Studiereis naar Japan voor Lean Manufacturing

Lean van dichtbij zien en ervaren in de Japanse industrie

Samen met Makoto Flow (Japan) organiseren we studiereizen naar Japan: Japan Lean Immersion Tours (JLIT). De vorige reis vond plaats op 23 september 2023 en de volgende geplande reizen zijn van 21-27 april 2024 en van 29 september tot 5 oktober 2024. Je kan de brochure van deze reis bij ons opvragen via onderstaande link. 

Voor leiders en Lean specialisten

Ben je als directeur verantwoordelijk voor de cultuur, de strategie en het voortbestaan van de organisatie waarvoor je werkt? Dan kan je in Japan zien en ervaren hoe organisaties zijn ingericht op het behalen van maximale efficiëntie. Je ervaart continuous improvement in de praktijk en de cultuur die daarvoor nodig is. Ben je Lean Black Belt, werk je als Operational Manager of ben je Continuous Improvement Manager? Dan ontdek je in Japan the next level of Lean. Lean is een leiderschap en managementfilosofie.

20230923 120110

Cultuur, principes en praktijk van Lean ervaren tijdens Japan studiereis

Je ervaart dat Lean een strategische managementfilosofie is, die tot in alle onderdelen van de organisatie is doorgevoerd. Het doel is de organisatie flexibel te maken, zodat kan worden meebewogen met de vraag uit de markt. De effecten zijn dat de kosten dalen en de kwaliteit verbetert. De technieken voor de creatie van flow, problem solving en Gemba Core Activities volgen daarna. Je gaat ervaren dat niets in isolation gebeurt. Alle activiteiten hebben connecties. Zo ontstaat integraal denken en werken vanuit één systeem.

incompany training lean manufacturing

Voordelen Lean studiereis naar Japan

Na deze studiereis begrijp je de werkelijke denkwijze van Lean en heb je de praktijk met eigen ogen gezien. Je ondergaat in 1 week een transformatie en komt geïnspireerd terug. Je maakt ook een plan van aanpak voor je eigen organisatie. De Outbrief die op de laatste vrijdag wordt opgesteld bevat veranderingen voor jezelf en je organisatie. Je ziet in dat de hele organisatie moet transformeren naar een nieuw niveau van presteren, als één systeem. Het is spectaculair om dit te ervaren. Wil je een ervaring horen? Bel ons even. 

20230925 141648 1

Netwerk van Lean professionals

Je wordt met deze reis onderdeel van een netwerk van Lean Thinkers. Je staat er niet meer alleen voor in je organisatie, maar krijgt hulp van experts en je deelt voorbeelden met partners. Samen deel je de slimste manieren en best practices in cost-reduction, creation of flow en developing flexibility. Je krijgt nieuwe ideeën in de ontwikkeling van de productiviteit. Voor management professionals is deze studiereis een life changing experience, waarmee je direct in de praktijk kan werken.

54334323 s

Studiereis met certificaat en een 30 - 90 days action plan

 • Je krijgt een Japanes style certificate. Dit is een bevestiging van 60 uur studie investering in Lean Management. 
 • Je ontwikkelt een actieplan voor je eigen organisatie en neemt je collega’s mee op je eigen Lean Journey.
 • De energie van Lean breng je over op je eigen organisatie. Spectaculaire transformaties zijn het resultaat.
 • Daarnaast mag je ook 2 keer kosteloos gebruik maken van een gesprek met één van de consultants.
 • Natuurlijk krijg je ook de documentatie van de reis mee als naslagwerk. 
20230925 145248

DJ Duarte

DJ Duarte - Toyota Production System (TPS)

DJ Duarte werkt als TPS/Lean consultant in de Japanse automobielindustrie en over de hele wereld. Hij is een sensei (leraar) in de toepassing van Lean en samen met hem werken we aan de implementatie van Lean in Nederlandse bedrijven. We implementeren TPS systemen naar het model van het Toyota Production System. Samen zijn we dagelijks op de werkvloer om Lean manufacturing te implementeren. Meer weten of samen de Lean Journey maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

+81 90-9464-7427 (Japan) of 088 33 666 66 (Nederland)
 dduarte@makotoflowltd.com of info@patagonia-bv.com 

Boudewijn - Gemba Core

Boudewijn is als trainer en consultant altijd op de werkplek voor de Gemba Core activities, zoals 5S, Dagstart en VSM. Hij is de Lean coach voor het management en de trainer voor de medewerkers op de werkplek. Daar leert hij hen zien, communiceren en samenwerken. Boudewijn leert operators en teamleiders zien waar informatie, flow en samenwerking ontbreken en hoe het managers moeten leiden. Ontdek je het gebrek aan flow, dan weet je ook wat je moet doen. Meer weten of samen de Lean Journey maken?

 088 33 666 66 (Nederland)
 info@patagonia-opleidingen.com 

Bart - Creation of Flow

Bart is expert in de Creaction of Flow. Hij heeft allerlei productielijnen ontworpen en geïmplementeerd, waarbij het doel natuurlijk is te voldoen aan de marktvraag. Met big data analysis, prognoses en strategische uitgangspunten van je organisatie ontwerpt en implementeert hij productielijnen en productiesystemen. De uitgangpunten zijn ontleend van het Toyota Production System (TPS) en deze zijn op iedere organisatie van toepassing. Bart leidt projecten van start tot finish en traint gelijk ook de operators en teamleiders.

 088 33 666 66 (Nederland)
 info@patagonia-opleidingen.com 

Vraag de brochure aan

Vraag nu informatie op

Studiereis Japan

 • Japan Lean Immersion Tour
 • Reis 21 april 2024
 • Reis 29 september 2024
 • Prijs: USD 7150 early bird January 15, 2024
 • Prijs: USD 7900 regular February 20, 2024
 • Fiscaal aftrekbaar voor werkgever
 • One week
 • English spoken
 • 90 Days Action Plan
 • Certificate