorie, afgewisseld met lezingen, uitwisseling van ervaringen, games en workshops door een trainer van Patagonia voor de implementatie. Daar bovenop komt nog de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsbezoeken, instructievideo’s en documentatie. Tegelijkertijd is het studieprogramma een netwerk van kwaliteitsmanagers. Professionals worden met elkaar verbonden tot een netwerk, zodat je back-up hebt en een klankbord.

Prijs

De bijeenkomsten vinden plaats in Hendrik-Ido-Ambacht en kunnen ook online worden gevolgd. De prijs is € 1500 (ex btw) voor 5 lezingen per jaar en 5 praktijk seminars per jaar. De deelnemers krijgen bovendien onbeperkt toegang tot onze standaard documentatie, zoals syllabi, presentaties en hulpmiddelen. Deze worden continu vernieuwd, zodat je altijd de laatste informatie hebt.

Leerdoel

Het programma is gebaseerd op vrijwilligheid en persoonlijke ambitie. De inhoud en de opzet van het programma zijn zodanig vormgegeven dat je jezelf kunt ontwikkelen tot de kwaliteitsmanager, die nodig is om een organisatie marktleider te maken. Het studieprogramma is niet bedoeld om zoveel mogelijk technieken en tools te leren, maar om hoe jij het verschil maakt in een organisatie en hoe je die organisatie transformeert.

De data met locaties en onderwerpen

Alle bijeenkomsten zijn georganiseerd vanuit onze locatie in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar komen de deelnemers bij elkaar om de onderwerpen te bespreken, workshops uit te voeren en hun implementatieplan te ontwikkelen. Desgewenst kunnen de bijeenkomsten ook online worden gevolgd. De conference rooms zijn uitgevoerd met moderne middelen, waardoor ook alles online gevolgd kan worden. 

Datum College Onderwerp Locatie
14 september 2023 College Prof. Dr. Bill Bellows System Thinking Online/HIA
5 oktober 2023 Praktijk Jeroen Verberk Workshops en voorbeelden Hendrik-Ido-Ambacht
9 november 2023 College Prof. Dr. Bill Bellows Meeting requirements Online/HIA
14 december 2023 Praktijk Jeroen Verberk Workshops en voorbeelden Hendrik-Ido-Ambacht
11 januari 2024 College Prof. Dr. Bill Bellows Customer satisfaction Online/HIA
8 februari 2024 Praktijk Jeroen Verberk Workshops en voorbeelden Hendrik-Ido-Ambacht
14 maart 2024 College Prof. Dr. Bill Bellows Transformation Online/HIA
11 april 2024 Praktijk Jeroen Verberk Workshops en voorbeelden Hendrik-Ido-Ambacht
16 mei 2024 College Prof. Dr. Bill Bellows Quality Control Online/HIA
13 juni 2024 Praktijk Jeroen Verberk Workshops en voorbeelden Hendrik-Ido-Ambacht

Geïnteresseerd?

Wil je meedoen of heb je vragen? Stuur een e-mail met je gegevens naar Christa de Jong en zij helpt je verder: c.dejong@patagonia-bv.com.

Stel uw vragen

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Programma kwaliteitsmanagement

  • Kosten € 1500 per jaar
  • 10 bijeenkomsten
  • 3 uur per bijeenkomst
  • Plan voor transformatie
  • Tips, voorbeelden en games
  • Netwerken met vakgenoten