Het Netwerk voor Kwaliteitsmanagers

De deelnemers van dit Netwerk zijn kwaliteitsmanager of QHSE manager en leiden de kwaliteitsafdeling of werken zelfstandig als kwaliteitsmanager in een organisatie. Meestal zijn ze lid van het managementteam. Het Netwerk biedt een programma voor permanente educatie: persoonlijke en professionele ontwikkeling van kwaliteitsmanagers.

Kwaliteitsmanagers sluiten zich aan om te leren en verbeteren

Omdat het managementteam altijd maar één kwaliteitsmanager heeft, is het soms moeilijk om te sparren over het vakgebied of te verdiepen in specifieke kwaliteitsmanagementonderwerpen. Een kwaliteitsmanager staat er meestal alleen voor in zijn of haar rol om de organisatie op te leiden en mee te krijgen in het onderwerp kwaliteitsmanagement. Daarom hebben we dit Netwerk opgezet, zodat de deelnemers met vakgenoten in contact komen. Ze komen bij elkaar en delen hun ervaringen, uitdagingen en zorgen. Wij begeleiden het netwerk, voorzien de deelnemers van informatie, theorie, oplossingen en zorgen voor de uitwisseling van ervaringen.

Kwaliteitsmanagers ontwikkelen zich continu

Het programma voor de kwaliteitsmanagers bestaat uit onderwerpen waar kwaliteitsmanagers typisch verantwoordelijk voor zijn en waarvoor zij oplossingen moeten bieden. Het gaat bijvoorbeeld om de inrichting en uitvoering van het kwaliteitsmanagementsysteem, de certificatie van een organisatie, het leiden van verbeterprocessen en de verwerking van informatie. De werking van het kwaliteitsmanagementsysteem hangt natuurlijk in hoge mate af van het eigenaarschap bij het lijnmanagement en de operationele medewerkers.

Programma Netwerk voor Kwaliteitsmanagers

De inhoud van het programma wordt bepaald door de deelnemers. Zij kiezen onderwerpen zoals praktijkcases, verbetertechnieken, procesbeschrijvingen, Lean, TQM, SPC of de interpretatie van normen. Ieder onderwerp binnen het vakgebied kwaliteitsmanagement kan worden behandeld. Wij zorgen voor de inhoud, de organisatie, de locatie, materiaal, koffie en een facilitator. Eén van onze consultants is aanwezig als voorzitter en brengt inhoudelijke content. De deelnemers kunnen externe sprekers vragen een onderwerp te presenteren, maar ook normen interpreteren, cases behandelen en theorie bespreken. Netwerken speelt natuurlijk ook een rol. De data zijn:

 • 17 november 2022
 • 2 februari 2023
 • 6 april 2023
 • 15 juni 2023
 • 14 september 2023
 • 16 november 2023

Uitvoering van het Netwerk voor Kwaliteitsmanagers

Er worden ongeveer 5 bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Iedere bijeenkomst duurt 4 uur en de aanwezigheid is vrijblijvend. Vooraf tekenen de deelnemers een Non Disclosure Agreement (NDA), zodat informatie altijd vertrouwelijk wordt behandeld. De deelnemers gaan weer naar huis met antwoorden, documenten, tips en oplossingen. Zitten ze met vragen, dan kunnen ze vrijblijvend een andere deelnemer uit het Netwerk bellen.

Kosten Netwerk voor Kwaliteitsmanagers

De kosten voor dit programma bedragen € 750 per jaar. Dit is een all inclusive prijs. Er zijn geen bijkomende kosten, tenzij er speciale verzoeken ontstaan voor boeken, gastsprekers, applicaties of certificaten.

 1. Toegang tot het Netwerk van Kwaliteitsmanagers
 2. Toegang tot de opleidingsportal met informatie over kwaliteitsmanagement
 3. Documentatie, zoals syllabi, PowerPointpresentaties en sjablonen
 4. Inschrijving en administratie
 5. Koffie en thee.

Dit netwerk is toegankelijk voor onze klanten. Zij hebben bij ons een opleiding gevolgd of een consultancytraject doorlopen. Ze hebben daardoor ook toegang tot onze opleidingsportal, waar alle informatie is verzameld. 

Wil je meer informatie over dit Netwerk voor Kwaliteitsmanagers of wil je deelnemen? Laat het ons weten en vul onderstaande formulier in. Je kan ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com.

Stel uw vragen

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Netwerk kwaliteitsmanagers

 • Kosten € 750 per jaar
 • 1 dagdeel per keer
 • Cases delen en bespreken
 • Tips, voorbeelden en aanwijzingen
 • Netwerken met vakgenoten