Incompany training dagstart Patagonia

Programma voor Permanente Educatie

Klik voor meer informatie

Programma voor Permanente Educatie - continuous learning

We bieden u een compleet programma voor Permanente Educatie voor operators, teamleiders en managers. Dit is een programma van 3 jaar, waarbij medewerkers met hun collega's iedere maand een dagdeel in opleiding zijn om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Het programma voorziet in alle onderwerpen van procesbeheersing, kwaliteitsmanagement, lean manufacturing en leiderschap. Het programma is gedifferentieerd naar de functiegroepen operators, teamleiders en managers. Daardoor kunt u het programma ook per functiegroep inzetten. Het leereffect is groot en de kosten zijn laag. Lees meer.

Referentie: Opdracht met enthousiasme ter hand genomen. De groep uitgedaagd en op het randje van het (on)comfortabele gebracht. Heldere feedback, confronterend en ook met humor. Zeker ook de gesprekken met het MT, zijn zeer ondersteunend en motiverend geweest. Freesmij heeft hiermee stappen kunnen zetten. Dank! Een 10 geven kan natuurlijk niet :-), maar een 9 is te weinig - Henk Vreeswijk, directeur Freesmij

Opbouw van de trainingen en direct effect ervaren

De trainingen worden incompany verzorgd. Dicht op de dagelijkse praktijk van de medewerkers. Dat maakt het mogelijk om praktijkvoorbeelden tijdens de training te behandelen en direct verbeteringen door te voeren. Eerst wordt de theorie van een onderwerp uiteengezet, gevolgd door ondersteunende voorbeelden uit de praktijk. Daarna brengen de deelnemers hun  eigen praktijksituaties in, waarna de trainer direct antwoord geeft en de juiste werkwijze demonstreert. Tot slot worden de situaties geoefend met games en workshop, waardoor de deelnemers direct na de training hun verbeterde competenties kunnen toepassen. Tijdens de volgende training wordt gereflecteerd op de resultaten.

Trainingsprogramma voor operators, teamleiders en managers

1. Operators leren standaarden toepassen en afwijkingen melden

Mogelijk bent u bekend met Management Development programma's voor managers en hoger opgeleiden. Wij hebben voor u een specifiek development programma voor operators. Dat is uniek. In kleine stappen leren operators procedures uitvoeren volgens een genuanceerd en effectief leersysteem. Dit leersysteem is gebaseerd op de leerprocessen van Kolb. In 2,5 uur zijn operators een procedure vaardig en kunnen ze ook de veiligheidsinstructies uitvoeren en de klanteisen toepassen. Dit programma heet het Operator Carreer Program. Het biedt operators perspectief. Ze worden vaardig in hun werk en zijn gemotiveerd.

2. Teamleiders zorgen voor handhaving, beheersing en verbetering van processen

De operationeel leidinggevenden, zoals voormannen en teamleiders, worstelen vaak in hun rol. Ze moeten leiding geven, maar hebben niet geleerd hoe dat moet. Of ze moeten procedures handhaven, maar wat doe je als een medewerker te laat komt? Duizend en één praktijksituaties waarmee teamleider en voormannen vaak niet om kunnen gaan. Dankzij dit programma voor Permanente Educatie lukt ze dat wel. Alle situaties passeren en worden getraind. Ze leren leiderschapsstijlen, kwaliteitsmanagement en lean manufacturing toepassen. Het programma geeft ze houvast en eigenaarschap wordt ontwikkeld.

3. Managers zetten de strategie om naar de praktijk en implementeren systemen

Managers zijn vaak teveel tijd bezig met operationele onderwerpen, die door teamleider behoren te worden uitgevoerd. Daardoor blijft de beleidsontwikkeling achter en is er te weinig oog voor de uitvoering van de strategie. Dat maakt managementsystemen wankel en dat ondermijnt weer de productiviteit en kwaliteit. Ons Programma voor Permanente Educatie geeft de managers iedere maand een stevig impuls om op koers te blijven. Ze leren prioriteiten stellen, op de juiste manier leiding geven en plannen maken. Ze worden eigenaar van het managementsysteem, productiesysteem en talent managementsysteem. De bases voor continuous improvement management.

