In gesprek met experts tijdens Lean Unplugged Online

Live en online je vragen stellen aan experts in Lean Manufacturing

Makoto Flow (Japan) en Patagonia Consultants organiseren een serie online bijeenkomsten over de toepassing van Lean in de praktijk van productieorganisaties. Deze Lean Unplugged Lessons duren 90 minuten: 20 minuten uitleg en 70 minuten vragen beantwoorden en uitwisseling van ervaringen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor productiemanagers, operations managers, continuous improvement managers, kwaliteitsmanagers en directieleden. Wil je meedoen? Meld je aan via deze pagina. De uitvoering en presentaties zijn in het Engels.

Verbeter je eigen TPS/Lean systeem: leer op een nieuwe manier denken  

Experts in de toepassing van Lean nemen 90 minuten de tijd voor je. Je krijgt uitleg over een specifiek onderdeel van Lean, waarna je hierover in gesprek gaat met Lean specialisten. Daag jezelf en je organisatie uit om het beter te doen. Optimaliseer processen, transformeer de cultuur en omarm Lean Thinking volledig. Je kan vragen stellen over je eigen organisatie, de blokkades die je ervaart en de weg voorwaarts. Het doel van deze serie Lean Unplugged Lessons is je de inzichten en de juiste denkwijze leren over de uitvoering van Lean. Je kan hierna direct aan de slag met verbeteringen.

incompany training lean manufacturing

Makoto Flow en Patagonia werken samen in de toepassing van Lean

De magie van Lean begint op de Gemba. Daar, op de werkvloer, worden de oplossingen gevonden voor flow, veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit. Dat gebeurt altijd in samenwerking en nooit in isolation. Werken in isolation is wellicht de meest gemaakte fout. Het is een voorwaarde dat medewerkers, teamleads, consultants en trainers samenwerken en de werkplek integraal verbeteren. Eerst observeren, dan analyseren en vervolgens de Lean principes correct toepassen. De resultaten zijn daarna duurzaam verbeterd. Leer van onze kennis en ervaring.

54334323 s

Lean begint met leiderschap en nieuwe uitgangspunten voor operations

Lean begint met een filosofie over economie, productie (flow) en klantgerichtheid. Daarna worden de Lean principes met  behulp van technieken in de praktijk gebracht. Lean implementatietrajecten beginnen vaak achteraan, bij de technieken, en dat is verkeerd. Die technieken overleven in de praktijk meestal niet, doordat ze op zichzelf staan. Ze staan in isolation en niet in relatie tot een filosofie van het management over productie en klantgerichtheid. Mislukking is het gevolg. Ga daarom in gesprek met de leermeesters (sensei's) tijdens deze Lean Unplugged Lessen.

Kaizen beeld

Lean Unplugged Lessen: online in gesprek met experts in Lean

De lessen duren 90 minuten (Engels). Je krijgt hiermee de unieke gelegenheid om met experts te praten en je vragen te stellen. Na afloop krijg je de slides en kan aan de slag in je eigen organisatie. De volgende datum is:

  • 14 december, 9:00u - Developing Talent

Deze sessie gaat over de manier waarop procesafwijkingen snel en effectief worden opgelost via samenwerking tussen operators en teamleiders.

Kantoor buiten

Lean Tour in Japan

Wil je Lean daadwerkelijk zien en beleven in Japan? Dat kan! In september gaan we naar Japan en je kan mee. Je kan daar zien hoe de top van de industrie Lean toepast. Wil je meer weten?

Stuur ons een e-mail met je vragen.

DJ Duarte

D.J. Duarte - Toyota Production System (TPS)

D.J. Duarte werkt als TPS/Lean consultant in de Japanse automobielindustrie en over de hele wereld. Hij is een sensei (leraar) in de toepassing van Lean en samen met hem werken we aan de implementatie van Lean in Nederlandse bedrijven. We implementeren TPS systemen naar het model van het Toyota Production System. Samen zijn we dagelijks op de werkvloer om Lean manufacturing te implementeren. Meer weten of samen de Lean Journey maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

+81 90-9464-7427 (Japan) of 088 33 666 66 (Nederland)
 dduarte@makotoflowltd.com of info@patagonia-bv.com 

Boudewijn - Gemba Core Activities

Boudewijn werkt als Lean Six Sigma Black Belt in de Nederlandse industrie. Als trainer en consultant is hij op de Gemba voor de Creation of Flow. Boudewijn is als Lean coach altijd samen met de medewerkers op de werkplek. Daar leert hij hen zien. Lean begint niet met statistiek of analyses, maar met samen kijken en begrijpen waarom flow ontbreekt. Ontdek je het gebrek aan flow, dan weet je ook wat je moet doen. Meer weten of samen de Lean Journey maken? Neem vrijblijvend contact op met ons.

 088 33 666 66 (Nederland)
 info@patagonia-opleidingen.com 

Schrijf je hier in

Schrijf je gratis in via dit formulier. Deelname is kosteloos.

Lean Unplugged Online Lessons

  • Online Lean Lessen
  • English spoken
  • World class experts
  • 90 minuten sessie
  • Les en vragen stellen
  • Tips, voorbeelden en aanwijzingen

Bel 088 33 666 en stel je vragen

Of stuur ons een e-mail