Live Experience in Operational management

Als de cultuur en de performance van je organisatie vast zitten, als je wil excelleren als manager, of als je nieuwe inzichten in operational management wil krijgen, dan is deze Experience je kans. Wil je ervaren hoe je een organisatie naar nieuwe prestatieniveaus brengt en een markt leidende positie inneemt? Doe dan mee met deze Experience onder leiding van Prof. Dr. Bill Bellows. Hij neemt je mee in zijn denkwereld en leert je op een nieuwe manier naar je organisatie kijken. Begrippen en betekenissen worden binnenstebuiten gekeerd en opnieuw praktisch gemaakt. Je wordt een dag lang ondergedompeld in nieuwe denkwijzen en bent in staat deze direct daarna in je eigen organisatie toe te passen.

Live experience voor management professionals op 5 oktober 2023

Management professionals uit de industrie komen bij elkaar voor een Experience in operational management. Het huidige tijdperk doet een beroep op onze creatieve, sociale en intellectuele vermogens. Deze vermogens zijn nodig om de kosten naar een extreem laag niveau te brengen, terwijl organisaties tegelijkertijd flexibel, veerkrachtig en klantgericht moeten zijn om met crises, veranderende klanteisen en nieuwe technologieën om te gaan. Daarvoor zijn nieuwe organisatiekenmerken nodig, waaronder samenwerking, diepgaande kennisontwikkeling en plezier in werken.

Samenwerking en autonomie in problem solving met een WE-organisation

Tijdens dit event ervaar je hoe samenwerking aan gemeenschappelijke doelen en autonomie leiden tot flexibiliteit en effectiviteit. Wat nodig is, is een WE-organisation. Geïsoleerde aandacht voor onderwerpen als efficiëntie, kwaliteitsmanagement en klantgerichtheid, leidt tot functioneel ingerichte organisaties en een hinderende hiërarchie. Wat we nodig hebben in de productie is samenwerking. Goede informatie voor teams, sociale cohesie en autonomie besluitvorming op basis van kaders. Leer tijdens dit event omdenken en ontdek een nieuwe organisatiedynamiek.

Van efficiëntie naar effectiviteit

We brengen je naar nieuwe denkwerelden. Productie is niet hard werken, maar slim werken. Vaak gaat 50% van de arbeidstijd verloren aan waste. Er is dus genoeg tijd beschikbaar. Realiseer daarom de transformatie van focus op efficiëntie naar focus op effectiviteit.

1. Factory Simulation

Tijdens dit event leer je hoe teams samenwerken in organisaties. Eerst werk je als team in een functionele organisatie en daarna ervaar je de ontwikkeling van een ME-organisation naar een WE-organisation. Dit wordt gesimuleerd aan de hand van productielijnen. Gedurende de dag werk je met je team aan de realisatie van operational excellence. Je ontdekt het verschil tussen samenwerken als onderdeel van een systeem versus geïsoleerd werken. Informatie van klanten is hierbij de sleutel tot de oplossing.

Organisational

2. Teamwork

Samenwerking ontstaat in zogenaamde WE-organisaties. Dit zijn organisaties waar leiderschap de motor is die leidt tot een bijzonder inspirerende cultuur. Je ontdekt deze cultuur en ervaart de leiderschapsstijl die erbij hoort. Mensen worden uitgedaagd tot nadenken, voldoen aan klanteisen, processen observeren en samenwerken. Iedere afwijking wordt aangegrepen om een nieuw niveau van presteren te realiseren. Mensen komen niet om te werken, maar om te denken en problemen op te lossen.

 

abonnement

3. Thinking together

Samen nadenken over doelen en procesproblemen is niet vanzelfsprekend. Zeker niet als de productiecijfers van de dag leidend zijn en de cultuur beheersen. Nadenken vereist om te beginnen tijd nemen, waarna het inzicht volgt dat het management systeem oneindig groot is. Dit leerde Dr. W.E. Deming ons al. Er is profound knowledge van het systeem en al haar onderdelen nodig. Door zie je dit eenmaal, dan wordt alles logisch en ontvouwd het systeem zich voor je. Werk wordt leuk en interessant en de prestaties verbeteren.

 

Quality 1

4. New economy rules

De krapte op de arbeidsmarkt heeft invloed op mensen en organisaties. Het blijkt leuk en inspirerend te zijn om in een samenwerkende organisatie te werken, die als één systeem functioneert. Denken in systemen is niet alleen nodig voor betere prestaties, maar ook om mensen te binden. Tijdens deze Operational Management Experience ervaar je hoe werk mensen bindt aan een organisatie. Medewerkers participeren, ervaren toegevoegde waarde en operationele teams beslissen autonoom om doelen te realiseren.

opleidingsportal

5. Van action naar interaction

Twee onderdelen kunnen prima voldoen aan hun criteria, maar samen helemaal niet functioneren. Dit is een voorbeeld van gebrek aan aandacht op interactie, die essentieel is om aan de klanteisen te voldoen. Leiders en uitvoerders concentreren zich op de uitvoering van het werk en niet op de samenwerking tussen twee collega's of twee afdelingen. Miscommunicatie, afkeur, vertragingen en overwerken zijn vaak het gevolg. Waarde wordt gecreëerd door samenwerking en concentratie op interactie.

incompany training six sigma

Een event voor QM met samenwerken en leren in de praktijk

Prof. Dr. Bill Bellows is een toegankelijke persoonlijkheid, die je graag helpt in je ontwikkeling. Hij heeft een schat aan ervaring in de Amerikaanse industrie en doceert aan de Universiteit van California. Onze consultants en trainers verzorgen samen met Bill een geweldige dag voor je. Als de cultuur en de performance van je organisatie vast zitten, als je wil excelleren als manager, of als je nieuwe inzichten wil krijgen, dan is dit event je kans. Doe mee en schrijf je in via onderstaande formulier. 

Prijs en voorwaarden

 • Prijs € 550 p.p. exclusief btw
 • Een collega van een deelnemer krijgt 50% korting
 • € 450 korting bij deelname aan de cursus Quality Circle
 • Locatie: Dordrecht Hotel van der Valk
 • De prijs is inclusief lunch
 • Administratie en documentatie gratis
 • English spoken event

Reserveer je ticket

Schrijf je hier in voor het event

Event Quality Management

 • Datum: 5 oktober 2023, 9:00u
 • Prijs € 550 p.p. ex btw
 • Je collega krijgt 50% korting
 • Locatie: Hotel van der Valk, Dordrecht
 • Facilitator Prof. Dr. Bill Bellows
 • English spoken
 • Learning & Doing