Resultaat van het Programma voor Permanente Educatie

Het doel is dat de competenties continu worden verbeterd én dat voor alle onderwerpen een standaard ontstaat, die voor uw organisatie werkt. Denk aan een standaard voor auditing, functioneringsgesprekken of veiligheid. Alle medewerkers werken volgens dezelfde standaarden, waardoor ook de samenwerking wordt verbeterd, de hiërarchie maakt ruimte voor proces- en klantgericht denken en er kan een beloningssysteem worden ontwikkeld. Het mes snijdt aan meer kanten.

 • Alle medewerkers opgeleid in kwaliteitsmanagement, lean manufacturing en leiderschap
 • Continue ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties
 • Continuous improvement geïmplementeerd
 • Doelgericht handelen en klanteisen leidend gemaakt
 • TPS, TQM en TMS operationeel gemaakt
 • Onboarding programma met standaarden
 • Perspectief voor operators, teamleiders en managers
 • Verbetering van de efficiëntie in processen
 • Trots op werk en resultaatgerichtheid
 • Maximale ontwikkeling van talenten
 • Geen moment van verzwakking
 • Ontwikkeling eigenaarschap en zelfstandigheid
 • Krachtige leiderschapsstijl
 • Unique Selling Point voor de werving van nieuw personeel

Voor welke organisaties is dit programma voor training en opleiding geschikt?

Dit programma is in de basis geschikt voor organisaties van 50 tot 500 medewerkers. Uiteraard zijn allerlei maatwerkoplossingen mogelijk en die kunt u natuurlijk specifiek met ons bespreken. Het model is ontwikkeld voor organisaties met 4 hiërarchische lagen: operators, teamleiders, managers die het MT vormen, aangestuurd door een directeur of directie. Daarnaast staan natuurlijk de staffuncties met onder andere HRM, Kwaliteitsmanagement en Financiën.

Partner voor trainingen en opleidingen voor de lange termijn

Het is niet goed voor een organisatie als bijvoorbeeld leidinggevenden dan eens hier een cursus leiderschap volgen en dan weer eens daar. Ten eerste ontstaat er dan geen standaard, maar vooral ontbreekt de omzetting naar de praktijk. Het goed doen en technieken juist toepassen. De kracht van dit programma voor Permanente Educatie lost beide vraagstukken op. Mensen worden daadwerkelijk beter in wat ze doen, in de uitvoering van hun functie. Dit is een groot voordeel voor zowel de organisatie als de medewerkers. De ervaring leert dat er rust ontstaat, minder stress, terwijl de prestaties tegelijkertijd verbeteren. Iedereen weet wat hij of zij moet doen om het werk goed uit te voeren.

Prijzen en voorwaarden incompany trainingen en opleidingen

De kosten voor zo'n programma zijn laag. Dat komt omdat u geen commerciële prijzen meer voor trainingen hoeft te betalen. De trainers worden per uur betaald voor de groep die ze op dat moment leiden. Dus geen prijzen per deelnemers, maar per team. Wellicht kunt u zelf even de rekensom maken voor het huidige opleidingsprogramma dat u uitvoert en dat vergelijken met deze formule. Daarnaast worden de kosten in kleine delen verspreid over 3 jaar. Zo heeft u volledig controle over de uitvoering en het budget. Nog een ander belangrijk voordeel is, dat u weinig productiviteit verliest. Medewerkers hoeven niet te reizen, maar stappen voor of na het werk makkelijk in en uit de training.

Wilt u meer weten over dit incompany programma voor Permanente Educatie? Vul dan hieronder vrijblijvend uw gegevens in. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-opleidingen.com

Informatie aanvragen

Incompany Programma voor Permanente Educatie:

 • Opleiden in de praktijk van uw organisatie
 • Continuïteit en effectiviteit in de ontwikkeling
 • Standaardisatie in gedrag, waarden en procedures
 • Verbetering efficiëntie in de uitvoering van functies
 • Lage kosten, hoog rendement