Studiereis naar Japan voor Lean Manufacturing

Lean van dichtbij zien en ervaren in de de Japanse industrie

Makoto Flow (Japan) organiseert studiereizen naar Japan: Japan Lean Immersion Tours. De eerstvolgende reis vindt plaats op 23 september 2023. Deze studiereis is onderdeel van ons (Patagonia) eigen programma van events om je de praktijk van nieuw management te helpen ervaren. De events gaan verder dan cursussen en trainingen. We helpen je in de praktijk bij de toepassing van managementprincipes, methoden en technieken. 

Principes en praktijk van Lean ervaren tijdens Japan studiereis

In de eerste plaats ervaar je dat Lean een strategische managementfilosofie is. Het doel is de organisatie flexibel te maken, zodat kan worden meebewogen met de vraag uit de markt. Effecten zijn dat de kosten dalen en de kwaliteit toeneemt. De technieken voor de creatie van flow, problem solving en Gemba Core activities volgen daarna. In de tweede plaats leer je dat niets in isolation gebeurt. Alle activiteiten hebben connecties. Zo ontstaat een integraal denken en werken vanuit een systeem.

incompany training lean manufacturing

Voordelen van de Lean Manufacturing studiereis naar Japan

Je organisatie functioneert vandaag op de manier zoals het vandaag gaat. Er gaan dingen goed, er gaan dingen niet goed. Om je organisatie naar een volgend niveau van presteren te brengen wordt vaak de fout gemaakt alleen te kijken naar de dingen die vandaag niet goed gaan. Dat is een grote valkuil. Bedenk weer: niets in isolation doen. De hele organisatie moet tranformeren naar een nieuw niveau van presteren, als een systeem. Na deze studiereis begrijp je deze denkwijze en ben je geholpen met een aanpak voor jouw organisatie.

coaching management team

Ontwikkel een sterk netwerk van Lean professionals

Je wordt met deze reis onderdeel van een netwerk van Lean Thinkers. Je staat er niet meer alleen voor in je organisatie, maar krijgt hulp van experts en je deelt voorbeelden met collega's. Je wordt Lean Ambassador. Samen deel je de slimste manieren en best practices in cost-reduction, creation of flow en developing flexibility. Je krijgt nieuwe ideeën in de ontwikkeling van de productiviteit. Voor management professionals is deze studiereis een life changing experience, waarmee je direct in de praktijk kan werken.

54334323 s

Studiereis met certificaat en een 30 - 90 days action plan

 • Naast alle ervaringen en indrukken krijg je ook een Japanes style certificate. Dit certificaat is een bevestiging van je 60 uur studie investering in Lean Management. 
 • Tijdens de reis ontwikkel je een krachtig actieplan voor je eigen organisatie. Door de acties uit te voeren neem je je collega’s mee op je eigen Lean Journey.
 • Je leert je collega's alles wat je geleerd en ervaren hebt. De energie van creatie breng je over op je eigen organisatie. Spectaculaire transformaties zijn het resultaat.
 • Daarnaast mag je ook 2 keer kosteloos gebruik maken van een gesprek met één van de consultants.
 • Natuurlijk krijg je ook de documentatie van de reis mee als naslagwerk. 
Kaizen beeld

DJ Duarte

D.J. Duarte - Toyota Production System (TPS)

D.J. Duarte werkt als TPS/Lean consultant in de Japanse automobielindustrie en over de hele wereld. Hij is een sensei (leraar) in de toepassing van Lean en samen met hem werken we aan de implementatie van Lean in Nederlandse bedrijven. We implementeren TPS systemen naar het model van het Toyota Production System. Samen zijn we dagelijks op de werkvloer om Lean manufacturing te implementeren. Meer weten of samen de Lean Journey maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

+81 90-9464-7427 (Japan) of 088 33 666 66 (Nederland)
 dduarte@makotoflowltd.com of info@patagonia-bv.com 

Boudewijn - Gemba Core

Boudewijn is als trainer en consultant altijd op de werkplek voor de Gemba Core activities, zoals 5S, Dagstart en VSM. Hij is de Lean coach voor het management en de trainer voor de medewerkers op de werkplek. Daar leert hij hen zien, communiceren en samenwerken. Boudewijn leert operators en teamleiders zien waar informatie, flow en samenwerking ontbreken en hoe het managers moeten leiden. Ontdek je het gebrek aan flow, dan weet je ook wat je moet doen. Meer weten of samen de Lean Journey maken?

 088 33 666 66 (Nederland)
 info@patagonia-opleidingen.com 

Bart - Creation of Flow

Bart is expert in de Creaction of Flow. Hij heeft allerlei productielijnen ontworpen en geïmplementeerd, waarbij het doel natuurlijk is te voldoen aan de marktvraag. De big data analysis, prognoses en strategische uitgangspunten van je organisatie ontwerp en ontwikkelt hij productielijnen en productiesystemen. De uitgangpunten zijn ontleent van het Toyota Production System (TPS) en deze zijn op iedere organisatie van toepassing. Bart leidt projecten van start tot finish en traint gelijk ook de operators en teamleiders.

 088 33 666 66 (Nederland)
 info@patagonia-opleidingen.com 

Vraag de brochure aan

Vraag gratis de brochure aan.

Studiereis Japan

 • Lean Immersion Tour
 • Start 23 September 2023
 • Fiscaal aftrekbaar voor werkgever
 • One week
 • English spoken
 • 90 Days Action Plan
 • Certificate